Atraskite Švedijos “Vaikų pasaulį”

Švedija | Komentarų nėra

Kelionė keltu į Švediją — tai didelis įvykis visai šeimai, įdomus tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Junibacken‘as (Junibacken) — tikras pasakų namas Jurgordeno saloje, Stokholmo centre. Junibacken‘as laukia svečių ištisus metus, ir visi atrakcionai organizuojami patalpose.
Junibacken‘e jūs pasinersite į Astridos Lindgren knygų pasaulį. Be to, galite aplankyti ir kitus švedų rašytojų knygų vaikams personažus: Alfonsą Obergą, Trolį Mumį, Petsoną su jo katinu Findusu ir daugelį kitų.

 

Technikos muziejus  Stokholme. Čia galėsite patenkinti savo smalsumą, pamatyti, pajausti ir paliesti įvairius technikos išradimus.

 

Žaislų muziejus Leksaksmuseet. Yra pietinėje Stokholmo dalyje, Sedermalme, Mariatorget aikštėje. Muziejus yra netoli senamiesčio. Čia jūs pamatysite senovinių ir šiuolaikinių žaislų iš įvairių pasaulio šalių, didžiulę pliušinių žaislų, lėlių, mašinėlių, lėktuvėlių ir kt. kolekciją.

 

Seniausias pasaulyje muziejus po atviru dangumi Skansene. Čia eksponuojamos autentiškos valstiečių sodybos, bažnyčios, vėjo malūnai, svirnai, amatininkų dirbtuvės iš visos Švedijos, įskaitant Tolimąją šiaurę su Laplandijos kaimais. Šiuose pastatuose galima „gyvai“ pamatyti senovinių baldų ir namų apyvokos daiktų. Ši istorinė mažoji Švedija demonstruojama daugiau kaip 300 000 kvadratinių metrų ploto aikštėje. Čia taip pat galima pamatyti visų rūšių naminių ir laukinių Skandinavijos gyvūnų natūraliomis gyvenimo sąlygomis. Bet to, galėsite stebėti, kaip senovėje dirbo amatininkai, paskanauti bandelių, iškeptų pagal senovinį receptą. Lankantis Skansene atrodo, kad išvykai į nuostabią kelionę laiko mašina… Čia laikantis senovinių papročių švenčiamos švedų šventės – Velykos, Kalėdos šv. Liucijos diena.

 

Vaza muziejus (Vasamuseet). „Vaza“ — vienintelis visame pasaulyje muziejus, kuriame yra senovinis laivas, išlikęs nuo 1628 metų. Laivas demonstruojamas specialiai pastatytame muziejuje Stokholme, kuriame taip pat eksponuojamos devynios su juo susijusios parodos, yra parduotuvė, kurioje galima įsigyti įvairių prekių, prabangus restoranas. Šešiolika kalbų rodomas filmas apie Vazų dinastiją.

Tomo Tito fizikos eksperimentų muziejus (Tom Tit’s Experiment) Tomas Titas – išgalvotas personažas, įvairių komiksų, skirtų smagiems eksperimentams, herojus. Tomo Tito muziejus  surinko šiuos smagius eksperimentus, papildė įvairių fizikinių principų demonstravimu, biologijos skyriumi ir daugybe technologinių triukų.

Lisebergas (Liseberg in Gothenburg) vienas didžiausių Europoje pramogų parkų. Lisebergas – gana judri vieta. Parke yra ne tik atrakcionų, čia galima pasigrožėti sodais, aplankyti skulptūrų parką, yra viešbučių, barų ir restoranų. O žiemą Liseberge atidaromas savas ledo baras Icebar, padarytas iš ledo, kuris atvežtas iš Švedijos Laplandijos.

göran_assner-liseberg-3747

 

Astridos Lindgren pasaulis Vimerbiu. Tai teminis parkas Vimerbiu miestelyje, kuriame rašytoja gimė ir praleido vaikystės metus bei aprašė savo kūriniuose. Parko širdis – mažytis miestelis. Tai pagrindinių Vimerbiu gatvių, kaip jos atrodė Lindgren vaikystėje, kopija. Maži nameliai, aikštės, suoliukai, žibintai – visa tai vaikams labai patinka. O pažvelgus pro šių namelių langelius galima pamatyti pamėgtų knygelių scenų. Čia yra ir daugiau kampelių, susijusių su įvairiais Lindgren pasakų personažais. Karlsono stogas, Rasmuso daržinė ir, žinoma, garsioji Vila Vilaitė – žaviosios išdykėlės Pepės būstas..

Parke yra daug atrakcionų. Populiariausias – Karlsono stogai. Tai kalnelis su daugybe koridorių, durelių, langelių ir labirintų, kuriuose galima iki soties paišdykauti. Tikra keltų perkėla per tvenkinį taip pat neliks jūsų vaiko nepastebėta. Čia galima kartu su tėvais ar patiems mediniu plaustu persikelti iš vieno nedidelio tvenkinio kranto į kitą. Parke taip pat yra nedidelis zoologijos sodas, kuriame laikomi Vimerbiu sutinkami gyvūnai.

Мир Астрид Линдгрен – лучший тематический парк Швеции. Работает в летний сезон. Расположен в родном городке писательницы Виммербю, и все в парке посвящено ее творчеству. Вилла Курица, хутор Эмиля из Лённеберги, разбойничий замок Рони, Долина вишен и Долина терновника из сказки «Братья Львиное сердце», дом, на крыше которого жил Карлсон, и другие интересные места. И сами герои сказок тоже гуляют по парку и разыгрывают сценки из книг. Везде можно поиграть, залезть, вскарабкаться, преодолеть препятствия и заглянуть в сказку. В парк лучше ехать на целый день, а то и на два. Сам Виммербю – очень уютный тихий городок, в котором приятно погулять. Очень рекомендуем! #astridlindgrensvärld #vimmerby #sweden #швеция #виммербю #мирастридлиндгрен #швециясдетьми

A post shared by Стокгольм, Швеция (@instamam_sweden) on

Universeum mokslo centras Geteborge. Šis mokslo ir mokymo centras išsidėstęs septyniuose aukštuose ir siūlo septynias parodas: „Pavojingos gražuolės“, „Profesijų pasaulis“, „Tropikų miškas“, „Vandenyno teritorija“, Vandens kelias“, „Kaleido“ ir „Tyrinėjimai“. Parodos orientuotos į praktinę patirtį, ir vaikams suteikiama galimybė eksperimentuoti, patekti į kosminio laivo vidų ir visiškai pasinerti į parodos pasaulį. Pirmiausia rekomenduojama apžiūrėti „Tropikų mišką“ ir „Vandens kelią“. Būtinai aplankykite Universeum‘ą su savo vaikais, ir šis vizitas taps vaikų švietimo ir atsakymų į tokius klausimus, kaip: „Mama, tėti, o kuo skiriasi varlė ir rupūžė?“ diena.

Dimman ligger tät i Regnskogen ???? #nyaregnskogen #universeum ???? @gbgson

A post shared by Universeum (@universeum) on

 

„KOLMORDEN“ zoologijos sodas ir safario parkas . Didžiausiame visoje Skandinavijoje zoologijos sode mažųjų ir suaugusiųjų lankytojų laukia 750 smagių reginių ir įdomių nuotykių, kuriuose dalyvauja laukiniai gyvūnai – džiunglių, savanos ir jūrų gyventojai, iš viso Žemės rutulio surinkti vienoje vietoje! Leiskitės į naują ir nepaprastai įdomų safarį. Čia, „Tigrų karalystėje“ , galima pamatyti tigrų iš kvapą gniaužiančio atstumo. Čia, delfinariume, taip pat galima pamatyti reginį „Jūros pasaulis“. Tai tikrai pasaulinės klasės šou! Išvysite visame pasaulyje išgarsėjusį goriliuką Enzo ir patirti daug kitų įdomių įspūdžių. Parke daug restoranų ir vietų, kuriose galima apsigyventi ir pernakvoti, jei norėtumėte čia pasilikti iki ryto. Kas jums labiau patinka – prabangus viešbutis, kuriame teikiamos SPA paslaugos visai šeimai, ar afrikietiško stiliaus safario palapinė savanoje? Rinkitės patys!

Bästa djuret @kolmardensdjurpark #tiger #fight #djurpark #kolmorden

A post shared by Martin Jansson (@matoja90) on

 

Orsa Gronklitt ir Bjornparkas. Orsa Gronklitt kalnų slidinėjimo kurortas yra vienas didžiausių Švedijoje. Greta kurorto įsikūręs Meškų parkas (Orsa Bjornpark) – draustinis, kurio lankytojai gali stebėti, kaip gyvūnai gyvena natūralioje aplinkoje.

 

#wolf #wolves #varg at #orsa #björnpark #rovdjurspark ????

A post shared by Matthias (@mistermittms) on

Kalėdų Senelio pasaulis Tomteland Netoli nedidelio Švedijos Mura miestelio, miško glūdumoje ir kalnų apsuptyje, įsikūręs Kalėdų Senelio kaimas. Čia galima pamatyti gražų Kalėdų Senelio namą, jo didžiules dirbtuves, Trolių viešpatiją ir Elfų kaimą. Jūs galite aplankyti miške esantį elfų kaimelį ir savo akimis pamatyti, kaip Kalėdų Senelis ir jo nykštukai triūsia, ruošdami Kalėdų dovanas. Čia taip pat rasite meškiuko Tedžio dirbtuves ir daugybę kitų stebuklingų pasakų vietų. Čia, Kalėdų Senelio pasaulyje, viskas yra gyva ir tikra! Pažaiskite su elfais ir troliais, įsijauskite į žiemos pasaką kartu su Sniego karaliumi ir karaliene! Čia rasite vienintelę pasaulyje gyvą Kalėdų eglutę ir Kalėdų žiburėlius.

 

Min gamla arbetsplats ❤️#tomteland

A post shared by michaelafrostad (@michaelafrostad) on

 

Tikimės, kad Jums buvo naudinga sužinoti šią informaciją ir Jūs būtinai ja pasinaudosite.

Taigi siūlome aplankyti šias vietas, kurios sužavės ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Juk netgi suaugusiems yra labai smagu kartais pasinerti į vaikystę 😉