5 KELIONIŲ TENDENCIJOS 2018 METAMS, KURIAS STEBIME SAVO KRIŠTOLINIAME RUTULYJE

Kita | Komentarų nėra

 

Žiema – tai naujoji vasara! Jeigu norite keliauti neskubėdami, nedideliais atstumais ir nesilaikyti išmintų kelių – pamirškite Paryžių ar Niujorką. Vietoj to ištyrinėkite mažesnius miestus, kuriuose nesilanko turistai, kad pajustume tikrąjį autentiškumą. Toliau pateikiame 5 populiariausias kelionių tendencijas 2018 metams.

  1. Žiema – sezono įkarštis

Teiginys, kad žmonės visada laukia saulės tam, kad nuspręstų kažkur keliauti, vis mažiau atitinka tikrovę. Žmonės atrado keliavimo žiemos sezono metu malonumą, kadangi vis labiau populiarėja atostogos, kurių metu galima pamatyti šiaurės pašvaistę, ledo skulptūrų varžybas ir apsilankyti žiemos festivaliuose. Ir, žinoma, jau nekalbant apie „klasiką“ – slidinėjimo ar snieglenčių sportą. Žiemą verta keliauti ir dėl gerų pasiūlymų bei nedidelių viešbučių kainų (išskyrus slidinėjimo kurortus…) bei mažesnio turistų skaičiaus.

Danija yra išskirtinis atvejis. Danams visada žiema buvo pats kelionių sezono įkarštis…

  1. Kelionės į gretimas vietoves

Dažnai žmonės renkasi poilsį namuose, tačiau populiarėja ir dar vienas poilsio būdas. Nėra nieko geriau nei galimybė pažinti naują vietą ir joje apsistoti per naktį.  Svarbiausia tokiose trumpose kelionėse – tai tarsi trumpas pabėgimas iš namų. Nukeliaukite į kitą jūros pusę. Nuvažiuokite tarpmiestiniu autobusu į gretimą miestą – tai puikus būdas praplėsti akiratį ir atsipalaiduoti.

  1. Aktyvus poilsis

Šiame technikos amžiuje, kai daugybė žmonių dirba biuruose, aktyvios atostogos suteikia galimybę patirti kelionių įspūdžių ir atsipalaiduoti. Dalyvaujant daugiadienėje išvykoje kalnų dviračiais kitoje šalyje vykstančiame maratone, stovyklaujant ar grybaujant – tai atostogos, kuriuos gali pradžiuginti bet kurio amžiaus žmones. Viešbučiai vis dažniau siūlo su aktyvia mankšta susijusius paslaugų paketus, todėl galite paskirti savaitę mankštinimuisi ir sveikai gyvensenai, kad namo grįžtumėte visiškai atsigavę.

  1. Mažiau lankomi miestai

Mes pastebime tendenciją, kai vis daugiau žmonių susidomi mažesniais ir miestais. Didžiuliai, triukšmingi centrai, tokie kaip Londonas, Paryžius ar Amsterdamas, be abejo, sulaukia daugybės turistų, tačiau daliai turistų didieji miestai gali būti per brangūs ar per daug orientuoti į turistus. Tuo metu mažesni miestai, pvz., Korkas Airijoje, Varbergas Švedijoje ar Gdanskas Lenkijoje siūlo galimybę pasimėgauti miestelių apylinkių žavesiu. Tokiuose miestuose aptiksite daugiau autentiškumo, o tokios bendrovės kaip „Airbnb“ šiais laikais pasiekia net ir mažiausius miestus.

  1. Lėto tempo kelionės

Kadangi šiuolaikiniame pasaulyje žmonės darosi vis lengviau pasiekiami, vis labiau populiarėja kelionės, susijusios su galimybe iš tikrųjų ištrūkti nuo visų ir visko. Keliautojai, kurie ieško įkvėpimo, vyksta į tolimas vietoves, kuriose ieško įkvėpimo ar užsiima meditacija. Aplankykite mažus gamtos prieglobstyje įsikūrusius miestelius, kur vis dar tebevyksta nuoširdūs pokalbiai vietinėse užeigose. Išvenkite skubos. Keliaukite traukiniu arba perplaukite jūrą. Pasimėgaukite tokiu kelionės tempu, kuris leis atrasti kraštovaizdžio ir žmonių grožį.

Netikėtas šių kelionių tendencijų žavesys yra tai, kad jos visos dera tarpusavyje! Paprasčiau yra atsipalaiduoti mažesniame mieste, atostogaujant lėtesniu tempu. Jei keliaujate žiemą ir atostogos yra per trumpos intensyviai programai, keliaukite netoli. Jei norite aktyvesnių atostogų, keliaukite ten, kur gamta jūsų lauks tiesiog už durų slenksčio.