TOP 10 SIURREALISTIŠKIAUSIŲ VIETŲ PASAULYJE

Lietuva | Komentarų nėra

Salvadoras Dali kartą pasakė: „Siurrealizmas yra pragaištingas, tačiau jis griauna tik tai, kas laikoma mūsų vaizduotę ribojančiais pančiais.“ Taigi, kas tas siurrealizmas? Meninis judėjimas? Kultūros plėtra? Siurrealizmas perima pasąmonės troškimų idėją. Kitaip sakant, dalykus, kurių trokštame, bet to net nesuvokiame. Pavyzdžiui, siurrealistai įkvepia žmones kastis giliai savo pasąmonėn, ieškant to ypatingo kūrybingumo, kurio visuomet manė nė neturintys. Laimei, mūsų planeta pilna siurrealistinių vietų, o jos net tik, kad daugiau nei gražios, bet ir tokios, kokių manei net nėra. Taigi, apžvelkime dešimt labiausiai siurrealistinių vietų pasaulyje.

10. Natrono ežeras, Tanzanija

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2p90VyC

Druskos ir sodos ežeras netoli Kenijos sienos. Natrono ežeras atrodo taip, lyg jis priklausytų Marso planetai. Šiltutėlė temperatūra dažnai siekia 40 °C (104 °F). Natrono ežeras nėra įprasta apsilankymų vieta. Giliai raudona ežero šviesa sklinda dėl aukšto garavimo lygio, kuris sukelia ežero skleidžiamas spalvas.

9. Banga, Arizona

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2p8JKgO

Pagalvotumėt, jog Dali tiesiog pats tai nupiešė. Banga – iš tikrųjų tai yra susiformavusios smiltainio uolos netoli Arizonos sienos. Susisukusios briaunos ir linkstantys kraštai, tai – erozijos padarinys dar nuo Juros periodo laikų. Keliautojai plūsta iš viso pasaulio, norėdami aplankyti šią vietą ir išbandyti sudėtingą kopimą.

8. Siurrealistinės suledėjusios bangos, Antarktida

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2p93DnH

Kalbant apie bangas, suledėjusios bangos Antarktidoje iš tikrųjų yra tirpimo rezultatas, o ne užšalimo, kaip dažniausiai yra manoma. Iš tikrųjų, tai tik didžiulis ledo gabalas danguje, bet ne banga, užšalusi besileidžiant žemyn. Tačiau tai nereiškia, jog sušalę ledkalniai nėra tokie gražūs, jog jūsų smakras tiesiog atvėptų bežiūrint į juos.

7. Skraidantis geizeris, Nevada

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2q2jWbd

Nepaprastai panašus į tą kažką iš Sostų žaidimo. Skraidantis geizeris – žmogaus sukurta anga žemės paviršiuje. Nors ir nėra visiškai natūralus, geizeris buvo netyčia sukurtas gręžimo metu. Jį galima rasti privačioje Skraidančioje rančoje, tačiau pasiekti – itin sunku, kadangi ši vieta ypač nuošali.

6. Prada Marfa, Teksasas

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2qvsJ4X

Prada Marfa – tai vienišas pastatas, stūksantis vidury dykumos, meniškoje pozicijoje su unikaliu motyvu – „išplaukiantis natūraliame kraštovaizdyje“. Nors kai kas netgi tiki, jog tai spąstai, atsiųsti ateivių, tai labiau primena  meno kūrinį vidury nieko.

5. Umpherston įgriuva, Australija

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2p90ch3

Nors tai ir įprasta, eilinė, vidutinė įgriuva, Umpherston įgriuva taip pat turi ir švelnesniąją pusę. Ji panaši į gražią nuskendusią svajonę, kuri pilna gyvūnų ir egzotinių augalų. Dabar ji atrodo lyg akis, žiūrinti aukštyn į dangų, o ne Žemės planeta, kurioje manome esą.

4. Durys į pragarą, Turkmėnija

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2pJ4VYB

Akivaizdus kontrastas dieviškajai įgriuvai. Durys į pragarą – tai visiška priešingybė. Tai pat žinomos kaip Ugnies krateris ar Vartai į pragarą. Karštasis krateris yra natūralus dujų telkinys, kurį geologai tyčia padegė tam, kad apsaugotų nuo metano dujų plitimo. Be perstojo degančios nuo 1971 metų, karštosios liepsnos traukia turistus visus metus.

3. Paslėptas paplūdimys, Meksika

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2q2jWbd

Būtent taip kaip ir parašyta. Paslėptas paplūdimys yra… paslėptas paplūdimys. Pasislėpęs po prasivėrusia skyle, kuri atsirado dėl ugnikalnio išsiveržimo. Urvinis paplūdimys turi nuostabų baltą smėlį, švarų permatomą mėlyną vandenyną ir netgi vieteles su pavėsiu, kad galėtumėte atsipūsti nuo karščio.

2. Milžinų kelias, Šiaurės Airija

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2q2jWbd

Plotas, kur galima rasti apie 40,000 sujungtų bazalto kolonų, kartu suformuojančių šešiakampio tipo medaus korio modelį. Šis kelias – tai labai seno ugnikalnio išsiveržimo rezultatas. Šlapia geologų svajonė. Natūralusis stebuklas yra viena iš didžiausių turistų atrakcijų Jungtinėje Karalystėje ir vienas iš labiausiai siurrealistinių natūraliųjų fenomenų pasaulyje.

1. Ujūnio druskožemis, Bolivija

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2qD4q2y

Susiformavęs iš išdžiūvusių priešistorinių ežerų grupių. Siurrealistinis Ujūnio druskožemis priverčia jaustis taip, lyg žengtum žemės pakraščiu. Įžymus kaip didžiausias druskynas pasaulyje, visas plotas nutįsęs be galo kaip ilgas pūkuotas debesis, gulintis ant mineralų lovos.