Karlskrona – saulėtas miestas pietryčių Švedijoje!

Švedija | Komentarų nėra

Šiame tinklaraštyje rasite keletą patarimų, ką galite nuveikti atvykę į Karlskroną.

Tyrinėkite Karlskroną važiuodami dviračiu.

Pasimėgaukite pasivažinėjimu dviračiu po Karlskroną ir jūros pakrante. Galite išsinuomoti dviračius turizmo biure. Mieste yra daugybė vietų, kur galite išsinuomoti dviračius. Praleiskite nuostabią dieną ko gero daugiausiai saulės turinčiame mieste Švedijoje, lankydami įžymias miesto vietas, tokias kaip rotušę, švyturį, smėlėtąją pakrantę bei uostą.

Laivų muziejus

Karlskronos laivų uostui 1998 buvo suteiktas „UNESCO“ pasaulio paveldo statusas už išskirtinę visuotinę vertę. Laivų muziejus pasakoja Švedijos laivyno istoriją nuo tada, kai Karolis XI 1680 m. čia įkūrė laivyno bazę. Muziejus nemokamas ir siūlo keletą įdomių parodų, įskaitant tikrą povandeninį laivą – „HMS Neptun“.

„Kungsholm” tvirtovė

Dar vienas įdomus objektas liudijantis apie karinę Karlskronos praeitį ir dabartį – „Kungsholm“ tvirtovė, pastatyta ant vienos iš salų šalia miestelio. Tai pati seniausia vis dar tebenaudojama tvirtovė pasaulyje. Tvirtovės soduose glaudžiasi nuostabios augalų ir medžių, jūrininkų pargabentų iš kelionių po visą pasaulį, kolekcijos. Vasarą gidai reguliariai veda ekskursijas ir į tvirtovę nuolat plaukia laivai. Detalesnės informacijos suteikti gali turizmo biuras – ekskursiją turite užsakyti iš anksto ir pateikti tapatybės dokumentus, nes tvirtove vis dar naudojasi kariuomenė.

View this post on Instagram

finished some editing on some "older" photos.

A post shared by Adam Johansson (@adam.olof) on

Išsityrinėkite Karlskronos salyną plaukiodami baidarėmis

Karlskronos salyną sudaro net 1650 salų, o pats miestelis išsidėstęs 33 salose. Salos ne tik skatina tyrinėti, bet taip pat salų žiedas aplink Karlskroną sudaro puikias sąlygas laivyno bazei, kurią vis dar saugo salos ir įtvirtinimai.

Plaukiojimas baidarėmis – puikus būdas ištyrinėti artimiausias salas, esančias aplink uostą, o „Karlskrona Kayak“ organizuoja kelias dienas trunkančias keliones baidarėmis, daugiau informacijos rasite jų puslapyje.

Nardykite su ruoniais ir nakvokite Utklippan švyturyje

Utklippan yra mažytė negyvenama sala ir pati piečiausia salyne. Į salą nuvykti galite greitaeige valtimi, kurią paukščių tarnybos naudoja sekti paukščių migracijai Švedijoje.

Ši mažytė sala jus priblokš! Galėsite naktį paleisti švyturyje, nardyti Baltijos jūroje su ruoniais (dėvėdami storus neperšlampamus kostiumus!) ir tiesiog mėgautis vandenyno atskirtimi.

Apsilankykite Kristianopel

Tradiciniai mediniai nameliai su gražiais, neįtikėtinai puikiai prižiūrėtais sodais, o uostas ir paplūdimys siūlo keletą gerų vietų paplaukioti.

Galite dalyvauti teminėje ekskursijoje ir sužinoti apie Kristianopel, atsidūrusio Danijos ir Švedijos karo, vykusio 1600 m., sūkuryje, istoriją. Taip pat nepraleiskite progos pasivaikščioti aplink išlikusias įtvirtinimų sienas ir pasimėgauti nuostabiais miestelio ir besidriekiančios jūros vaizdais.

View this post on Instagram

Abordaż Stena Vision @stenalinepolska udany????️, także razem z Karo ♦️[@nonkar] zaczynamy relację z wyprawy do Karlskrony @visitKarlskrona czyli #SzwecjaWJedenDzień [PL⬆️????????][ENG⤵️????????] Its time to begin photo story of our trip to Karlskrona, with Stena Line Polska. ______________________________________________ [????gear????: ] [????#Huawei #HuaweiP30Pro #CapturedOnHuawei #EmuiMoments #HuaweiNextImage @huaweimobilepl @huaweinextimage  @huaweimobile @huaweisverige #HuaweiCreative #ShotOnHuawei #HuaweiShot #RewriteTheRules #TravelwithP30 ]  ______________________________________________ [edit: @Lightroom Mobile ]  ______________________________________________ #StenaLinePolska #StenaLine #Gdynia #Karlskrona #VisitKarlskrona #PortGdyniaFoto #Moodygrams #IgersPoland #ArtystycznaPodroz #MobilnyTydzien #PolandPhotos #MobilnaFotografia #YesImMobile #OnlyMobileArt #WorldMobilePhotography #PolandGrams #jj_mobilephotography #Transfer_Visions #Tv_Pointofview

A post shared by Michał "Wes" Wesołek (@wes.mw) on

Užsisakykite kelionę keltu į Švediją čia.

Laikas keliauti su „Stena Line“!