Interaktyvus ir šiuolaikiškas „Abba“ muziejus

Švedija | Komentarų nėra

Siūlome apsilankyti legendinės Švedijos grupės „Abba“ maziejuje

Kas nežino grupės „Abba“, kurios dainos buvo ypač populiarios 1970-ais ir 1980-aisiais metais? „Abba“ visam laikui įėjo į pasaulio ir švedų POP muzikos istoriją, o 2013 m. gegužę buvo pagerbti kaip turintys nuosavą muziejų Stokholme.

Netgi jei nesate „švedų ketvertuko“ gerbėjas, verta apsilankyti muziejuje vien todėl, kad jis tikrai nepaprastas ir sukurtas naudojant šiuolaikiškas technologijas, kurios leidžia vaikštant muziejumi aktyviai kurti savo istoriją „Aš ir Abba“.

 

„Abba“ muziejus nuo pat jo atidarymo yra labai populiarus Švedijoje, ypač tų, kurių jaunystė sutapo su grupės populiarumo viršūne. Patariame apsilankyti ten bei sudainuoti „Abba“ dainas arba virtualiai pasijusti penktu grupės dalyviu jų koncerte.

Patys grupės nariai, kurie jau daugiau nei 30 metų negroja kartu, į muziejaus atidarymą reagavo skirtingai: kai kas su humoru, kai kas su įdomumu, o kai kas liko abejingu. Bent jau trys iš žinomo ketverto aktyviai dalyvavo muziejaus kolekcijos kūrime, pristatė pačius rečiausius eksponatus, siūlė savo kūrybines idėjas. Rezultatas viršijo lūkesčius. Šiandien tai vienas iš pačių interaktyviausių ir šiuolaikiškiausių pasaulio muziejų.

„Abba“muziejaus ekspozicijoje pristatomi sceniniai kostiumai, muzikos instrumentai, asmeniniai dalyvių daiktai, daugybė afišų ir reklaminių bukletų, kino filmai, vaizdo klipai ir dar daug kas. Vienoje pastato salėje stovi pats paprasčiausias telefonas. Bet kuriuo momentu jis gali suskambėti, o pakelti ragelį gali laimingasis muziejaus lankytojas, kuriam suteikiama teisė pasikalbėti su vienu iš grupės muzikantų. 🙂

Be to, studijoje galima įrašyti bet kurią „Abba“ dainą ir pasiimti įrašą atminčiai (parsisiųsti iš oficialaus muziejaus tinklalapio).

Bet įdomiausia muziejuje – unikali ir ypač šiuolaikiška galimybė pašokti su grupės narių hologramomis ir pasijusti penktuoju grupės nariu.

Muziejuje yra didelė suvenyrų parduotuvė. Pačios populiariausios prekės – įvairi su grupės veikla susijusi atributika, o taip pat rūbai su gerai žinomomis keturiomis raidėmis.

Bilietai:

Įėjimo kaina 2019 metais suaugusiam – 250 SEK (švedų kronų), vaikams nuo 7 iki 15 metų – 95 SEK.

Taip pat suteikiama galimybė įsigyti elektroninį gidą, kalbantį įvairiomis pasaulio kalbomis, kuris papasakos Jums visą grupės istoriją ir apie kiekvieną eksponatą atskirai.

Muziejaus darbo laikas:

Veikia beveik visus metus, atidarytas nuo 10.00, o uždaromas atsižvelgiant į metų laiką. Muziejus neuždaromas anksčiau nei 18.00 val. (vidutiniškai lankytojai šiame muziejuje praleidžia apie 2 valandas).

Adresas – Djurgardsvagen, 68

Siūlome apsilankyti šioje nuostabioje vietoje ir gauti gausybę teigiamų emocijų 🙂

Mes apsilankėme, todėl rekomenduojame šią įspūdingą muziejų, todėl ir dalinamės šia patirtimi su Jumis 🙂 <3