5 PRIEŽASTYS, KODĖL VERTA DIRBTI ŠVEDIJOJE

Švedija | Komentarų nėra

Nedrįstate persikelti į šalį, kurioje, kaip manote, gatvėmis klajoja baltieji lokiai? Nebijokite! Šios penkios priežastys jus įtikins, kad verta dirbti Švedijoje. 😉

  1. Įtvirtintos darbuotojų teisės

henrik_trygg-meeting-2519

Darbuotojų teisės yra vienas iš šiuolaikinės Švedijos darbo rinkos kertinių akmenų. Čia profsąjungos yra galingos, o kolektyvinės derybos skirtos sukurti tokią aplinką, kurioje svarbiausias dėmesys būtų skiriamas darbuotojų sveikatos apsaugai ir saugai. Be profsąjungų paramos, darbuotojų gerovę darbe užtikrina vyriausybinė organizacija „Švedijos darbo aplinkos tarnyba“ (Arbetsmiljöverket).

 

  1. Lygybė

cecilia_larsson_lantz-gender_equality_in_the_workplace-1619

Švedijos kovos su diskriminacija teisės aktai užtikrina, kad kiekvienas asmuo turi teisę būti vertinamas vienodai, nepriklausomai nuo tautybės, religijos, lyties, amžiaus, seksualinės orientacijos ar funkcinių negalių.

 

  1. Jūsų šeima gali gauti leidimus gyventi

melker_dahlstrand-babybjörn_carrier-3009

Į šeimą orientuota politika atsispindi ir migracijos reglamentuose: kai kreipsitės dėl darbo leidimo, taip pat galėsite kreiptis dėl leidimo gyventi savo sutuoktiniui (-ei) (įskaitant sugyventinius ir registruotus partnerius) bei savo šeimų nesukūrusiems vaikams, jaunesniems nei 21 metų amžiaus. Jūsų šeimos nariai galės pradėti dirbti arba studijuoti iš karto atvykę į Švediją.

 

  1. Inovacijos yra itin vertinamos

simon_paulin-office_cooperation-5390

Švedija skatina inovacijas. Įmonės – nuo informacinių ir komunikacijų technologijų iki energetikos srities įmonių – naudoja pažangiausias tvaraus vystymosi ir technologijų naujoves. Tokios Švedijos įmonės kaip IKEA, „Ericsson“ ir „Spotify“ sukėlė perversmą savo srityse – ir toliau tai daro. Tarptautiniai indeksai, pavyzdžiui, „Global Innovation Index“, patvirtina, kad Švedija yra inovacijų lyderė. Jeigu dirbate Švedijoje, galite tapti inovacijų plėtros dalimi.

 

  1. Gerovės sistema

simon_paulin-mother_and_child-4823

Be karjeros, jūs būsite skatinami vystyti savo asmenybę, kadangi atskiros ir visapusiškos socialinės išmokos reiškia, jog jums nereikės jaudintis dėl sveikatos priežiūros, vaikų priežiūros ar vaikų išsilavinimo išlaidų. Dėl valstybinių subsidijų šie ir kiti gyvenimo aspektai yra prieinami, o daugelis paslaugų yra nemokamos. Gimus vaikui, siūlomos aštuoniolikos mėnesių apmokamos vaiko priežiūros atostogos ir išsaugoma darbo vieta, o ligos pašalpos reiškia, kad sirgdami galėsite sutelkti dėmesį į savo sveikatą.

Susidomėjote? Na, o dabar belieka peržvelgti darbo skelbimus Švedijoje. 🙂

Laikas keliauti su „Stena Line“!