LEDO VIEŠBUTIS „ICEHOTEL“

Švedija | Komentarų nėra

Nedideliame Jukkasjärvi miestelyje (Švedijoje), esančiame 200 km į šiaurę nuo Šiaurės poliaračio, yra įsikūręs jau žymiu tapęs meno kūrinys– lankytojams atviras viešbutis „ICEHOTEL. Tai yra unikali, visame pasaulyje gerai žinoma beprotybė bei įkvepiantis sumanymas.

hans-olof_utsi-icehotel_entrance-5319

http://imagebank.sweden.se/icehotel+entrance/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5319

 

Kaip visa tai prasidėjo? Įsivaizduokite…

Dabar 1989 metai. Jukkasjärvi kaime – tariama „you-kas-yayr-vi“ (pamėginkite ištarti lyg burnoje turėdami elnienos saliami), vyksta ledo ir sniego skulptūrų dirbtuvės. Pastatomas namas iš sniego, kaip vieta, kurioje vyks meno dirbtuvės. Tačiau, staiga pritrūksta apgyvendinimo vietų. Ką daryti? Ne bėda! Apgyvendinkite žmones sniego name kartu su „šaldytais“ meno kūriniais, žinoma: duokite jiems miegmaišius, kelis išgyvenimo, kelionės ledu iki tualeto patarimus bei rytinę pirtį susišildyti… Štai taip gimė ledo viešbutis „ICEHOTEL“.

hans-olof_utsi-icehotel-5312

http://imagebank.sweden.se/icehotel/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5312

 

Kiekvieną žiemą iš Jukkasjärvi esančios Torne upės yra pjaunamas ledas. Statybininkai ir menininkai dirba su mamuto dydžio ledo luitais ir po kelių beprotiškų skaptavimo, pjovimo, formavimo ir greičiausiai nemažo kiekio degtinės gėrimo mėnesių Jūs gaunate viešbutį „ICEHOTEL“ ir barą „ICEBAR“. Žinoma, nepamirškime daugybės sausgyslių traumų. Tačiau, visoms traumoms ištardami „sudie“, norime  priminti– „ICEHOTEL“ ištirpsta kiekvieną pavasarį! Bet tai ir yra visas šio viešbučio smagumas. Kiekvienais metais Jūs gaunate naują viešbutį bei naujus meno kūrinius.

Esate Jukkasjärvi miestelyje „ICEHOTEL“ viešbučiui jau ištirpus? Nesijaudinkite. Jei norite pailsėti nuo vasaros 100 dienų vidurnakčio saulės, Jukkasjärvi Meno centre yra įsikūręs „ICEBAR BY ICEHOTEL“ baras.

hans-olof_utsi-ice_bar_at_icehotel-5322

http://imagebank.sweden.se/ice+bar+at+icehotel/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5322

 

Štai keletas patarimų, ką galima nuveikti nuvykus į nedidelį Jukkasjärvi miestelį:

– susituokite čia;

– vykite į šiaurės pašvaisčių ekskursijas;

– išbandykite savo jėgas kurdami ledo skulptūras;

– sudalyvaukite poledinėje žūklėje;

– išbandykite šunų kinkinius;

– dalyvaukite briedžių stebėjime;

– nepamirškite sniego motociklų turų;

– aplankykite netoliese esantį Esrange kosmoso centrą Kirunoje.

hans-olof_utsi-ice_church-5320

http://imagebank.sweden.se/ice+church/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5320

 

Tačiau, patariame rezervuoti viešnagę „ICEHOTEL“ maždaug prieš metus. „ICEHOTEL“ viešbutis yra pilnas ištisus metus ir tai tikrai nėra vieta, kur galima netikėtai pasirodyti prie durų ieškant laisvo kambario. Jei jau taip nutiko, netoli viešbučio galite rasti puikius svečių namus.

P.S. „ABSOLUT ICEBAR“ baro gerbėjai taip pat gali apsilankyti tokiuose baruose, duris atvėrusiuose Londone ir Stokholme.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

hans-olof_utsi-ice_bar_at_icehotel-5323

http://imagebank.sweden.se/ice+bar+at+icehotel/northern+sweden/jukkasj%25C3%25A4rvi/5323

Laikas keliauti su „Stena Line“!