10 priežasčių nuvykti į Švediją

Švedija | Komentarų nėra

Nėra nieko įdomiau, kaip svajoti apie naujas nematytas vietas – pavyzdžiui, Niagaros krioklius ir Didįjį kanjoną. Vis dėlto paieškoję kitos informacijos, galima atrasti DEŠIMT priežasčių nuvykti į Švediją.

Pradėkime? 🙂

1.Eurovizijos dainų konkursas

rodrigo_rivas_ruiz-music_festival-1089

http://imagebank.sweden.se/music+festival/g%25C3%25B6teborg,%20southern+sweden/slottsskogen%252C+gothenburg/1089

Laimėjimas 2015 m. reiškia, kad Švedija surengs 2016 m. Eurovizijos dainų konkursą. Tiksli renginio vieta Švedijos sostinė Stoholmas. Tai puiki galimybė susipažinti su miestu.

 

2.Stokholmas

ola_ericson-skeppsbron_-1093

http://imagebank.sweden.se/skeppsbron/stockholm,%20central+sweden/old+town%252C+stockholm/1093

Stokholmas, įsikūręs salyne iš 14 salų, yra Švedijos sostinė bei didžiausias šalies miestas. Galėdamas pasigirti 700 metų istorija ir kultūra, miestas gali daug ką pasiūlyti lankytojams – nuo karališkosios šeimos iki muziejų.

ola_ericson-the_ship_of_vasa_-1092

http://imagebank.sweden.se/the+ship+of+vasa/stockholm,%20central+sweden/djurg%25C3%25A5rden%252C+stockholm/1092

Stokholme galima išvysti ir „Vasa“ – laivą, kurį ištiko Titaniko likimas pirmojo reiso metu 1628 m., tačiau laivas prieš nuskęsdamas nespėjo nutolti nuo krantinės. Po 330 metų molingame uosto dugne laivas buvo aptiktas puikios būklės ir šiuo metu yra eksponuojamas „Vasa“ muziejuje.

 

3.Švedijos Laplandija

staffan_widstrand-sami_lapland-1306

http://imagebank.sweden.se/sami+lapland/northern+sweden/g%25C3%25A4llivare%252C+swedish+lapland/1306

Nors Laplandija paprastai asocijuojasi su Suomija ir kelionėmis pas Kalėdų Senelį, iš tiesų tai yra didžiulis regionas, daugiausia apimantis šiaurinę Švediją ir Suomiją. Jeigu prisiminėte šiaurinius elnius, tuomet atsiminkite, kad Švedijos Laplandijoje yra įsikūrę elnių ūkiai, čia elniai traukia roges.

Taip pat čia gyvena šiauriausiai Europoje įsikūrę vietiniai gyventojai – samiai, kurių šaknys siekia ledynmetį. Jie turi savo kalbą, kultūrą ir papročius ir, kaip visi gerai žino (taip, jūs atspėjote), augina elnius.

 

4.Šiaurės pašvaistė

lola_akinmade_åkerström-northern_lights-2605

http://imagebank.sweden.se/northern+lights/northern+sweden/lapland/2605

Daugelis žmonių žiemą vyksta į Norvegiją pamatyti garsiąją šiaurės pašvaistę, tačiau kelionių vadovas „Lonely Planet“ įvardijo „Aurora Sky Station“ stotį geriausia vieta planetoje pasigrožėti šiuo reginiu. Stotis įsikūrusi 900 metrų virš jūros lygio, ant Nuolja kalno Abisko nacionaliniame parke; čia nėra šviesos taršos, o dangaus nedengia debesys. Jeigu jūsų kelionė į Švediją sutaps su pašvaistės laikotarpiu, galite tikėtis ją išvysti.

 

5.Geležinkelio linija „Inlandsbanan“

melker_dahlstrand-public_transport-1678

http://imagebank.sweden.se/public+transport/stockholm,%20central+sweden/jakobsberg%252C+stockholm/1678

Pretenduojantis į vaizdingiausią geležinkelių maršrutą Europoje, šis nedidelis traukinukas yra tiesiog žavingas. Šiuo maršrutu pateksite Švedijos į šiaurės tyrus bei minėtąjį Abisko nacionalinį parką. Netgi siūlomi patogūs 2 savaites galiojantys neribotų maršrutų bilietai.

 

6.Šiaurės poliaratis

tomas_utsi-midnight_sun_-4102

http://imagebank.sweden.se/midnight+sun/northern+sweden/torne+river%252C+swedish+lapland/4102

Jeigu jūs svajojate išvysti baltąsias naktis, tuomet „Inlandsbanan“ taip pat suteiks jums galimybę išbraukti šį norą iš jūsų svajonių sąrašo. Prieš pasiekdami Jokmoko miestelį, kirsite poliaratį.

 

7.Vasarvidis

lena_granefelt-midsummer_celebration-1047

http://imagebank.sweden.se/midsummer+celebration///1047

Vasarvidis (kuris gali būti birželio 20–25 dienomis) yra antroji pagal populiarumą šventė po Kalėdų. Tai puikus metas planuoti kelionę į Švediją.

 

8.Visbio viduramžių savaitė

emelie_asplund-visby_city_wall-4329

http://imagebank.sweden.se/visby+city+wall/southern+sweden/visby%252C+gotland/4329

Visbis Gotlande yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Teigiama, kad tai yra geriausiai išsilaikęs viduramžių miestų pavyzdys visoje Skandinavijoje.

Sulaukiantis didelio turistų skaičiaus, šis miestelis kiekvienais metais organizuoja Viduramžių savaitę, pritraukiančią dešimtis tūkstančių lankytojų. Kiekvieną rugpjūtį žmonės pasipuošia atitinkamo laikotarpio kostiumais. Taip pat vyksta viduramžių turgus, skamba viduramžių muzika, vyksta turnyrai ir vyrauja smagi atmosfera.

 

9.Jotos kanalas

susanne_walström-cruise_ship-3217

http://imagebank.sweden.se/cruise+ship/stockholm/stockholm/3217

118 mylių ilgio Jotos kanalas priklauso 382 mylių vandens kanalui, jungiančiam Geteborgą ir Stokholmą. Iš pradžių naudotas pramoniniais tikslais, dabar jis traukia turistus, galite pasimėgauti ir prabangiais kruizais. Visa tai – gražaus kraštovaizdžio ir net retkarčiais pasitaikančių pilių fone.

 

10.Orginalūs viešbučiai

hans-olof_utsi-icehotel_suite-5321

http://imagebank.sweden.se/icehotel+suite/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5321

Galbūt esate girdėję apie šį viešbutį? Viešbutis „ICEHOTEL“ Jukasjervyje – tai originalus viešbutis poliaračio viduje, kiekvieną žiemą pagaminamas vien tik iš ledo ir sniego. Jei skamba šiek tiek per šaltai, galite užsisakyti ir įprastų kambarių.

lola_akinmade_åkerström-tree_hotel-2609

http://imagebank.sweden.se/tree+hotel/northern+sweden/harads%252C+lule%25C3%25A5%252C+lapland/2609

Taip pat galite praleisti naktį medžių šakose viešbutyje „Treehotel“. Jau turitų pamėgti medžiai–namai – tai „Veidrodinis kubas“ ir „Paukščio lizdas“, kadangi jie taip sumaniai užmaskuoti, kad susilieja su natūralia aplinka.

Nuo galimybės nakvoti aukštai iki galimybės nakvoti po žeme. Apsistokite giliausiai pasaulyje po žeme (155 m) esančiame viešbučio kambaryje kasyklose „Sala Silvermine“. Tai unikali patirtis, tačiau akivaizdu, ne pats geriausias pasirinkimas, jei kenčiate nuo klaustrofobijos. 😉 

 

Taigi, štai DEŠIMT priežasčių, kodėl verta nuvykti į Švediją. Nuo gamtos iki žmogaus sukurtų stebuklų – ši šalis yra unikali, ar ne?

Ar norėtumėte nuvykti į Švediją? O gal jau esate ten buvę? Jei taip, būtų įdomu apie tai išgirsti daugiau! 🙂

 

Keltai į Švediją: stenaline.lt

Išsamesnę informaciją rasite čia.

Laikas keliauti su „Stena Line“!