Patarimai, kad kelionė būtų geresnė!

Latvija Lietuva Švedija Vokietija | Komentarų nėra

Nesvarbu, kur keliausite – gera kelionė nebus gera, jei patys jos nepuoselėsite! O kad iš kelionės parsivežtumėte kuo daugiau gražiausių įspūdžių, turime Jums 9 patarimus, kaip pasidžiaugti išvyka.

 

“Apsišarvuokite” kantrybe

Nepergyvenkite dėl dalykų, kurių negalite kontroliuoti. Gyvenimas yra pernelyg trumpas, kad jaustumėtės pikti. Pavėlavote į autobusą? Nenusiminkite – atvažiuos kitas! Bankomate nėra pinigų? Puiku! Leiskitės į neplanuotą kelionę į kitą miestą ir grožėkitės juo. Kartais nenumatyti įvykiai suteikia daug daugiau išgyvenimų!

Giliai įkvėpkite ir pagalvokite, kad viskas galėjo būti daug blogiau.

 

Ryte kelkitės anksti

Kelkitės kartu su saule – tai laikas, kai lauke nėra spūsčių ir galite mėgautis viskuo niekam netrukdant! Taip pat, tai magiškas laikas nuotraukoms daryti dėl ankstyvos švelnios saulės šviesos! Tai paprastai puikus laikas bendrauti su vietiniais žmonėmis. Vakare baisiai atrodančios vietovės ryte įgaus naujas spalvas bei neatrodys pavojingos. Darbštūs, nuoširdūs žmonės atsikelia anksti, o sukčiai ir nusikaltėliai tokiu laiku eina miegoti.

 

Nebijokite pasijuokti iš savęs

Jūs tikrai daug kartų atrodysit kvailai. Užuot raudonavę iš gėdos – pasijuokite iš savęs. Nebijokite susimauti ir nepriimkite gyvenimo labai rimtai.

 

VISADA turėkite šiek tiek grynų pinigų

Pinigai karaliauja visame pasaulyje. Kartais nutinka ekstremalių situacijų, kai be grynų pinigų išsisukti tiesiog neįmanoma. Rekomenduojame turėti bent 200 eurų grynais. Jei pamesite piniginę, Jūsų banko kortelė nebeveiks, ar bankomate nebus pinigų – džiaugsitės, kad turite grynųjų.

 

Susipažinkite su vietiniais žmonėmis

Sekundei palikite savo bendrakeleivius ir užmegzkite pokalbį su vietiniais gyventojais. Pagrindine anglų kalba yra kalbama plačiai visame pasaulyje, todėl bendrauti su kitataučiais yra lengviau, nei manote, ypač, kai galite kartu naudoti gestų bei kūno kalbą. Mokykitės iš žmonių, kurių šalį lankote. Žmonės praturtins Jūsų kelionę labiau, nei pamatyti vaizdai.

 

Stebėkite kasdienį gyvenimą

Jei tikrai norite užčiuopti lankomos šalies pulsą, užteks kelias valandas pasėdėti parke arba judrios gatvės kampelyje ir stebėti kas vyksta aplink, stebėti žmones, jų elgesį. Sulėtinkite savo mintis, atkreipkite ypatingą dėmesį į detales. Kvapai, spalvos, žmonių bendravimas tarpusavyje… Tai kaip meditacija – pastebėsite dalykus, kurių prieš tai nepastebėjote.

 

Fotografuokite, fotografuokite ir dar kartą fotografuokite

Gali būti, kad šias vietas ir šiuos žmones matysite tik vieną ir paskutinį kartą savo gyvenime. Juos prisiminti Jums padės nuotraukos. Nesijaudinkite, kad atrodote kaip “turistas”. Ar keliaujate, kad atrodytumėte “kietai”? Tai niekaip nerūpi. Puikios nuotraukos yra didžiausias suvenyras. Nuotraukos nieko nekainuoja, jomis lengva dalintis su kitais ir jos neužima vietos Jūsų lagamine. Na, nebent Jūsų fotoaparatas. 🙂

 

VISADA yra išeitis

Nieko nėra neįmanomo. Jei kyla problemų kažkur vykstant ar kažką darant – nereikia pasiduoti. Jūs tiesiog dar neradote tinkamo sprendimo arba nesutikote tinkamo žmogaus. Neklausykite tų, kurie teigia, jog tai yra neįmanoma. Jums patiks jausmas, kurį patirsite, kai visiems parodysite, jog jie buvo neteisūs.

 

Šypsokitės ir sakykite “labas”

Nesiseka bendrauti su vietiniais gyventojais? Žmonės atrodo nedraugiški? Galbūt kalta Jūsų kūno kalba? Kai vaikštote, megzkite akių kontaktus ir šypsokitės kuo daugiau. Jei žmonės Jums nusišypsos atgal – tarkite Jiems “labas” jų kalba. Tai greitas būdas susirasti naujų draugų! Nesitikėkite, kad būtent šie žmonės vaikščios aplink su didelėmis šypsenomis. Tai yra Jūsų darbas! Inicijuokite kontaktą ir žmonės Jums atsivers, o tai ir yra viskas ko reikia!