PENKIOS PRIEŽASTYS, KODĖL ŠIAURINĖ ŠVEDIJA YRA NUOSTABI VASAROS METU

Švedija | Komentarų nėra

Net gerai nusimanantys didžiųjų leidinių kelionių redaktoriai suvokia, jog šiaurės Švedija nėra tamsi ir šalta 52 savaites per metus. Tačiau šis nuostabus Europos regionas gali pasiūlyti visų taip trokštamų vasaros kelionių krypčių net taip toli šiaurėje kaip Laplandija.

Taigi, pateikiame penkias priežastis, dėl ko Jūs turėtumėte vasarą aplankyti šiaurinę Švedijos dalį.

  1. Aukštoji pakrantė (Höga Kusten)
friluftsbyn_höga_kusten-hiking_in_the_high_coast-3751

http://imagebank.sweden.se/hiking+in+the+high+coast/northern+sweden/high+coast%252C+%25C3%25A5ngermanland/3751

 

2000 metais Aukštoji pakrantė paskelbta Unesco pasaulio paveldo vieta. Tai yra nuostabus kraštovaizdžio pakilimas, lyginant su gana plokščia šiaurės Švedijos pakrante. Aukštojoje pakrantėje yra daugybė salų su nedidelėmis trobelėmis, išsibarsčiusiomis mažose įlankėlėse ir paplūdimiuose. Vanduo čia skaidrus, peizažas kerintis, o 20 minučių kelio atstumu nuo pakrantės lankytojų laukia daugybė puikių restoranų.

 

  1. Pite Havsbad 
conny_fridh-stenshuvud_-1815

http://imagebank.sweden.se/stenshuvud/southern+sweden/%25C3%25B6sterlen%252C+sk%25C3%25A5ne/1815

 

Šiam šeimoms skirtam paplūdimio kurortui nereikia vargintis ir stengtis save reklamuoti. Jis pilnas lankytojų kiekvienais metais, o dauguma čia atvykstančių yra šeimos iš šiaurinės Švedijos ir Norvegijos, kurios yra patenkintos, kad šis puikiai įrengtas Viduržemio jūros stiliaus kurortas nė neketina skleisti savo populiarumo tolyn į pietus. Ten taip pat galima rasti šimtus kitų paplūdimių, išsibarsčiusių palei visą šiaurinę Švedijos pakrantę, dauguma kurių yra padengti šiltu, baltu smėliu.

 

  1. Storforsen
tina_stafrén-tännforsen_-2134

http://imagebank.sweden.se/t%25C3%25A4nnforsen/northern+sweden/t%25C3%25A4nnforsen%252C+j%25C3%25A4mtland/2134

 

Siūlome čia apsilankyti vėlyvą gegužę ar ankstyvą birželį, kad išvystumėte vieną iš didžiausių upės slenksčių, kuriais iš 80 metrų aukščio beveik 900 kubinių metrų per sekundę greičiu šniokšdamas krenta vanduo. Riaumojantys kriokliai, kuriuos galima pasiekti mediniais liepteliais, yra viena iš nacionalinio parko dalių. Užsisakykite kambarį “Storforsen” viešbutyje upės slenksčio lygyje ir Jūs gausite kambarį su tikrai puikiu vaizdu.

  1. Kungsleden
anders_ekholm-sarek_national_park-3405

http://imagebank.sweden.se/sarek+national+park/northern+sweden/sarek/3405

 

Įveikti Milžiniško Kungsleden pėsčiųjų tako 81 km atkarpą tarp Saltoluoka ir Kvikkjokk užtrunka keturias ar penkias dienas. Tai yra nepaprasto grožio ramybe alsuojantis takas pačiame Sarek nacionalinio parko (kitaip dažnai dar vadinamo paskutiniu Vakarų Europos laukinės gamtos kampeliu) pakraštyje.

 

  1. Bet kuris ežeras ar upė šiaurėje
kristin_lidell-father_and_child-2585

http://imagebank.sweden.se/father+and+child///2585

 

Praleiskite laiką prie bet kurio šiaurinės Švedijos ežero kranto. Beveik visi ežerai turi puikų smėlėtą paplūdimį, kur vanduo yra stebinančiai šiltas nuo pat birželio. Čia net įrengtos maudymosi aikštelės. Priežastis, kodėl šiuose paplūdimyje niekuomet nėra žmonių yra ta, kad šiaurės Švedijoje yra tokia galybė ežerų ir upių paplūdimių, todėl kiekvienas ras sau tinkamą vietelę. Išsinuomokite vietinį namelį savaitei už 2,000 kronų ($250) ir snūduriuodami leiskite savo dienas netoliese esančiame paplūdimyje. Tiesiog rojus!

 

Penkias priežastis, dėl ko Jūs turėtumėte vasarą aplankyti šiaurinę Švedijos dalį, jau žinote, belieka tik suplanuoti savo atostogas ir užsisakyti bilietus www.stenaline.lt! 🙂

Daugiau informacijos čia.

Laikas keliauti su „Stena Line“!