Pasimėgauk vasaros poilsiu Ventspilyje!

Latvija | Komentarų nėra

Pasimėgauk vasaros poilsiu Ventspilyje!

Šiltos vasaros dienos skatina svajoti, kaip leisite atostogas. Jei galvojote apie poilsį prie jūros, gražią miesto aplinką ir šurmuliuojantį senamiestį, kvepiančias gėles, kultūros ir pramoginius renginius, mes turime pasiūlymą būtent Jums! Ventspilis didžiuojasi vasaros naujienomis ir renginiais, kviečia apsilankyti turizmo objektuose, leisti laiką prie jūros ar gamtoje su šeima ir draugais.

METŲ ĮVYKIS!

Ventspilyje atidaroma koncertų salė „Latvija“

Birželio pabaigoje duris atvers nauja valstybinė Ventspilio muzikos vidurinė mokykla ir koncertų salė „Latvija“. Koncertų salės patalpose įrengti du pasaulinio lygio unikalūs muzikos instrumentai – Vokietijos vargonų dirbtuvių „Johannes Klais Orgelbau“ pagaminti vamzdiniai vargonai ir latvių kilmės klavyrų meistro Davido Kliavinio 4,7 m aukščio įspūdingi klavyrai „470i“. Pastate naudojami išmanieji energijos vartojimo efektyvumo ir daugiafunkciniai erdvės sprendimai, jame įsikurs vidurinė Muzikos mokykla su klasėmis, koncertų sale bei didele ir maža „juodosios dėžės“ sale.

Kai tik koncertų salė „Latvija“ bus atidaryta, kviečiame:

07.27 19 val. – vargonininkės Ivetos Apkalnios solo koncertas;

08.01 20 val. – Steve’o Reich’o klavyrų koncertas „SIX PIANOS“;

08.02 21 val. – kompozitoriaus Valgeiro Sigurdssono ir Danielio Pioro koncertas „DISSONANCE“;

08.04 – Liubomiro Melnyko „SOLO“ klavyrų koncertas, grojant 4,7 m aukščio Davido Kliavinio klavyrais „470i“.

Bilietus galima įsigyti www.bilesuparadize.lv

KĄ PAMATYTI

Baltijos jūros vilionės

Vasarą galima mėgautis lankant turistinius objektus, įsikūrusius jūros pakrantėje – stebint saulėlydį, jūros bangavimą ir atplaukiančius laivus, galima pasivaikščioti Pietinio molo promenada, kuri veda iki pat švyturio. Pakeliui į Pietinį molą, galima stabtelėti ir iš apžvalginio bokšto apžiūrėti du mieste eksponuojamus žvejų laivus „Azovas“ ir „Grotas“. Pažvelgti iš paukščio skrydžio į miestą galima nuo 19 m aukščio Apžvalgos bokšto. Taip pat galima apžiūrėti 4 m aukščio skulptūrą Karvė-Keliauninkė ir milžinišką „Kėdę“, pagamintą iš inkarų grandinių.

Pietvakarinėje miesto dalyje įrengtos naujos prieigos su mediniais takais iki jūros. Saulrieta gatvėje yra didelė automobilių stovėjimo aikštelė, pėsčiųjų ir dviratininkų takai, kertantys europinės svarbos saugomą teritoriją – Pilkosios kopos zoną. Devintasis takas nuo Jūrmalos parko veda į nudistų paplūdimį, o 10-asis – skirtas pasivaikščioti su šunimis. Pasivaikščiojimų prie jūros mėgėjai gali keliauti toliau, į Staldzenės paplūdimį, kuriame priešais smėlio kopų juostą yra įspūdingas pakrantės skardis.

Miesto apžiūrėjimas

Gražiausias Ventspilio vietas galima apžiųrėti keliaujant įvairiomis transporto priemonėmis – dviračiu (miesto dviračių takų tinklas pasiekė 60,67 km, išsitęsė per visą Ventspilį, jungdamas populiariausius turizmo objektus), turistiniu traukinuku „Ventspils Train“, važiuojančiu gražiausiomis Ventspilio gatvėmis, laivu „Hercogs Jēkabs“, kuris plaukia Ventos upe iki Pietinio molo.

Ventspilis yra gėlių ir fontanų miestas. Įgyvendinus du meno bei meno rėmimo projektus, vadinamąjį Karvių paradą Ventspilyje, atsirado 27-ios skirtingo dydžio ir spalvų karvių skulptūros, kurias sukūrė garsūs Latvijos ir užsienio šalių menininkai.

POILSIS

Mėgaukitės vandens džiaugsmais ir atrakcionais!

Ventspilio paplūdimio vandens parkas yra viena iš populiariausių poilsio vietų mieste, kur galima mėgautis vandens malonumais ir po atviru dangumi. Parke yra trys skirtingi baseinai ir du vandens bokšteliai -mėgstamiausi mažųjų atrakcionai.

Lankytojams siūlomos pasimėgauti sūkurinėmis voniomis bei sauna. Lankytojų patogumui čia įsikūręs medicinos punktas; skaniai pavalgyti kviečia kavinė, įrengti persirengimo kambariai ir kt. infrastruktūra.

Vandens pramogų parko atrakcionų ir SPA komplekse laukia šios pramogos: baseinas vaikams, baseinas su 4 horizontaliais vandens masažo purkštukais, dirbtinių bangų baseinas, nusileidimų kalnelis „Kalnų upė“, SPA vonia, sauna, druskos kambarys ir turkiška pirtis.

Nuotykių parko lankytojams siūloma daugybė atrakcionų – batutai, laiveliai bei automobiliukai su bamperiais, leidimosi su specialia trasa; batutai, skirti šokinėti su guma; laiveliai, skirti leistis nuo tramplino; pripučiami atrakcionai; vaikų automobilizmo mokykla ir kt. Aktyvaus poilsio mėgėjai gali rinktis „Katės“ taką, lynų trasą, buriavimo parką ir dažasvydžio aikštelę.

Pažinkite Visatą!

Ventspilio Kūrybos namų planetariumas ir observatorija siūlo stebėti nuostabius planetariumo žvaigždžių bei 360 laipsnių filmus apie gamtą, Visatą ir planetas. Observatorijoje itin aukštos kokybės teleskopu galima stebėti saulę ir  ūkus, bei planetas, kurios yra dvigubos žvaigždės.

VASAROS  RENGINIAI

Nuo liepos 12-13 d. vyks renginys „Ghetto Games“ – tai didžiausias Ventspilyje hiphopo ir daugelio ekstremalaus sporto rūšių festivalis Latvijoje! Dvi dienas scenoje pasirodys 12 muzikantų – Ozols, Singapūras Satīns, Viņa, Ansis ir kiti. Vyks renginiai: „Baltijas sup kauss“, riedlenčių, BMX dviračių laisvojo stiliaus, „Ghetto Stunt“, riedučių, kendamos, gatvės gimnastikos,  „Ghetto basket“, gatvių šokių ir kitų ekstremalių sporto rūšių varžybos.

Liepos 13 d. Ventspilyje  organizuojama Jūros šventė. Uosto gatvės promenadoje visą dieną veiks turgelis, vyks laivų paradas. Gali užsisakyti ekskursijas laivu „Hercogs Jēkabs“. Į šventę atvyks pats Jūros valdovas Neptūnas, grupė „Mākoņstūmēji“ ir bliuzo grupė iš Vokietijos „Tommy Schneller Band“. Taip pat vyks dailės dirbtuvės, kurioms vadovauja Elita Patmalniecė. Vakaro programoje – Uldis Marchilevičius bei grupės: „Tobago“, „Rock’n’Barries“, „Pienvedēja piedzīvojumi“.

Liepos 19 d. iki 21 d. Ventspilyje tradiciškai vyksta motociklininkų sąskrydis „Kurland Bike ​​​Meet 2019“. Tuo metu miestą užplūsta motociklininkai iš Baltijos, Skandinavijos ir kitų šalių.

Nuo rugpjūčio 1 d. iki 4 d. vyks Ventspilio miesto šventė. Uosto gatvės promenadoje žiedų kilimus pins 19-asis tarptautinis festivalis „Žiedų melodija“.  Rugpjūčio 3 d. šventės svečius nudžiugins kasmetinė šventinė eisena Didžiuoju prospektu, „Betsafe Baltijas Spēkavīru“ čempionatas ir Ventspilio jachtų uosto naujų prieplaukų atidarymas, koncertinė programa ant vandens, filmas „Ventspils 700+29“ ir 23:00 šventinė kulminacija –  spalvingi fejerverkai.

Vasaros tęsinys – rugpjūčio 10 d. Latvijos vaikščiojimo su lazdomis festivalis, rugpjūčio 17 d. – „Piejūras Stirnu buks“ – Latvijos bėgimo takais vaizdingose vietovėse čempionatas,  rugpjūčio 17-18 d. šiandieninio ritmo muzikos festivalis „Ventspils Groove“, vasaros pabaigoje, rugpjūčio 30 d., penktadieninių pasivaikščiojimų metu. Ventspilio miesto gyventojai ir svečiai galės pasivaikščioti mieste, kuriame tvyro kūrybinė atmosfera ir dominuoja vasariškos spalvos. Miesto aikštėse ir parkuose skambės įvairaus žanro muzika, kviečianti pasvaikščioti ir atsisveikinti su vasara, rugpjūčio 31 d. – Senosios ugnies naktis Staldzenės paplūdimyje.

NAUJIENA

Ventspilio Alaus darykla

Ventspilis – tai vieta, kur vasaros saulės spinduliuose galima grožėtis gelsvais latviško alaus atspalviais ir mėgautis ypatingų poskonių puokšte. Duris atvėrė alaus darykla – „Ventspils alus darītava“ – ir smuklė „COURLANDER“, kurios įsikūrusios Ventspilio senamiesčio širdyje, netoli turgaus aikštės, adresu Tirgus g. 9. Smuklė yra tame pačiame pastate kaip ir alaus darykla, o iš lankytojų salės galima stebėti alaus darymo procesą. Tai vieta, kur galima neskubant mėgautis ką tik padarytu alumi – „CORLANDER lager“ šviesiuoju bei tamsiuoju. Prie alaus Jums bus siūlomi įvairūs šilti, šalti užkandžiai ir žuvų delikatesai.

NAUJIENA

Susipažinkite su gamtos turtais!

Puiki naujiena aktyvaus poilsio bei technologijų mėgėjams –  prie Būšniekų ežero gamtos tako esančiuose informaciniuose stenduose pateikiami QR kodai, kuriuos nuskenavus mobiliuoju telefonu, galima klausytis garso įrašo apie Būšniekų ežerą latvių ir anglų kalbomis. Būšniekų ežeras yra tapęs aktyvaus laisvalaikio mėgėjų traukos objektu, kur gamtos grožiu dabar gali mėgautis besimaudantieji ir plaukiantys valtimis, bet ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kurie naujuoju 8 km ilgio gamtos taku gali leistis aplink ežerą. Maršrutas taip pat skirtas dviratininkams, bėgikams, vaikščiojimo mėgėjams bei ornitologams.

Vasara jau kviečia mėgautis šiltu oru! Pradėkite planuoti vasaros poilsį Ventspilyje jau dabar! 🙂 Iki susitikimo Ventspilyje!