Nauji „Stena Line“ kompanijos laivai RoPax pradeda įgyti formą

Keltai | Komentarų nėra

2018 m. Vasario 2 d., penktadienį, Kinijos AVIC Weihai laivų statykloje, vyko oficiali laivo kilio padengimo ceremonija. Šis tradicinis jūrinis įvykis žymi laivo korpuso ir išorinių dalių statybos etapo pradžią.

„Stena Line“ generalinis direktorius Niklasas Martenssonas kartu su „Stena RoRo” projekto vadovu Magnusu Olssonu padeda monetą po laivo kiliu.

Tai yra svarbus etapas mūsų įdomiame ir naujame laivų statybos projekte, sakė Stena Line„“ generalinis direktorius Niklasas Martenssonas, kuris taip pat dalyvavo tradicinėje ceremonijoje, kurioje po laivo kiliu buvo padėtos 4 monetos (GBP, EUR, SEK ir RMB) kaip sėkmės simbolis.

 

Naujųjų laivų pastatymo data yra numatyta tarp 2019m. ir 2020m. Jie bus 50 procentų didesni nei dabartiniai standartiniai “RoPax” laivai. Ši reikšminga investicija iliustruoja sėkmingą Stena Line RoPax„“ koncepto tęsinį, kuris sujungia krovinių ir keleivių gabenimo sritis ir prisideda prie kompanijos operacinio verslo modelio.

“Mūsų bendras tikslas yra pasiekti, kad šie laivai naudotų pačias naujausias technologijas, kurios susijusios su  tokiomis sritimis, kaip energijos vartojimo efektyvumas, lankstumas ir klientų aptarnavimas. Mes ypatingai skiriame dėmesį naujų skaitmeninių funkcijų kūrimui, kurios leis mūsų klientams kelionėje naudotis unikaliomis papildomomis paslaugomis bei naujos integruotos skaitmeninės platformos kūrimui”, pasakojo Niklasas Martenssonas.

Naujieji RoPax laivai bus paleisti Airijos jūroje. Šie laivai yra esminė investicija, siekiant ir toliau stiprinti Stena Line verslo našumą šiame regione.

Mes teigiamai žiūrime į ateitį ir numatome besitęsiantį keltų transporto augimą, todėl tai yra svarbus strateginis žingsnis, padedantis pasikliauti mūsų verslu ir numatytu augimu, teigė Niklasas Martenssonas.

Naujų laivų techniniai duomenys:
Ilgis: 214,5 m
Grimzlė: 6,4 m
Plotis: 27,8 m
Automobilių denio talpa: 3100 eilių + 120 automobilių
Keleivių talpa: 1000
Kabinos: 175
Varikliai: 2 x V12 4 taktų dyzelinas (2 x 12 600 kW)
Greitis: 22 mazgai
Pastatytas: AVIC Weihai laivų gamykla, Kinija

Apie Stena Line

„Stena Line“ yra viena iš pirmaujančių Europoje keltų kompanijų, turinti 38 keltus ir 21 maršrutą Šiaurės Europoje. Stena Line yra svarbi Europos logistikos tinklo dalis, kuri kuria naujus įvairiarūšio krovinių vežimo sprendimus bei teikianti savo paslaugas geležinkeliu, keliais ir jūra. „Stena Line“ taip pat svarbi turizmo dalis Europoje, atlikdama didelės apimties keleivių transportavimo paslaugas. Įkurta 1962, ši įmonė priklauso šeimai, kurios būstinė yra Geteborge. „Stena Line“ yra “Stena AB” dalis, kurioje dirba apie 15000 darbuotojų, o metinė apyvarta viršija 35 mlrd. SEK.