Apsipirkimas švediškai

Švedija | Komentarų nėra

Aukštos prekių kainos Švedijos parduotuvėse patyrusių apsipirkinėtojų nebaugina. Turistai, vykstantys apsipirkti, jau išmoko ieškoti palankių pasiūlymų ir planuoti savo keliones taip, kad jos sutaptų su kokia nors sezonine akcija. Bet apskritai viliojančių pasiūlymų galima tikėtis ištisus metus, tik tam reikia pridėti šiek tiek pastangų.

http://imagebank.sweden.se/shopping/stockholm,%20central+sweden/stockholm/5563

Skandinavijoje, kaip ir kitose Europos šalyse, jau tapo tradicija visas „reikšmingas“ prekes pirkti vien parduotuvėse, krautuvėlėse ir kitose panašiose prekyvietėse. Tiesa, turgūs šiose šiame regione taip pat populiarūs – čia dažnai perkama daržovių, šalies tradicinių maisto produktų, suvenyrų ir kt. Kalbant apie brangių drabužių krautuves („butikus“), reikėtų pasakyti, kad kiekvienas Švedijos miestas galėtų pasiūlyti jums neįtikėtinų parduotuvių, kurių prekės vienaip ar kitaip atskleis specifinę šalies dvasią ir jos ypatumus. Žinokite, kad visiškai nesvarbu, ar čia bus prekiaujama suvenyrais iš Stokholmo, ar ekstravagantiškais rūbais, kiekvienoje panašioje prekybos vietoje galima praleisti po kelias valandas, bet nespėti apžiūrėti visų prekių.

Apskritai patyrę prekeiviai primygtinai rekomenduoja pirkti labai patikusius ir, svarbiausia, retus daiktus, kurių įsigyti galima būtent čia. Beje, verta atkreipti dėmesį į tokias ir daugelį kitų prekių per sezoninius išpardavimus, kai kainos kartais „nukrenta“ net 70 proc. Paprastai išpardavimai organizuojami tik sausį – vasarį ir liepą – rugpjūtį.

http://imagebank.sweden.se/shopping+at+ikea///4817

Garsiosios IKEA parduotuvės – būtinai aplankykite!

Daug kas jau spėjo įvertinti šio Švedijos prekybos tinklo prekių įvairovę ir platų kainų diapazoną. Firma turi savo atstovybių visame pasaulyje, ir ši aplinkybė liudija, jog minėtas prekybos tinklas yra itin populiarus. O pačioje Švedijoje esama bene dvidešimt didžiulių kompleksų. Tarp kita ko kelios parduotuvės įsikūrusios sostinėje, o likusios – visoje šalyje, mažesniuose miestuose.

Geriausi prekybos centrai – pirkiniai ir poilsis čia garantuoti!

Ahlens City, esantis sostinėje, laikomas didžiausiu visoje šalyje, todėl jo tiesiog negalima ignoruoti;

– Netoli Lundo miestelio esantis Nova Lund centras padarys jums įspūdį – čia yra didžiulė automobilių stovėjimo aikštelė ir daug įvairių parduotuvių;

– PUB, esantis Stokholme, pelnė garbingą seniausio Švedijos prekybos centro vardą. Čia taip pat verta rasti laiko ir pasivaikščioti palei tarpusavyje „suaugusius“ pastatus;

– NK yra laikomas vienu prabangiausių Stokholmo prekybos centrų. Ne be reikalo pasigrožėti šiuo „eksponatu“ kasmet atvyksta maždaug 12 milijonų turistų.

http://imagebank.sweden.se/design+shopping/stockholm,%20central+sweden/mayla%252C+stockholm/2240

„Outlet“ centrai – madingi daiktai už priimtiną kainą!

O štai ir tikra panacėja visiems taip trokštantiems apsipirkti Švedijoje. Tik tokiose vietose jūs galėsite save pamaloninti madingomis ir kokybiškomis prekėmis su didžiulėmis nuolaidomis. Beje, čia galima nusipirkti ne vien rūbų, bet ir indų, baldų ir interjero puošybos elementų, smulkios buitinės technikos ir kitų reikalingų daiktų.

Tarp populiariausių šalies išparduotuvių paminėtinos Stockholm Quality Outlet, kuri laikoma didžiausia šalyje, Gekas Ullared, kur vienu ypu tu gali nusipirkti visko, ko tau reikia, bei Kosta Outlet, kuri taps tikru atradimu ieškantiems parfumerijos gaminių, aprangos, avalynės ir aksesuarų .

http://imagebank.sweden.se/shopping/stockholm/stockholm/4626

Švedija nėra kasdieninių pirkinių šalis. Čia verta ieškoti išskirtinių daiktų – „vintažinių“ prekių, neįprasto antikvariato, dizainerių sukurtų žavių daikčiukų namams ir, žinoma, įmantrių suvenyrų. Taigi planuokite laiką ir taupykite lėšas kelionei! 🙂