Ryklys, įstrigęs Fishguard‘o uoste – išgelbėtas Kapitono

Keltai | Komentarų nėra

Tai buvo tik dar vienas gruodžio rytas, o Stena Line įgulos narys Daniel Williams krantinėje kaip tik virve tvirtino Stena Europe laivą, kuris ką tik įplaukė į Fishguard‘ą. Ir staiga jis pamatė kažką judant vandenyje. Kažką didelį, tikrai didelį, ir, pasirodo, tai buvo ryklys!

Daniel Williams gyvena Fishguard‘e, Stena Line jis dirba jau vienuolika metų, tačiau niekada nėra matęs kažko panašaus į tai – ir visai nėra ko stebėtis. Tokios rūšies rykliai, žinomi kaip Alopias rykliai, paprastai nesiartina prie kranto arčiau nei 40-50 mylių. Jų išvaizda yra išskirtinė, kadangi jie turi ilgą uodeginį peleką, kuris gali būti tokio paties ilgio kaip ir paties ryklio kūnas. Būtent todėl jie taip pat vadinami ir Paprastosiomis jūrų lapėmis. Šios ginkluotos uodegos leidžia rykliams pritrenkti smūgiu tokį jauką kaip ančiuviai, didesnes žuvis, tokias kaip silkė, skumbrė ir lašiša, ir, taip pat, kalmarą ar kitus bestuburius. Labiausiai tikėtina priežastis, kodėl ryklys čia atsidūrė, įstrigęs tarp Stena Europe ir prieplaukos Fishguard‘o uoste yra ta, kad jis persekiojo žuvis.

Kai Daniel pamatė šį didžiulį padarą, judantį vandenyje, jis net nežinojo ką ir galvoti. Pirmiausia jis pamanė, jog tai ruonis, vėliau, kad delfinas, kol pagaliau jis suprato, jog tai – ryklys, ir, kad jis įstrigęs tarp krantinės ir laivo.

Kai tik Stena Europe kapitonas Richard Davies buvo informuotas apie Paprastąją jūrų lapę (ryklį), jis sustabdė variklius, kadangi pagalvojo, jog tai padės rykliui palįsti po keltu ir nuplaukti atgal į jūrą, bet ryklys vis tiek nesugebėjo rasti kelio.

„Kai kapitonas Davies suprato, kad ryklys įstrigo, jis atitraukė Stena Europe laivapriekį nuo prieplaukos sienos ir taip padėjo rykliui ištrūkti!“ sako Goodwick‘o Sea Trust (vietos gyventojai, besirūpinantys jūrų gyvūnija) komanda, atkreipdama dėmesį į tai, jog gyvūnas, regis, nuplaukė būdamas geros būklės.

Paprastųjų Jūrų lapių jaunikliai pasirodo pakrančių vandenyse ir, gali būti, jog šis ryklys atplaukė, norėdamas susirasti maisto. Bet kuriuo atveju, mes džiaugiamės, kad rykliui pavyko rasti kelią į saugesnę aplinką!

Na, o kokią didžiausią žuvį ar jūrų žinduolį teko pastebėti Jums? 😉

Laikas keliauti su „Stena Line“!