Penkios priežastys, kodėl Jums turėtų patikti pietų Švedija

Švedija | Komentarų nėra

Trumpas paaiškinimas, kodėl Jūs visi turėtumėte įsimylėti Švedijos piečiausią regioną.:)

  1. Oras

Pavasaris į pietus atvyksta anksčiau nei bet kur kitur Švedijoje ir klimatas čia ištisus metus nuosaikesnis nei kitose Švedijos vietose, žiemos temperatūros vidurkis – nuo 0C iki 2C, o vasaros karščio rekordas – 36C (1947 metų birželį). Tiesiog užmerkite akis ir galvokite apie smėlėtus paplūdimius, keliones automobilyje su atviru stogu, mėgavimąsi šviežiomis braškėmis balandžio mėnesį ir šaltą alų lauko bare Malmėje, kai likusi Švedijos dalis dar tik pradeda pamiršti Kalėdas.

  1. Garsenybės

View this post on Instagram

#HughGrant #hughgrantphotos

A post shared by Hugh Grant (@hughgrantphotos) on

Ak, mes kalbame ne tik apie švedų futbolininką iš Malmö, apie kurį galbūt jau girdėjote. Skåne gali pasigirti daugybe garsenybių, kad net sunkiai išeisite pro duris neatsitrenkęs į vieną iš jų, pavyzdžiui Frans (kilusį iš Ystad), Švedijos atstovą 2016 metų Eurovizijoje, o taip pat ir praėjusių metų nugalėtoją Måns Zelmerlöw (Lund).

Neseniai į šį sąrašą buvo įtrauktas ir dar vienas vardas, kai Švedijos naujausiajam karališkajam kūdikiui, princui Oscar, senelis, karalius Carl XVI Gustaf suteikė Skåne kunigaikščio titulą. Į sąrašą patenka ir jau atsistatydinę futbolininkai Henrik Larsson ir Fredrik Ljungberg, vaidybos legenda Max Von Sydow ir, žinoma, britų aktorius Hugh Grant, kuris praėjusiais metais nusipirko namą Torekov.

  1. Maistas

Ne be reikalo dienraštis „The New York Times“ Skåne šiais metais įvardijo kaip devintą šauniausią vietą pasaulyje. Regionas gali pasigirti keturiais Mišelino žvaigždėmis įvertintais restoranais, pradedant nuo pirmos Mišelino šefės iš „Bloom in the Park“ restorano Malmö, baigiant atpalaiduojančiu pasibuvimu restorane „Daniel Berlin“, kurį rasite Tranås, Skåne kaimo vietovėje.

Jei šie jums pasirodys per brangūs, niekur kitur tokių pigių ir skanių falafelių negausite kaip Malmö (rekomenduojame patiekalą Jalla Jalla Bergsgatan gatvėje, sename, tačiau moderniame Möllevången rajone), kuri savo ilgu hipsterių mėgstamų užeigų sąrašu gali sukelti pinigų trūkumą daliai Europos miestų.

  1. Artumas

Nėra tokios vietos Švedijoje, kuri būtų taip arti kitos Europos šalies sostinės. Kol kelionė traukiniu iš Malmö į Stokholmą trunka daugiau nei keturias valandas, į Kopenhagą, Daniją, galite per 30 minučių traukiniu nuskrieti kertant Eresuno (Öresund) jūrą. Jau neminint, kad regionas yra gana mažas, čia lengva visur suspėti ir viską aplankyti – ne taip kaip Stokholme, kur, galima sakyti, esi priverstas atsiskirti nuo draugų, jei vienas iš jų keliauja į kitą miesto pusę (nebent nori ilgos kelionės, bėgiojant tarp dviejų metro linijų ir traukinio).

5. Nordic Noir 

Kada paskutinį kartą Švediška kriminalinė drama nebuvo pastatyta Skåne? Britų komikas Ricky Gervais neseniai papildė „The Bridge“ fanų gretas, tai serialas apie policiją, filmuotas ant Eresuno (Öresund) tilto, jungiančio Malmę (Malmö) ir Kopenhagą (Copenhagen). O taip pat ir Švedijos pats populiariausias visų laikų fiktyvus detektyvas, Kurt Wallander, Henning Mankell novelės veikėjas, yra iš Istado (Ystad), esančio vaizdingoje pietų pakrantėje, kur ir buvo filmuotas Švedijos televizijos serialas, o taip pat ir BBC versija.

Laikas keliauti su „Stena Line“!