10 gražiausių Vokietijos kampelių Jums!

Vokietija | 2 komentarų

Vasarai jau beveik įpusėjus neturite idėjų, ką  nuveikti šį šiltąjį sezoną, o praleisti vasaros be nuotykių nenorite? Siūlome Jums 10 gražiausių Vokietijos kampelių – ne taip toli, kad kelionė neprailgtų, o įspūdžiai išliktų ilgam!

10. Riugeno salos šiaurės rytuose, Jasmund nacionaliniame parke stūkso Riugeno uolos. Veikiamos nuolatinės erozijos šios kalkakmenio uolos iškyla aukštai virš Baltijos jūros. 118 metrų aukščio „Karaliaus sostas“ (Königsstuhl) yra įspūdingiausia šių uolų dalis, o už jų plytintys nepaliesti miškai taip pat yra viena iš nacionalinio parko dalių.

View this post on Instagram

Rugen Cliffs, Germany. Lebih dikenal dengan nama rugia island, berada diantara pomeranian dan laut baltic. Area ini terkenal sebagai destinasi wisata karena pantai pasir putihnya yang cantik, landscape alami yang berbeda, serta artitektur resort yang memukau. Objek yang paling terkenal disini adalah jasmund national park dengan tebing batu kapurnya yang dinamakan victoria-sicht (victoria's view) dan königsstuhl (king's chair). #txtravelmds #tourandtravel #JalanBarengTx #tiketpesawatmurah #voucherhotelmurah #tourhemat #jalan2men #hobbyjalan #travelinghemat #hargahemat #travelhebat #travelbloger #travelberkualitas #travelingishappines #happytraveling #happyholiday #rugencliffs #germany #bestdestination #bestview #wonderful

A post shared by TXTRAVELMDS (@txtravelmds) on

9. Romantiškasis Reinas yra pati žymiausia Reino atkarpa, vingiuojanti nuo Koblenco iki Bingeno. Reino upė sau kelią čia skinasi per vynuogėmis apsodintus kalnus, ant kurių stūkso begalė pilių ir jų griuvėsių. Nuo pat senovės laikų ši upė buvo svarbus prekybos kelias vedantis į centrinę Europą ir dėl to palei jos krantus iškilo virtinė nedidelių miestelių, daugelyje kurių iki šiol jaučiamas istorijos alsavimas.

8. Dresdeno Dievo Motinos bažnyčia (Frauenkirche) yra liuteronų bažnyčia, kuri Antrojo pasaulinio karo metu buvo visiškai sugriauta. Pasinaudojant autentiškais 1720 metų brėžiniais ši bažnyčia buvo atstatyta ir 2005 metais naujai atvėrė duris lankytojams. Koventrio miestas, nusiaubtas Vermachto oro pajėgų (Luftwaffe), bažnyčios kupolui papuošti padovanojo auksinį kryžių. Po to kai Dievo Motinos bažnyčia iš naujo atvėrė lankytojams duris, ji tapo itin populiariu turistų traukos objektu Dresdene.

7. Rytinėje Konstanco (Bodeno) ežero dalyje, kur susitinka Austrijos, Vokietijos ir Šveicarijos sienos, yra įsikūręs istorinis Lindau miestas. Šį miestą, kuriame gyvena 3,000 gyventojų, su žemynine dalimi jungia tiltas ir geležinkelis. Lindau, kuriame apstu viduramžių laikus menančių pusiau medinių pastatų, yra gana populiari turistų lankoma vieta.

6. Miunchene vykstantis „Oktoberfest“ yra didžiausias festivalis pasaulyje, į kurį kasmet atvyksta daugiau nei 6 milijonai lankytojų. Nepaisant savo pavadinimo (Oktober- spalis), „Oktberfest“ festivalis prasideda rugsėjo gale ir tęsiasi iki pirmojo spalio savaitgalio. Šis festivalis yra svarbi Bavarijos kultūros dalis ir yra rengiamas jau nuo 1810 metų. Lankytojai gali mėgautis didele patiekalų, tokių kaip Hendl (keptas viščiukas), Schweinebraten (kiaulienos kepsnys), Würstl (dešrelės), Knödel (kukuliai), ir vokiško alaus įvairove.

View this post on Instagram

Oktoberfest! #oktoberfest #beerfest #drinks #海外旅行

A post shared by Julie (@juliemy_10021) on

5. Kelno katedra (Kölner Dom) – didžiausia gotikinė katedra Vokietijoje, jau daugelį amžių yra žymiausias Kelno objektas. Kelno katedros statybos prasidėjo 1248 metais ir, su pertraukomis, truko daugiau nei 600 metų. Ši katedra yra skirta Šv. Petrui ir Švč. Mergelei Marijai ir yra Kelno arkivyskupijos centras.

4. Holstentor yra vieni iš dviejų išlikusių Liubeko miesto vartų. Pastatyti 1464 metais, vartai šiuo metu veikia kaip muziejus. Dėl savo dviejų žavių apvalių bokštų ir arkos formos įėjimo, šie vartai yra laikomi Liubeko simboliu. Kartu su Liubeko senamiesčiu (Altstadt) tai yra viena iš populiariausių turistų lankomų vietų Vokietijoje.

3. Įsikūręs Nekaro upės slėnyje, Heidelbergas yra viena iš populiariausių turistų traukos vietų Vokietijoje. Antrojo pasaulinio karo metu miestas beveik visai išvengė sąjungininkų bombardavimų, kurie sunaikino daugumą Vokietijos miestų. Dėl šios priežasties Heidelbergas išsaugojo savo barokinį siaurų gatvelių žavesį, nuostabius namus bei žymiąją Heidelbergo pilį.

2. Brandenburgo vartai yra vieninteliai išlikę Berlyno miesto vartai, kurie simbolizuoja Rytų ir vakarų Berlyno susijungimą. Pastatyti XIIX amžiuje, Brandenburgo vartai yra įėjimas į garsųjį liepomis apsodintą bulvarą (Unter den Linden), kuris kadaise vedė tiesiai į Prūsijos monarchų rūmus.

View this post on Instagram

Out for an evening stroll. #BrandenburgGatesBerlin

A post shared by Wally Palmer (@wallyjpalmer) on

1. Lyg iš tikros pasakos, Noišvanšteino pilis yra iškilusi ant uolėto kalno pietvakarių Bavarijoje netoli Fiuseno. Remiantis būtent Noišvanšteino pilies modeliu buvo sukurta Miegančiosios Gražuolės pilis Disneilendo parkuose. Pastatyti šią pilį sumanė Bavarijos karalius Liudvikas II, kuris 1886 metais, kai pilis buvo beveik baigta, buvo pripažintas pamišusiu ir po kelių dienų rastas negyvas. Noišvanšteinas yra labiausiai fotografuojamas statinys visoje šalyje ir vienas iš populiariausių turistų traukos objektų Vokietijoje.

Keliaukite mūsų keltais į Vokietiją! Užsisakyti galite čia: http://www.stenaline.lt


  • rasa says:

    Puiku, Sandra, kokias keliones rekomenduoji vyresnių žmonių porai iš Klaipėdos?

    • Sandra says:

      Dėkojame Jums, kad domitės, kad skaitote ir esate su mumis 🙂 Rekomenduotume aplankyti kiekvieną iš šių vietų, keliantis Stena Line keltu iš Liepojos į Travemiundę. Gerų kelionių! 🙂