Bremeno muzikantų beieškant

Keltai Vokietija | Komentarų nėra

Bremeno muzikantai yra atpažįstamas Bremeno miesto simbolis. Tačiau, jei apsispręsite paieškoti žymiojo gyvūnų kvarteto, nustebsite, kad Bremenas gali pasiūlyti gerokai daugiau nei visi žinomų pasakų herojai. Bremeno rotušė atsiskleis dangišku architektūros grožiu, mokslų centras kvies lavinančioms pramogoms, o maži restoranėliai vilios pajusti Bremeno patiekalų subtilų skonį.

 

Bremeno muzikantų beieškant

Brolių Grimų pasakos herojai, Bremeno muzikantai, įkūnyti bronzinėje skulptūroje šalia miesto rotušės, nuo 1951 metų kasmet sulaukia savo lankytojų. Jei jau pavyks ten pakliūti, būtinai apžiūrėkite ir Bremeno gyventojams tokią svarbią Rolando skulptūrą, kuri saugo miestą nuo nelaimių.  Tai ne vienintelė vieta, kurioje Jus pasitiks Bremeno muzikantai.  Bremenas paruošė neįprastą pramogą – miesto svečiams siūlo ypatingą žemėlapį, kuriame pažymėtos visos įvairiausio dydžio, stiliaus ir formų Bremeno muzikantų skulptūrų vietos. Sekite žemėlapį ir raskite visus mėgstamų pasakų herojų atvaizdus! Be to, tam nereikės daugybės laiko, nes pereiti Bremeno senamiestį trunka tik pusę valandos. Bremeno gyventojai mėgsta sakyti, kad Bremene viskas yra čia pat, už kampo!

 

Arčiau žvaigždžių

Bremenas, be abejo, yra stebinantis. Šalia istorinių namų turistams siūlo šį tą visiškai neįprasto ir šiuolaikiško – intelektualias pramogas, susijusias su astronautika.  Bremenas sėkmingai išgarsėjo kaip pirmaujantis Europos valstybių astronautikos pramonės centras. Būtent Bremene mūsų laikais gaminamos detalės naujausios kartos keleiviniams lėktuvams.

 

„Airbus“

 Kaip astronautai miega, valgo ir atlieka kasdienius reikalus kosminiame laive neveikiant gravitacijai?  Bendrovė „Airbus“ siūlo su gidu sužinoti atsakymus į šiuos klausimus, pasivaikščioti po kosminio laivo modelį ir patirti, kaip astronautai leidžia savųjų misijų dienas tokiose nedidelėse erdvėse.

 

Universum Bremen“ mokslų centre galėsite pamatyti ir išbandyti 250 praktinių instaliacijų, kuriose žmonėms leidžiama eksperimentuoti, mokytis bei sužinoti apie gamtos stebuklus, gyvas būtybes, gamtą ir technologijas. Šalia esantis „Entdecker“ parkas yra pirmasis Vokietijoje nuotykių parkas atvirame lauke, ypač mėgiamas moksleivių. Čia vaikams siūloma patiems rasti atsakymus į įdomius klausimus, pavyzdžiui, kaip jaučiasi jo-jo, kas galėtų įveikti gravitaciją, iš kur atsiranda tornadai, kas įvyko po Didžiojo sprogimo? Iš Bremeno mokslų centro išeisite tikrai išmintingesni  nei įėjote.

 

Kūrybinis kvartalas

Viertel dictrict“ – miesto kvartalas, kur 2 kilometrų ilgio gatvėje vyrauja bohemiška energija, gyvenimu čia mėgaujamasi visu 100 procentų. Naktiniai klubai, dizaino parduotuvėlės, kavinės, meno galerijos, menininkų studijos išsidėsčiusios tarp nepaprasto grožio namų terasų. Čia reguliariai vyksta šiuolaikinio ir klasikinio meno renginiai bei parodos, čia veikia teatrai ir muziejai. Niekur kitur Bremene nepamatysite tokios kultūrinės įvairovės. Naktimis rajonas nemiega, o lankytojai gali pajusti naktinį gyvenimą.

 

Specialiai saldumynų mėgėjams

Miesto svečiams, save laikantiems saldumynų mėgėjais, pasisekė – Bremene yra daug saldumynų, kurie taps Jums atradimu!

Bremer Klaben – saldus patiekalas, Bremeno gyventojų sukurta kalėdinio pyrago versija, primenanti keksą. Šio patiekalo tikrai nesirinks besirūpinantys antsvoriu, nes jo sudėtyje yra daugybė sviesto ir razinų. Šiam pyragui suteiktas Europos Sąjungos kilmės apsaugos statusas, todėl išgirdę pasiūlymą paragauti Klaben, galite būti tikri – jis bus pagamintas Bremene arba artimiausiose jo apylinkėse. Be „Klaben, čia vertinamas ir „Kluten saldumynas. Tai šokoladinis gaminys su pipirmėčių užpildu. Nustebins ir „Butterkuchen – mielinis pyragaitis su daugybe sviesto, cukraus ir migdolų.

 

Kaip nuvykti?

Bremenas yra maždaug 3 valandų kelio atstumu nuo Travemiundės, Vokietijos uosto, kuriame sustoja Stena Line keltų maršrutas. Jei skirsite atostogoms daugiau laiko, būtinai patariame vykti į Bremeną per Hamburgą ir pamatyti du garsius pasaulyje miestus.

Apie mūsų maršrutą iš Liepojos į Travemiundę išsamiau sužinosite mūsų interneto svetainėje.

Apie Hamburgo žaliąją oazę miesto centre skaitykite kitame mūsų aprašyme, čia.