Aplankė 589 uostų ir padėjo 2,5 milijonams žmonių – Tai yra gyvenimą keičianti pagalba!

Keltai | Komentarų nėra

Sausio mėnesį mūsų generalinis direktorius Niclas Mårtensson turėjo galimybę apsilankyti „Mercy Ships“ laive-ligoninėje „Africa Mercy“, kuris tuo metu stovėjo doke Kotone, Benine, Vakarų Afrikoje – vienoje iš skurdžiausių pasaulio šalių. Šiame tinklaraštyje jis dalinasi savo mintimis apie šį vizitą, „Mercy Ships“ atliekamą darbą ir mūsų partnerystę. 

„Man greitai pasidarė akivaizdu, kad tai, ką daro „Mercy Ships“, yra pagalba, keičianti gyvenimą. Kotone labai trūksta medicininės sveikatos priežiūros paslaugų Čia yra tik vienas gydytojas 17,000 gyventojų. Vienas. 17,000. Sunku įsivaizduoti problemos apimtį, kol nepamatai visko savo akimis, arba jeigu tau pasisiekė gimti šalyje, kur medicinos pagalba yra savaime suprantamas dalykas. Benine yra žmonių, kuriems niekada nebuvo teikiamos tikros dantų ar sveikatos priežiūros paslaugos. Tam tikros traumos ir ligos čia yra dažnesnės, kadangi yra mažai gydytojų, kurie gali atlikti, pavyzdžiui, Cezario pjūvį.

Skurdo ir medicininės priežiūros stoka Benine yra daug baisesni nei aš galėjau įsivaizduoti. Savo apsilankymo „Africa Mercy“ metu aš ne tik buvau susitikęs su pacientais ir savanorių komanda, bet taip pat galėjau stebėti organizacijos veiklą ir pamatyti didžiulį skirtumą, kuri sudaro savanorių turimos žinios ir  atsidavimas šiems žmonėms. Pamatęs, kaip „Mercy Ships“ gali padėti mažam vaikui vienoje iš skurdžiausių pasaulio šalių pažangios operacinės įrangos ir nenuilstančių savanorių dėka, buvau iš vienos pusės paveiktas įspūdžių, o iš kitos – pasijutęs niekingas“.

Būdamas tokios stambios įmonės, kaip „Stena Line“, generaliniu direktoriumi, aš didžiuojuosi galėdamas palaikyti svarbų „Mercy Ships“ darbą ir matau kelias sritis, kuriuose mes galite padėti. Pavyzdžiui, „Stena Line“ techninė patirtis ir masto ekonomija gali padėti „Mercy Ships“ sutaupyti laiką ir kapitalą, kuriuos bus galima skirti pacientams. Taigi, mes pradedame įgyvendinti vidinę savanorių programą, kurioje mūsų personalo nariai galės porai mėnesių prisijungti prie „Mercy Ships“ savanorių. Mes taip pat pradėjome kampaniją, kurios metu visi mūsų klientai, keliaujantys per mūsų įmonę, galės paaukoti lėšas, pirkdami kavą. Nedaug tereikia, kad padėtumėte kitam žmogui pakeisti gyvenimą – padėti kam nors vėl pradėti vaikščioti, kalbėti ar matyti. Žiūrėkite čia, ką gali padaryti maža dovana:

Niclas Mårtensson

Generalinis direktorius  

 

Apie „Mercy Ships“

„Mercy Ships“ vykdo savo veiklą nuo įkūrimo 1978 metais JAV, siekdama praplėsti bazinių sveikatos priežiūros paslaugų teikimo spektrą skurdžiausiose pasaulio šalyse. Šios veiklos dalį sudaro tai, kad laivas-ligoninė atplaukia į tam tikrus uostus ilgam laikui. „Africa Mercy“ laive yra 400 savanorių, taip pat penkios veikiančios operacinės, kuriose gali būti daromos sudėtingos operacijos. Čia gydomos tokios būklės, kaip navikai, klišumas, vilko gomurys, gimdymo metu patiriamos kūdikių traumos ir lanko formos kojų patologija. „Mercy Ships“ vykdė savo veiklą daugiau kaip 78 uostamiesčių, nemokamai perduodama savo chirurginę patirtį ir apmokydama valstybinius sveikatos priežiūros srities tarnautojus naudoti sveikatos priežiūros metodus. Nuo 1978 metų „Mercy Ships“ padėjo daugiau kaip 2,5 milijonui žmonių. Daugiau informacijos apie „Mercy Ships“ rasite http://stenaline.com/mercyships.

 

Dėkojame Niclas Mårtensson už pasidalijimą  istorija apie “Mercy Ships”. Kaip Jūs norėtumėte paremti Mercy Ships? 🙂

Laikas keliauti su „Stena Line“!