Nacionalinė cinamoninių bandelių diena!

Švedija | 2 komentarų

Spalio 4-oji Švedijoje yra Nacionalinė cinamoninių bandelių diena. Švedai šią dieną “fika” metu lepina save bandelėmis.

„Fika“ tradicija – kavos gėrimas kartu užsikandant ir ką nors saldaus – mena senus laikus, bet šiuo metu ji tokia populiari kaip niekada. Tuo galima įsitikinti pamačius kiek daug kavinių yra miesto centre, nuo mažų, jaukių kepyklėlių ir kavinukių iki modernių kavos parduotuvių.

Rekomenduojame aplankyti šias „fika“ vietas Geteborge ir palepinti save skania cinamonine bandele:

  1. Da Matteo, Magasinsgatan 17A. Speciali kavos skrudinimo vieta, esanti senoje jojimo salėje. Ši populiari vieta taip pat žinoma kaip kepyklėlė ir čia galima nusipirkti rinktinės, aukštos kokybės specialios kavos. Paragaukite jų iš raugo keptų kardamono bandelių ar picų. 2015 metais ji buvo įvertinta kaip geriausia kavinė Švedijoje.

 

  1. Alkemisten, Gustaf Dalensgatan 14. Kavos baras, siūlantis specialią kavą ir žaliavinius maisto rutuliukus, taip pat ir raugo duoną.

 

  1. Cafe Husaren, Haga Nygata 28. Klasikinė kavinė jaukiame Hagos senamiestyje, siūlanti „didžiausias Švedijoje“ cinamono bandeles ir kitus milžiniškus sausainius. Tik pasižiūrėkite į istorines lubas.

 

  1. Viktors kaffe, Geijersgatan 7. Šiame mažame bare meistriškai pagaminta kava patiekiama su kruopščiai atrinktais prancūziškais pyragaičiais ir lengvais pietumis.

 

  1. Brogyllen, Vastra Hamngatan 2. Klasikinė prancūziškų pyragaičių ir tortų parduotuvė ir kepyklėlė su vaizdu į kanalą ir sietynais. Būtent čia verta apsilankyti norint pasimėgauti tradicine kava ir tortu.

  1. Bar Centro, Kyrkogatan 31. „Skylės sienoje“ tipo kavinė su fantastišku espreso. Mažos patalpos turi prekystalius ir kėdes šalia, kad lankytojai galėtų atsisėsti, bet kavą taip pat galima gerti ir lauke gatvėje.

 

  1. Antikhallarna – Latterian, Vastra Hamngatan 6. Erdvi kavinė nuostabiame 19 amžiaus pastate, apsupta didžiausia Skandinavijos nuolatine antikvariatų ir kolekcionierių turgaviete.

 

  1. Cum Pane, Mariagatan 17. Cum Pane yra maža ir visiškai organiška kepyklėlė, kurioje viskas kepama vietoje. Kepyklėlės ypatybė yra nesaldinta raugo duona, kepama akmeninėje orkaitėje.

 

  1. Kafe Magasinet, Tredje Langgatan 9. Moderni kavinė ir baras, kurioje vyrauja atpalaiduojanti atmosfera. Dosnios darbo valandos, kurių metu patiekiama viskas nuo kavos iki pusryčių ar pietų. Jų espreso yra organiškas ir kaina prieinama.

 

  1. Kafe Hoga Nord, Kyrkogatan 13. Gražiame vidiniame kiemelyje Kafe Hoga Nord jums pasiūlys kavos ir įrašų parduotuvės paslaugas. Čia galėsite nusipirkti kavos ir sausainių, o taip pat ir papietauti.

 

  1. Sprakcafeet, Esperantoplatsen 7-9, ši kalbos kavinė yra naujos rūšies teminė kavinė, kur svarbiausi dalykai yra kalbos ir žmonių susitikimai. Gerinkite kalbos žinias, valgykite pietus ar tiesiog atsigerkite puodelį kavos.

 

  1. Cafe Taktik, Wadmansgatan 16, pirma stalo žaidimų kavinė Skandinavijoje, kurioje rasite daugiau nei 400 stalo žaidimų. Žaiskite kol mėgaujatės fika.

View this post on Instagram

#cafetaktik #nyheter

A post shared by Café Taktik (@cafetaktik) on

Laikas keliauti su „Stena Line“!