“Stena katino” istorija sujaudino visus!

Stena Line istorija Švedija | Komentarų nėra

Mažą rusvai gelsvos spalvos kačiuko – “Stena katino” – istorija prasidėjo 2015 gruodžio 12 d. prieš kelto išvykimą iš Karlskronos į Gdynę.

kapitonas

Katiną paliko Stena Line terminale lenkų šeima, kuri netyčia pasiėmė jį kažkur pakeliui į Karlskroną (laipindamiesi į Stena Baltica Karlskronoje, jį rado bagažinėje). Deja, šeima jo negalėjo pasiimti į keltą grįždama į Lenkiją, kadangi katinas neturėjo nei bilieto, nei dokumentų. Tačiau katinas nepasidavė ir vėl bandė išvykti – prasmuko ant automobilių denio, kur jį rado apsaugos darbuotojas Dariusz Zaniewski. Įgulai labai patiko katinas, bet jis negalėjo likti laive. „Stena katiną“ laikinai priglaudė Emma Abrahamsson, dirbanti keltų terminale Karlskronoje.

ema

Buvo nuspręsta pasirūpinti katinu ir pradėti ieškoti jo šeimininkų Stena Line Sweden Facebook‘o paskyroje. Šis sprendimas pasiteisino. Jau sekančią savaitę šia istorija pasidalino daugiau kaip 20 000 vartotojų, pasiekus daugiau kaip 1 milijono bendrų vartotojų skaičių. Žiniasklaida sužinojusi šią naujieną, paskelbė ją išleisdama apie 75 straipsnius bei radijo/TV laidas Švedijoje ir Lenkijoje.

Stena Cat main

Šis katinas užvaldė žmonių širdis abejose Baltijos jūros pusėse. Šimtai žmonių iš Lenkijos ir Švedijos norėjo jį priglausti, tačiau Švedijos įstatymai numato, kad savininko turi būti ieškoma 3 mėnesius prieš perduodant naminį gyvūną naujiems globėjams. Savininko nebuvo rastas, todėl Emma nusprendė, kad katinas liks pas ją.

4

Dabar „Stena katinas“ turi naują vardą – Ace. Jis gyvena miestelyje prie Karlskronos Švedijoje kartu su šunimi vardu Sam, kate vardu Arya ir savo naująja šeimininke Emma Kallinge.

Klipas apie katiną (lenkiškai) čia

Laikas keliauti su „Stena Line“!