Visi į „Eurovizijos“ kelionę!

Kita | Komentarų nėra

„Eurovizijos“ dainų konkursas (EDK) rengiamas jau 62 metus. Šiemet Portugalijoje didžiausias pasaulyje televizijos dainų konkursas įvyks 63-ąjį kartą. Kuri „Stena Line“ žemėlapio maršrutų šalis galėtų laimėti būsimoje kovoje?

EDK vyks „Alice Arena“ arenoje Lisabonoje, kadangi 2017 m. konkursą laimėjo Salvador Sobral su daina „Amar pelos dois“. Kaip ir anksčiau, antradienį, gegužės 8-tąją, ir ketvirtadienį, gegužės 10-ąją, įvyks du pusfinaliai. Didysis finalas įvyks šeštadienį, gegužės 12 d.

Visi į laivą!

Šių metų konkurso tema yra „Visi į laivą“. Ar gali būti geresnė vieta stebėti šį muzikos šou nei kelte? Pagrindinis logotipas, vaizduojantis kriauklę, turi dar dvylika variantų, kurie yra pagrįsti kintančio vandenynų gyvenimo koncepcija ir vaizduoja vandens pasaulio stebuklus. Mintis, kad vandenynas sujungia mus visus, atitinka „Stena Line“ idėjas, kadangi mes siekiame mažinti poveikį aplinkai ir sujungti Europą dėl tvarios ateities!

62 kartai ir 65 laimėtojai

Nors „Eurovizijos“ dainų konkursas vyko 62 kartus, iš tikrųjų yra 65 nugalėtojai. Kaip tai įmanoma? Na, 1969 m. keturios šalys, trys iš kurių yra šalys, į kurias kursuoja mūsų keltai, surinko lygias taškų sumas: Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Prancūzija ir Ispanija. Kadangi nėra taisyklių, leidžiančių išspręsti tokias situacijas, Europos transliuotojų sąjunga (EBU) turėjo paskelbti visas keturias dalyves nugalėtojomis. Laimei, netrukus po šio atvejo buvo įvestos atitinkamos taisyklės.

Šiais metais konkurse dalyvaus keturiasdešimt dvi šalys, tarp kurių visos šalys, į kurias keliauja mūsų keltai. Toliau papasakosime apie tai, kas prognozuojama šioms šalims. Už kurią šalį sirgsite jūs?

Danija dalyvaus su daina „Higher Ground“, kurią atliks atlikėjas Rasmussen. Šaliai pranašaujama 19-a vieta.

Danija

Šiais metais Prancūzijai pranašaujama 3 vieta. Šalis dalyvaus konkurse su kūriniu „Mercy“, kurį parašė Émilie Satt ir Jean-Karl Lucas. Dainą atliks prancūzų duetas „Madame Monsieur“.

Prancūzija

Vokietijai pranašaujama 17 vieta; šalis dalyvaus su daina „You let me walk alone“, kurią atliks Michael Schulte.

Vokietija

Airijos atstovo Ryan O’Shaughnessy dainai „Together“ pranašaujama 30-a vieta.

Airija  

 

Latvijai pranašaujama 29-a vieta. Šaliai atstovaus Laura Rizzotto su daina „Funny Girl“.

Latvija  

Šių metų konkurse Ieva Zasimauskaitė atliks dainą „When We’re Old“, kuriai prognozuojama 23-a vieta.

Lietuva 

Nyderlandai išrinko savo atstovu dainininką Waylon, kuris atliks dainą “Outlaw In ‘Em“ ir kuriam prognozuojama 22-a vieta.

Nyderlandai  

Norvegijai prognozuojama net 2-a vieta. Šaliai atstovaus Alexander Rybak, kuris tapo žinomas Europoje, kai 2009 m. Laimėjo „Euroviziją“ atlikęs dainą „Fairytale“.

Norvegija

Lenkijai atstovaus Gromee ir Lukas Meijer su daina „Light Me Up“. Prognozuojama, kad jie užims 34-ą vietą.

Lenkija 

Švedijai prognozuojama aukšta 8-a vieta. Šių metų kovoje šaliai atstovaus Benjamin Ingrosso su klubiniu kūriniu „Dance You Off“.

Švedija 

Didžiajai Britanijai prognozuojama 27-a vieta. SuRie’s (Susanna Marie) atliks dainą „Storm“. 2015 m. dainininkė dalyvavo konkurse kaip pritariančioji Belgijos atstovo Loic Nottet dainininkė, o dabar ji kyla į kovą su Jungtinės Karalystės vėliava.

Jungtinė Karalystė 

Ar yra geresnis būdas šiais metais švęsti „Eurovizijos“ dainų konkursą, nei keliaujant „Stena Line“ keltais? Užsisakykite bilietą ir prisijunkite prie mūsų!