Tikras jūrų kapitonas, kuris yra pamišęs dėl Kalėdų!

Švedija | Komentarų nėra

Kapitoną Kenneth atradome tuomet, kai fotografavome vaizdus mūsų lojalumo programai „Ekstra“. Jis yra ne tik tikras jūrų kapitonas, bet dabar jau – modelis ir kino žvaigždė! Kasdieniame gyvenime, kai jis nedirba mums rinkodaros departamente, jis – Stena Danica kapitonas, o jo susidomėjimas plaukiojimu jūroje gimė dar tuomet, kai jis buvo mažas berniukas. Jis pasakoja apie savo praleidžiamą laiką jūroje ir atskleidžia, kodėl Kalėdos yra jo labiausiai mėgstama šventė.

captainkenneth_infirtreeforrest_small

„Nuo pat mažumės norėjau būti jūrų kapitonas. Prisijungiau prie berniukų skautų būrio, o vėliau ir prie jūros skautų, taigi kelionė tęsėsi. Po keturių metų, praleistų laivuose visame pasaulyje, 1975 metais pradėjau dirbti  kelte, bet tik vasarą – tačiau aš vis dar čia!

Stena Line kompanijoje dirbau Stena Nautica, Stena Saga, o šiuo metu Stena Danica. Pirmasis mano ryšys su Stena Line užsimezgė 1972 metais, kai dalį savo mokymų praleidau jūreivių mokykloje Barken Viking ir keletą savaičių dirbau ankstesniame Stena Danica. Pradėjau virtuvėje, plaudamas indus, o vėliau dirbau bare, kur dozavau alkoholį, taip padėdamas padavėjams.

Esu įsitraukęs į įvairius klubus ir asociacijas, kurios man labai patinka, vienas iš jų – tai Skåre valčių klubas, kurio pirmininko pareigos priklauso man, o taip pat ir Švedijos Kenneth klubas, kurio narys esu jau 22 metus. Man visada buvo svarbus darbas su žmonėmis, taip pat, daryti tai, kuo aš galiu prisidėti teigiamai energija susitinkant su svečiais.

Vienas iš tų susitikimų man buvo ypatingas:

Paskutinis keleivių automobilis, kuris buvo transportuojamas į keltą, pateko į mažą incidentą su sunkvežimiu. Kadangi pasitaikė blogas oras, o sunkvežimis svyravo, keleivių automobilio priekinis žibintas buvo sugadintas. Tai išaiškėjo tuomet, kai jau kelionės tikslas buvo pasiektas ir įgulos narys paprašė vairuotojos palaukti prieplaukoje kartu su automobiliu tam, kad galėtume surasti žmogų, kuris viskuo pasirūpins. Tas žmogus buvau aš – pasitikau vairuotoją kaip pagrindinis pareigūnas. Pamaniau, jog tai ne pats geriausias būdas pradėti dieną! Taigi, atvažiavau ir pasakiau „Negerai…“, o vairuotoja nenukabino nosies ir tarė „Ak, tai tik automobilis.“ Išsprendėme visas problemas ir aš pasiūliau keleiviams papusryčiauti, kol Grenaa prieplaukos darbuotojai rūpinosi automobiliu ir jo nugabenimu į dirbtuves, kur priekinis žibintas buvo sutaisytas. Pasiūliau vairuotojai, jos mamai ir mažam sūneliui susisiekti su mumis, kai tik jie grįš namo, kad galėčiau suorganizuoti apsilankymą ant tiltelio ir lengvus užkandžius. Taip jie ir padarė.  Ir pabaigai, nešvaistant laiko, noriu pasakyti, kad automobilio vairuotojos vardas buvo Kristina, moteris, su kuria susituokę esame jau daugybę metų, o jos sūnelį Džesperį (Jesper) aš įsivaikinau.

Taigi, taip, Stena Line pasirūpina savo klientais.

Savaitgaliai ir šventės yra gražios net ir tiems, kurie dirba jūroje ir toli nuo namų. Kalėdos turi kažką labai ypatingo. Žmonės savaime tampa šiek tiek geresni, rūpestingesni. Mėgstu vaikams dovanoti dovanas. Tai taip nuostabu, kai pamatai džiaugsmą jų akyse, kai jie jas gauna. Kalėdos man svarbios, tad aš tiesiog dievinu planuoti ir organizuoti šį laiką iš anksto. Tai, be kita ko, ir tradicija – ruošiu kumpį Kalėdoms. Kumpis užsakomas pavasarį iš organiško ūkio Ängavallen, Vellinge. Man patinka laikytis tradicijų, o ypač Visuomet turiu ką nuveikti iki Kalėdų vakaro, bet tuo pačiu metu tai taip smagu, kadangi žmonės būna itin sujaudinti. Kai Kalėdų antplūdis pasibaigia, taip gera mėgautis Kalėdų ramybe ir tiesiog leisti laiką su šeima.“

Norėtume padėkoti Kenneth, jog jis pasidalino savo istorija su mumis. Galbūt ir jūs, kaip ir Kenneth, visuomet žinojote, kuo norite būti? O koks metų laikas jums patinka labiausiai?

Laikas keliauti su „Stena Line“!