Karlskruna – Švedijos perlas salyne

Kita Švedija | Komentarų nėra

Karlskruna įsikūrusi Pietų Švedijoje – tai senovinis karinis, jūrinis miestelis, išsidėstęs tarp salų. Be to, miestas dėl savo unikalumo ir istorinio palikimo yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Jo apylinkės yra ypač gražios. Nuostabūs paplūdimiai ir uolos, pėsčiųjų takai, gamtos rezervatai, iš visų pusių apsupti vandens. Galite apsilankykite salynuose trumpai iškylai, išsimaudyti Stumholmeno mieste arba pažvejoti iš valties auštant aušrai – tai įspūdžiai, kurių Jūs, tikriausiai, niekada nepamiršite.

Viena iš mūsų mėgstamų svetainių jau buvo „Karlskruna 2018″ vadovas internete. Iš jos galite atsisiųsti, išspausdinti ar tiesiog susiplanuoti išskirtinę ekskursiją po Karlskrunos miestą ir pasiruošti artėjančioms pramogoms. Visa informacija svetainėje pateikiama švedų ir anglų kalbomis. Be to, Jūs čia galite sužinoti, kokie renginiai organizuojami mieste, kaip turiningai praleisti laisvalaikį šeimoms su vaikais ar poroms; taip pat rasite informaciją apie Karlskronoje rekomenduojamus aplankyti restoranus ir kavines, muziejus bei galerijas, alėjas, bažnyčias, gynybinius eksponatus. Vienu žodžiu – visa, kas svarbu turistams :).

Kaip galite praleisti laisvalaikį? Pavyzdžiui, galite išsinuomoti dviračius Dragsö kempinge ir pasivažinėti jūros pakrante. Taip pat galite išsimaudyti bei atsipalaiduoti Saltö paplūdimyje. O gal Jūs esate pakankamai drąsus nerti į jūrą nuo nardymo bokštelio? Taip pat galite keliauti iki Blekinge muziejaus, kur vaikučiai galės pažaisti salyno žaidimų aikštelėje. Grevagrundet galėsite pailsėti ir paskanauti pyragėliais bei išgerti kavos barokinio stiliaus muziejaus sodelyje. Važiuodami dviračiais link Långö salos, pasigrožėsite vietine architektūra ir pastatais, senovine karinio jūrų laivyno baze, švyturiais, senoviniais laivais uostelyje bei kartu su vaikais galėsite pažaisti ir išsimaudyti vaikams pritaikytame Baltijos jūros paplūdimyje, taip pat galite pažaisti ir mini golfą bei paplūdimio tinklinį.

Pasirinkite netradicinį keliavimo būdą – dviračiu ir atraskite Karlskroną! Užsisakykite keltų bilietą maršrutu Gdynė – Karlskruna čia: https://www.stenaline.lt/kiti-marsrutai

Daugiau informacijos: http://www.visitkarlskrona.se/en/enjoy-karlskrona-by-bike