Du žvejai, kuriuos išgelbėjo Stena Saga įgula

Keltai | Komentarų nėra

Stena Line visuomet svarbiausias saugumas ir mes nuolat stengiamės išlaikyti mūsų organizacijos dėmesį ir energiją ties aiškiais procesais, modernia technika ir reguliariomis saugos treniruotėmis. Tai padėjo Stena Saga įgulai greitai veikti ir išgelbėti du žvejus, kurių žvejybos valtis nuskendo anksti ryte trečiadienį.

Buvo ankstus  trečiadienio rytas, apie 4:30 val., kuomet Stena Saga iš Oslo plaukė į Frederikshauną, Daniją, o įgula pastebėjo pavojaus signalą. Stena Saga pradėjo plaukti link tos vietos ir susisiekė su pavojaus radiju Danijoje (Lyngby radiju).

Po gelbėjimo operacijos Stena Saga kapitonas Johan Svanberg pasakė, jog jie pastebėjo daugiau pavojaus signalų ir, kad jie šiek tiek vėliau pamatė šviesą iš gelbėjimo plausto. Buvo priimtas sprendimas nuleisti į vandenį Greitosios pagalbos valtį.

Greitosios pagalbos valtis

„Mums pavyko išgelbėti du žvejus, kurie staiga buvo priversti šokti ant gelbėjimo plausto, kuomet jų žvejybos valtyje ėmė sunktis vanduo ir ji po truputį pradėjo skęsti“, sakė Johan Svanberg.

Johan Svanberg su kolegomis

Jau tada, kai Stena Saga komanda išgelbėjo žvejus, žvejybos valtis buvo nuskendusi.

Į įvykio vietą atskrido malūnsparnis ir išgabeno abu žvejus. Jie buvo nuvežti į ligoninę Olborge tolesniam stebėjimui. Atvykus žvejai buvo palyginus sveiki ir geros nuotaikos.

Galbūt jus kada nors kas nors išgelbėjo? Pasidalinkite su mumis savo istorija komentaruose žemiau. 🙂 

Laikas keliauti su „Stena Line“!