“MERCY SHIPS” LAIVAS, KUPINAS VILTIES!

Keltai Kita | Komentarų nėra

Įsivaizduokite, kad esate 9 metų amžiaus vaikas ir jūsų draugai jus nuolat palieka, kadangi negalite vaikščioti. Toks buvo Fifalinos iš Madagaskaro gyvenimas. Laimei, viskas pasikeitė, kai į salą atvyko „Mercy Ships“ laivas–ligoninė. Po kelių sudėtingų ortopedinių operacijų, atliktų laive „Africa Mercy“, Fifalina dabar gali vaikščioti, žaisti ir gyventi visavertį gyvenimą. Perskaitykite jos istoriją.

Didžiausias tėvų košmaras būna tada, kad jų vaikai suserga ar susižeidžia. Tai ypač aktualu neturtingose šalyse, kuriose galimybė pasinaudoti sveikatos priežiūros paslaugomis yra ribota ir brangi.

Kai gimė Fifalina, jos kojytės atrodė normaliai. Tačiau mergaitei augant, kojos vis labiau deformavosi, kadangi išsikraipė kojų kaulai. Po kurio laiko būklė tapo tokia bloga, kad Fifalina nebegalėjo stovėti, jau nekalbant apie vaikščiojimą į mokyklą. Jos motina turėjo mergaitę nešioti.

„Mokykloje mane visada palieka vieną. Aš negaliu žaisti su kitais vaikais, tačiau būtinai žaisiu su jais, kai pasveiksiu,“ kalbėjo Fifalina.

Mergaitės tėvai išbandė visas priemones, kurias galėjo sugalvoti. Jie išleido visas savo santaupas, kad parodytų dukrą specialistui, o vėliau – liaudies žiniuoniui. Vis dėlto niekas nepadėjo. Tada jie išgirdo apie laivą–ligoninę, atvykusį į Madagaskarą. Tai buvo „Mercy Ships“ laivas „Africa Mercy“.

Kai kojų įtvarai pagaliau buvo nuimti, Fifalina ištarė: „Aš ketinu vėl išmokti vaikščioti!“

Dėl kvalifikuotų „Africa Mercy“ laive dirbančių chirurgų, dabar Fifalina gali vėl vaikščioti.

O žinote, kas nuostabu? Jums netgi nereikia būti chirurgu, kad pakeistumėte kažkieno gyvenimą. Rugsėjo ir spalio mėn. keliaudami „Stena Line“ keltais galite paaukoti 20 centų arba 20 pensų pirkdami kavos puodelį, o pinigai bus pervesti tiesiogiai „Mercy Ships“.

Žiūrėdami į ramią jūrą su karštos kavos puodeliu rankose žinosite, kad į tolimus krantus nusiuntėte lašelį laimės ir palengvėjimo.

Laikas keliauti su „Stena Line“!