Trumpametražiai kelionių filmai – pažadins Jumyse norą keliauti!

 

“Mes gyvename nuostabiame pasaulyje, pilname grožio, žavesio ir nuotykių. Nuotykiai, kuriuos galime patirti, niekada nesibaigia, jei mes jų ieškome su plačiai atmerktomis akimis.” – Jawaharial Nehru.

Ar jau planuojate vasaros atostogas? O gal nėra tam įkvėpimo? Nežinote kur keliauti? Trūksta jėgų? Nėra noro?! Palaukite! Tuoj Jus užburs keli trumpametražiai filmai apie keliones, nepaliksiantys abejingų!

 

“Užsiauginau tikrai ilgą barzdą”

Kadaise Christoph Rehage parėjo iš Paryžiaus namo į Vokietiją. “Tai buvo lengvas 800 km pasivaikščiojimas, netrukęs nė mėnesio”, – prisimena ėjikas. Panašu, kad lengvas pasivaikščiojimas ir labai aiškios gyvenimiškos problemos (kur miegosiu, ką valgysiu) vaikinui patiko. Vėliau, studijuodamas Pekino Kino akademijoje nusprendė pereiti Kiniją. Nuo Pekino rytuose iki Urumqi vakaruose. Tai yra daugiau nei 5000km.
“Po metų ėjimo per kalnus ir svilinančias dykumas supratau, kad užsiauginau tikrai ilgą barzdą, bet man kažko trūko. Myliu kelionę, skausmą, sutrikimą ir laimę, joje patirtą. Tai daugiau nei kada galėjau prašyti”, – sako keliautojas.

 

“Judėk”, “Mokykis” ir “Valgyk”
– tai trijų video klipų, skirtų jaunimo kelionių agentūros reklamai, pavadinimai.

3 vaikinai, 44 dienos, 11 šalių, 18 skrydžių 60 tūkstančių kilomentrų, veikiantis vulkanas, dvi kameros ir beveik terabaitas medžiagos – taip trumpai galima apibūdinti Rick Mereki darbus. Filmukai labai profesionaliai sukurti ir nepaisant to, kad tai – reklamos, prikausto dėmesį ir skatina nuoširdžiai dalintis.

Akreipkite dėmesį į “Valgyk” 44 sekundę ir “Judėk” 29 sekundę.

“Judėk”

 

“Mokykis”

 

“Valgyk”

 

Taigi… Ar lagaminai jau sukrauti ir paruošti kelionei? 🙂


  • Ona says:

    Pamenu ir aš savo jaunimo keliones , tiek įspūdžiu tiek visko. Kai jaunas esi ir energijos ir žingeidumo ir noro keliauti daugiau. Ir video apie kelionę per Kiniją ir pokyčius įspūdingas.