„Mercy Ships“ laivai – ligoninės

Kita Stena Line istorija | Komentarų nėra

Mūsų partneris „Mercy Ships“ valdo ir eksploatuoja didžiausią pasaulyje civilinį laivą–ligoninę, kuriame teikiamos dantų gydymo ir kvalifikuotos medicininės priežiūros paslaugos žmonėms, kuriems to labiausiai reikia. Visa organizacijos veikla remiasi savanorių darbu, kartu su „Mercy Ships“ pradedame savo savanorystės programą. „Stena“ darbuotojas Matthew Heyman dirbo savanoriu laive „Africa Mercy”. Toliau papasakosime jo istoriją.

Kiekvienais metais daugiau nei 1 000 savanorių – abiejų lyčių, įvairaus amžiaus bei profesijų atstovų iš daugiau nei 40 šalių – savanoriauja plaukiančioje ligoninėje „Africa Mercy“. Kartu su kvalifikuotais medicinos specialistais, kurie teikia gyvenimą keičiančias medicinines paslaugas, laive plaukioja jūrininkai, mokytojai, kapelionai, buhalteriai, virėjai ir elektrikai, besirūpinantys, kad laivas tinkamai veiktų. Prie jų prisijungė papildoma savanorių komanda, kurios nariai, pasitelkę savo gyvenimišką patirtį ir entuziazmą, vykdo kitus papildomus svarbius darbus. Matthew Heyman, paprastai dirbantis „Stena“ priklausančioje laivų valdymo įmonėje „Northern Marine Group“ įgulos nariu ir instruktoriumi, yra vienas iš savanorių komandos narių.

Matthew Heyman istorija

„Laive praleidau visą mėnesį, todėl galiu pasakyti, kad tarp savanorių vyrauja fantastiška ir teigiama atmosfera. Visi ten yra dėl svarbios priežasties ir tai iš tiesų atsispindi žmonių elgesyje. Tikrai galiu rekomenduoti kreiptis dėl darbo „Mercy Ships“ lave,“ teigė Matthew.

2016 m. Matthew savanoriškai dvi savaites padėjo remontuoti laivą Durbane, Pietų Afrikoje. Šių metų liepos mėn. jis grįžo dar dviem savaitėms, kai „Africa Mercy” buvo pastatytas doke Gran Kanarijos las Palme. Kadangi vyras neturi specialių profesinių įgūdžių, pavyzdžiui, elektriko ar dailidės, todėl Matthew darbavosi projektų skyriuje.

„Mes rūpinamės specialiais projektais, kurių nepavyksta įgyvendinti įprasto darbo metu, bei papildomai atliekame kai kuriuos valymo ir dažymo darbus. Vienas iš šių metų nuveiktų darbų –70 metrų maitinimo kabelio nutiesimas iš avarinio generatoriaus žemyn per penkis ar šešis denius į variklių valdymo patalpą,“ – pasakojo Matthew.

Kai Matthew pirmą kartą sužinojo apie „Mercy Ships“ iš skelbimo socialiniame tinkle LinkedIn, jo pirmoji mintis buvo prisijungti padedant rinkti lėšas.

„Norėjau įsitraukti į šią veiklą dėl jos glaudaus ryšio su laivyba. Po 30 metų šiame versle turiu daug žinių ir kontaktų. Tačiau netrukus supratau, kad sunku papasakoti „Mercy Ships“ istoriją neturint praktinės patirties laive. Dabar jau esu įgijęs tokios patirties ir galiu pasakoti savo istoriją!“

—–

Norime padėkoti Matthew už tai, kad jis pasidalino savo istorija ir prisidėjo prie svarbaus „Mercy Ships“ darbo. Atrodo, kad tai yra labai naudinga patirtis! Visi, kurie norėtų padėti šiai organizacijai vykdyti jos veiklą, gali tai padaryti paaukodami po 20 pensų, 20 centų arba 2 Švedijos kronas pirkdami kavos puodelį mūsų laivuose rugsėjo–spalio mėn. – šie pinigai bus pervesti „Mercy Ships“. Taigi mėgaukitės kavos puodeliu gerėdamiesi puikiu jūros vaizdu ir paaukokite, kad paskleistumėte laimingą energiją!

Laikas keliauti su „Stena Line“!