SVEIKI ATVYKĘ Į VENTSPILĮ – PUIKŲ MIESTĄ ŠEIMOMS BEI POILSIAUTOJAMS!

Latvija | Komentarų nėra

Pateikia Jums 10 puikų priežasčių, kodėl verta aplankyti Ventspilį.

  1. Pritaikytas šeimoms su vaikais

„Vaikų miestelis“ ir vaikų parkas „Fantazija“ yra mėgstamas ne tik Ventspilyje gyvenančių mažylių, bet ir vaikų iš visos Latvijos. Čia yra 36 patrauklios raidą skatinančios vaikų žaidimų aikštelės, o tėveliai gali stebėti savo atžalas ilsėdamiesi ant suoliukų. Visus metus kiekvieną sekmadienį abiejuose parkuose vyksta renginiai ir spektakliai, įėjimo mokestis į kuriuos yra šypsenos ir džiaugsmas.

  1. Spalvingos gėlių kompozicijos ir skulptūros

Ventspilis yra žinomas kaip gėlių sostinė – kiekvieną pavasarį miestas puošiamas įvairių formų gėlių skulptūromis ir nuostabiomis gėlių klombomis. Didžiausia ir spalvingiausia gėlių skulptūra yra Sarkanmuižos pievoje žydinti „Gėlių karvė“, kurią šiemet sudaro beveik 9 000 gėlių.

  1. Putojantys fontanai

Devyni atskiri fontanai suteikia ypatingo žavesio ir nuotaikos Ventspiliui ir ne tik džiugina akį, bet ir maloniai gaivina karštą vasaros dienų. Naujausias ir įspūdingiausias yra fontanas „Fregata Banginis“ Didžiojoje aikštėje, laimėjęs keletą tarptautinių apdovanojimų.

  1. Kultūros paveldas

Livonijos ordino pilis yra seniausias Ventspilio pastatas bei seniausia viduramžių tvirtovė Latvijoje, išlaikiusi savo pradinį dydį. Skaitmeninė paroda „Gyvoji istorija“ suteikia galimybę keliauti per šimtmečius ir supažindinti su svarbiausiais Ventspilio istorijos įvykiais. Ventspilio lauko muziejuje galite savo akimis išvysti, kaip gyveno latviai ir Livonijos žvejai. Ventspilio muziejus organizuoja įvairias parodas ir kultūros bei pramogų renginius.

  1. Laisvalaikio veiklos

Nuotykių parkas – tai puiki vieta šeimos pramogoms, siūlantis įvairiausius laisvalaikio užsiėmimus, sporto veiklas ir pramogas individualiems lankytojams, grupėms ir šeimoms visus metus. Nuotykių ieškotojams tikrai patiks trasa „Katės kelias“, dažasvydžio laukas, katapulta, nusileidimas kameromis, pašėlę rotoriai, elektrinis rodeo bulius, pripučiami atrakcionai, batutai su arba be guminių juostų, elektriniai vaikiški automobiliai ir velokartai suaugusiems, patogios iškylų zonos, futbolo ir lėkščiasvydžio laukai ir kt. atrakcionai.

Įkopus į pirmąją dirbtinę kalvą, kurios aukštis siekia 58 m virš jūros lygio, pasitinka statula „Staltbriedis“ („Elnias“) – vienas iš Šiaurės Kuržemės simbolių. Iš čia taip pat atsiveria nuostabus vaizdas į miestą.

  1. Įdomios ekskursijos

Nuo gegužės iki spalio mėn. visiems siūloma galimybė pajusti vėją ir bangas susipažįstant su Ventspiliu iš jūros pusės, leidžiantis į 45 min. išvyką laivu „Hercogs Jēkabs“ iki jūros vartų.

Vienas iš populiariausių muziejaus po atviru dangumi eksponatų yra „Mazbānītis“ – 1916 m. siaurojo geležinkelio lokomotyvas su vagonais, kuriuo lankytojai iš muziejaus pasiekia Nuotykių parką.

Šiemet siūloma nauja pramoga – turistinis traukinys, kuriuo miesto lankytojai vežami į gražiausias miesto vietas.

  1. Mėlynosios vėliavos paplūdimys ir saulės vonios

Ventspilio Mėlynosios vėliavos paplūdimys buvo pirmasis, kuris 1999 m. gavo Mėlynosios vėliavos įvertinimą, patvirtinantį, kad paplūdimys atitinka aukščiausius kokybės standartus. Čia yra vasaros kavinių, žaidimų aikštelių ir lauko treniruoklių, o poilsiautojai ir banglentininkai gali pasiekti jūrą patogiais mediniais takais. Kopos apsaugo nuo vėjo ir leidžia deginimosi sezoną pradėti anksčiau nei bet kur kitur Latvijoje. Šių metų naujiena – du nauji priėjimai prie jūros. Vienas veda į nudistų deginimosi zoną, o kitas eina per saugomą teritoriją – Baltijos jūros Pilkąją kopą.

  1. Sporto renginiai

Ventspilyje vasarą vyksta įvairūs sporto renginiai, sutelkiantys daugybę sporto entuziastų ir žiūrovų iš Latvijos ir kitų šalių. Liepos 20–21 d. motociklininkai iš Baltijos šalių susirinks į festivalį „Kurland Bike Meet 2018“. Liepos 27–29 d. Ventspilis taps ekstremalaus sporto sostine, kadangi čia vyks tarptautinis gatvės kultūros ir sporto festivalis „Ghetto Games”, o rugpjūčio 11 d. vyks Latvijos šiaurės ėjimo festivalis.

  1. Miesto festivalis

Rugpjūčio 3–5 d. vyks didžiulė tris dienas trunkanti šventė – Ventspilio miesto festivalis!

Svečių laukia įvairūs renginiai ir veiklos – legendinės grupės „Prāta Vētra”, Intars Busulis ir „Abonementa Orchestra“ koncertas, spalvingas Tarptautinis gėlių kilimų festivalis ir įspūdingi fejerverkai vakaro pabaigoje.

  1. Dviratininkams pritaikytas miestas

Ventspilio dviračių kelių tinklas per miestą siekia beveik 60 km ir jungia visas gražiausias miesto vietas.

Šio sezono naujiena – 8 km ilgio dviračių takas, nutiestas aplink Būšnieku ežerą, pėsčiųjų takas su 187 m ilgio pėsčiųjų tiltu pelkėtoje vietovėje ir regykla paukščių stebėjimui, taip pat sveikatingumo takas su 10 treniruoklių.

Ventspilis kviečia uždirbti ir naudoti Ventspilio valiutą – venti mieste siūlomose atrakcijose. Naudojant šią vietinę valiutą, galima gauti iki  50 %nuolaidas 46-iose poilsio, pažintinių ir pramogų vietų Ventspilyje. Tokių vietų sąrašą galite rasti adresu www.visitventspils.com

 

Nori gauti daugiau informacijos? 🙂

Susisiekite:

Dace Kalsere

Ventspilio miesto tarybos

Turizmo informacijos centras

Tel. 63607665, mob. 22115572

El. paštas dace.kalsere@ventspils.lv

 

Laikas keliauti su „Stena Line“!