Taupome Švedijoje!

Noriu sutaupyti Švedija | Komentarų nėra

Yra begalės privalumų, kurie kelia norą vis apsilankyti Švedijoje, tačiau būtent pragyvenimas nėra vienas iš jų. Turime Jums patarimų, kurie padės išleist mažiau pinigų išvykoje!

 

PUIKŪS RESTORANAI – PUIKIOS IR KAINOS

Pietauti ar vakarieniauti Švedijoje gali būti itin brangu, ypač, kai žinoma, jog pagrindinis patiekalas dažniausiai kainuoja virš 200 kronų. Taupyti galite pradėti jau savo hostelyje ar viešbutyje. Jei į kainą yra įskaičiuoti pusryčiai, galite valgyti kiek tik telpa. Juk sakoma, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas. Jei pusryčiai viešbutyje kainuoja papildomai, galite apsilankyti kavinėje, kur parduodamos šiltos bandelės. Tai suteiks jums galimybę paragauti vietinių kepinių ir šiek tiek sutaupyti. Jei norite sužinoti apie pigias vietas pavalgyti, pravartu paklausti rekomendacijų vietinių. Taip pat gali būti įdomu geras kavines ar restoranus atrasti patiems.  O jei norite greitai ką nors užkąsti, užsisakykite picą. Šį patiekalą galima rasti daug kur, be to, paprastai jis ir kainuoja nedaug. Tik nevalgykite picos ar kito greito maisto kiekvieną dieną.

 

VENKITE BAGAŽO MOKESČIŲ

Bagažo mokesčiai gali būti neplanuotos išlaidos keliaujant lėktuvu. Norėdami jas sumažinti arba visiškai jų išvengti kai kurie keliautojai sugeba apsiriboti ir viena nedidele kuprine arba lagaminu. Tai suteikia ir kitų privalumų, tokių kaip geresnės transportavimo galimybės ir mažesnis krūvis ant pečių arba rankoms tampant lagaminą.

 


PRISIMINKITE!

Skrydžio anuliavimo ar vėlavimo atveju jūs dažniausiai turite teisę į nakvynę viešbutyje, skrydį kitomis oro linijomis, piniginę kompensaciją ar kompensaciją už maistą ir gėrimus. Ši taisyklė be išimties galioja tada, kai pametamas jūsų bagažas.

 

AUKSINĖ TAISYKLĖ

Vienas iš efektyviausių būdų planuoti kelionės išlaidas – numatyti dienos biudžetą. Tokiu atveju jūs turėtumėte nuspręsti kiek pinigų galite išleisti per dieną arba, pavyzdžiui, maistui. Tai galima pasiekti reikiamą sumą tiesiog įsidedant į kišenę arba pildant išlaidų skiltį užrašų knygutėje.