BŪŠNIEKU EŽERAS

Latvija | Komentarų nėra

Būšnieku ežeras – tai puiki vieta praleisti laisvalaikį. Dabar čia gamtos grožiu gali mėgautis ne tik besimaudantys ar mėgstantys paplaukioti valtimis, bet ir dviratininkai, bėgikai, vaikščiojimo entuziastai ir ornitologai.

Šiandien Būšnieku ežero išsaugojimo zonos infrastruktūros gerinimo projektas jau yra visiškai įgyvendintas, todėl miesto gyventojai ir svečiai gali mėgautis 8 km ilgio dviračių taku aplink Būšnieku ežerą – pėsčiųjų ir dviračių takas nutiestas aplink ežerą nuo valčių bazės Staldzenes gatvėje iki Talsu gatvės (3 424 km ilgio), taip pat pastatytas 187 m ilgio pėsčiųjų tiltas su paukščių stebėjimo platforma tilto gale, kurioje yra du suolai ir informacinė lentelė su pavaizduotais Būšnieku ežere perinčiais ar šią vietovę praskrendančiais paukščiais. Įrengti informaciniai stendai apie saugomą teritoriją ir jos florą bei fauną. Aktyvaus gyvenimo entuziastai taip pat gali džiaugtis sveikatingumo taku, kuriame yra 10 sporto įrenginių visoms amžiaus grupėms.

Pagal paukščių rūšių įvairovę ir skaičių, Būšnieku ežeras yra žymiai turtingesnis nei kiti Kuržemės šiaurės vakarų ežerai. Ežero prieigose gyvena apie 34 paukščių rūšys, kurios perėjimo laikotarpiu telkiasi Būšnieku ežero pietvakarinėje dalyje.

Būšnieku ežero pakrančių apsaugos zona buvo įsteigta 2004 m., siekiant apsaugoti įvairius europinės svarbos biotopus; ši teritorija užima 49 hektarus. Tais pačiais metais saugoma teritorija buvo įtraukta į „Natura 2000“ tinklo Europos saugomų teritorijų zoną. Maždaug pusę vietovės dengia miškai, bet likusioje teritorijoje yra sąžalynai ir pelkėtos Būšnieku ežero pakrantės.

Prie Būšnieku ežero mėgsta rinktis šeimos, žvejai ir vandenlenčių sporto gerbėjai. Čia įrengtos patogios maudymosi ir iškylų zonos, dviračių stovai bei yra valčių nuomos punktas, o vandenlenčių sporto entuziastų patogumui įrengti tramplynai.

Norintiems pasigrožėti gražiausiomis Ventspilio vietomis siūloma ypač patogi dviračių takų infrastruktūra – dviračių takų ilgis mieste yra net 60 km. Galėsite lengvai, patogiais dviračių takais, pasiekti gražiausias Ventspilio vietas, o taip pat ir patį Būšniekų ežerą.

Išvyką prie Būšnieku ežero galima suderinti su apsilankymu netoliese esančiame „Elnių sode“. 2006 m. atidarytas 32 hektaro pločio Ventspilio „Elnių sodas“ įsikūręs šalia Būšnieku ežero, Talsu g. 240. Čia galėsite stebėti laukinius gyvūnus iš stebėjimo bokštelio – elnius bei danielius jų natūraliose buveinėse. Geriausias laikas išvysti „Elnių sodo“ gyventojus yra šėrimo metu. Norintys dar daugiau įspūdžių gali stebėti gyvūnus šėrimo metu iš lauke įrengtų šėrimo taškų ir stebėjimo bokštelio. „Elnių sode“ šiuo metu yra 27 gyvūnai – 5 danieliai ir 22 elniai.

Daugiau informacijos apie pramogas turistams: www.visitventspils.com arba facebook puslapyje visitventspils.

Jei dviračių takai aplink Būšnieku ežerą jau išbandyti – toliau galite keliauti su Stena Line keltu ir atrasti Švediją! Užsisakykite bilietus “Stena Line” tinklalapyje www.stenaline.lt