PASKUTINIOJI TIKRO JŪRŲ ŠUNS KELIONĖ!

Kita | Komentarų nėra

Sakoma, kad šuo yra geriausias žmogaus draugas. O kas gali būti geriau nei pasiimti tikrą draugą į kruizą? Būtent tokią dovaną Beate padarė savo senajai draugei Besskai. Pasirodė, kad Besska buvo tikras jūrų šuo. Siūlome perskaityti Beate istoriją.

Pasiimti 16 metų amžiaus šunį į laivą? Mūsų kalė vos begalėjo kažką matyti, o letenos jau sunkiai beklausė… Tačiau Besska dar tebebuvo pakankamai energinga, todėl nusprendėme pasiimti ją kartu plaukdamos keltu į Geteborgą (šį maršrutą labai mėgstame).

2016 m. spalio 5 d. „Stena Germanica“ išvyko iš Kylio uosto tiksliai numatytu laiku, o kartu ir mes keturiese: Besska (16), jos dukra Buttons (9), bei dvi 40+ jūros ligai atsparios moterys.

Šį kartą viskas buvo nauja, kadangi anksčiau niekada nekeliavome kajutėse, kuriose leidžiama gabenti šunis, nes nebuvome tikros, ar senoji draugė apsidžiaugtų tokia kelione. Tačiau, nors jaunesnis šuo su nerimu stebėjo laivą ir kajutę, Besska elgėsi taip, tarsi būtų savo namuose. Ji įsitaisė patogioje erdvėje po stalu, tada greitai pavalgė ir miegojo iki pat išvykimo.

Pūtė stiprus vėjas ir Besska turėjo atlikti savo šunų reikalus denyje, klausydama bangų triukšmo ir vėjo.

Tačiau kaip mes nustebome – mūsų jūrų šuo Besska energingai lakstė aplink, uodė vėją, šokinėjo per balas ant denio pliaukšėdama savo senomis ausimis ir kaišiodama galvą į gelbėjimo ratus bei stebėdama jūrą. Mūsų aviganė tiesiog įsimylėjo jūrą.

Tai buvo tikrasis mėgavimasis gyvenimu, o mums tai buvo neįtikėtina dovana, kurią galėjome suteikti Besskai ir sau – tokią nuostabią kelionę „Stena Germanica“ į Švediją.

Vos po trijų mėnesių Besska iškeliavo į savo paskutinę kelionę…