Romantikams ir istorikams – gražiausios Latvijos pilys!

Latvija | Komentarų nėra

 

Jei nenorite keliauti į labai tolimą kelionę, bet norite pamatyti kuo daugiau – aplankykite Latviją! Romantikos ir istorijos mėgėjams siūlome aplankyti gražiausias Latvijos pilis, kurių šimtametės sienos ar griuvėsiai pasakoja ne tik žymių mūšių, priešų antpuolių, bet ir meilės istorijas bei legendas.

 

TURAIDOS PILIS

Raudoni Turaidos viduramžių pilies mūrai iškilę virš žalios apylinkių medžių lapijos netoli „Latvijos Šveicarija“ tituluojamos Siguldos. Kadaise šiose vietovėse gyvenusių lyvių kalba Turaida reiškia „dievų sodas“. Į miestelį lankytojus vilioja ne tik romantiški pilies mūrai, bet ir tragiškas merginos, vardu Rožė, likimas, tapęs legenda. Šalia Turaidos liuteronų bažnyčios palaidota Maja, tragiškai prie Gutmanio olos žuvusi gražiausia Turaidos mergina, dėl savo pasakiško grožio vadinta Rože.

 

#cesis #cesispils #cesiscastle #medieval #castle

A post shared by Natalie (@urbanstyle27) on

CĖSIO PILIS

Livonijos Ordino viduramžių pilies Cėsyje griuvėsiai – tai bene įspūdingiausi viduramžių griuvėsiai Latvijoje. Juose kasmet vyksta klasikinės muzikos festivaliai.

 

KUOKNESĖS PILIS

Kuoknesės pilies griuvėsiai stūkso ant Dauguvos upės kranto. Statant Kuoknesės pilį, statyboms buvo naudotas Dauguvos upės krantuose iškastas dolomitas. Legenda pasakoja, kad Kuoknesės pilyje gyvenusi Laimdota, legendinio latvių herojaus Lačplėsio mylimoji.

RUNDALĖS PILIS

Įspūdingi baroko-rokoko stiliumi pastatyti rūmai, dar vadinami Rundalės pilimi, yra netoli Latvijos Bauskės miesto.
Rūmus supa puikus prancūziško stiliaus parkas. Viduje įrengtoje ekspozicijoje galima išvysti įspūdingomis dekoracijomis išpuoštą kunigaikštienės buduarą, Baltąją pokylių salę, Kunigaikščio priimamąjį bei miegamąjį.

 

#saulriets #llu #jelgavaspils ????

A post shared by Marija Podjava (@mpodyava) on

JELGAVOS RŪMAI

Buvusioje Kuršo kunigaikštystės sostinėje Jelgavoje, ilgą laiką vadintoje Mintauja, ant tvenkinio kranto stovi dailūs Jelgavos rūmai, kuriuose dabar yra įsikūręs Latvijos žemės ūkio universitetas. Jelgavos rūmai laikomi didžiausiu architektūros paminklu Baltijos šalyse. Bendras patalpų plotas sudaro 2,2 ha, pastate yra 669 kambariai, 674 langai, 615 durų, o stogą puošia 25 kaminai.

 

Livonijas Ordena Pils, Ventspils #ventspils #latvia #traveling #travel #castle

A post shared by Ilona ♊ (@ilona.ilon) on

LIVONIJOS ORDINO PILIS VENTSPILYJE

XIII a. Livonijos ordino pastatyta pilis Ventspilyje yra seniausia konvento tipo pilis Latvijoje. Livonijos ordinas šią pilį naudojo iki XVI a., vėliau joje buvo įsikūrusi Evangelikų liuteronų bažnyčia, Rusų stačiatikių bažnyčia ir netgi kalėjimas. Pilyje įrengtame Ventspilio muziejuje galima apžiūrėti skaitmeninę ekspoziciją „Gyvoji istorija“, pasakojančią miesto ir uosto istoriją. O „Vaiduoklių rūsyje“ išvysite buvusiuosius pilies gyventojus. Pilyje rengiami riterių turnyrai, amatininkų dienos, kiti renginiai, koncertai.

 

BAUSKĖS PILIS

Vos keliasdešimt kilometrų nuo Lietuvos sienos esanti Bauskė garsi Bauskės pilimi, kuri stovi Nemunėlio ir Mūšos upių santakoje. Dalinai restauruota pilis dabar yra mėgstama romantikų pasivaikščiojimo vieta, o nuo apvalaus bokšto atsiveria vaizdingų apylinkių panorama. Apie Bauskės pilį išlikusi legenda pasakoja, jog pradedant pilies statybas žynys nurodęs į sieną įmūryti tą, kas pirmasis čia pasirodys. Deja, pirmoji į statybvietę atėjo jaunoji statybos viršininko žmona. Statybininkai nustėro. Laimei, prieš moters akis užbėgo šunelis, kuris ir buvo paaukotas pilies sienų tvirtybei užtikrinti.

 

Tikimės, kad Jums patiko!