Praktiškas apsipirkimas Vokietijoje

Vokietija | Komentarų nėra

Vokietija, aišku, nėra Prancūzija arba Italija, tačiau apsipirkti čia galima itin deramai. Turistus, pageidaujančius prigrūsti lagaminus naujais daiktais, nudžiugins didžiulis parduotuvių ir prekybos centrų skaičius Vokietijos miestuose. Daugiausia universalinių parduotuvių ir prekybos kompleksų yra sutelkta Berlyne ir Miunchene. Yra ir blusų turgus Tirgartene.

 

Kurgi dar galima įsigyti suvenyrą, kuris būtų daug vyresnis už Jus, galėtų pasigirti viliojančia ir įdomia istorija ir geriau už bet kurį iškalbingą lektorių papasakotų apie neužmirštamą išvyką? Tik blusų turguje.

 

Vokietijos sostinėje Berlyne yra apie 50 tokių turgų. Tačiau mėgstamiausias, populiariausias ir didžiausias turgus yra įsikūręs gražiausiame parke Tirgartene, kuris yra pačiame miesto centre.

 

Ką čia galima būtų rasti? Viską, ko širdis geidžia: ir senovinius prieškarinio laikotarpio atvirukus, ir retus pašto ženklus, ir vintažines „Chanel“ kolekcijas, ir kameras, ir plokšteles.

 

„Galeries Lafayette“ Berlyne

 

Įsivaizduokite didžiulį prekybos centrą, įsikūrusį pačiame europietiškos sostinės centre ir užimantį visus tris aukštus.

Tai yra madingiausias, daugiausiai aptariamas ir vienas didžiausių Vokietijos sostinės prekybos centrų. Jis taip pat yra legendinės Paryžiaus galerijos, seniai tapusios romantiškiausio pasaulio miesto simboliu, filialas.

„Viktualienmarkt“ turgus

 

Miuncheno gyventojai ir turistai ateina čia, kad nusipirktų šviežiausius ūkininkų produktus priimtinomis kainomis, paskanautų skaniausių dešrelių su amatininkų sukurtu alumi, pasimėgautų žuvies ir jūrų gerybių patiekalais viename iš geriausių žuvies restoranų mieste – „Nordsee“, galiausiai, kad tiesiog pajustų unikalią užpraeito amžiaus senojo Miuncheno atmosferą. Visiems turistams tiesiog privalu apsilankyti „Viktualienmarkt“ turguje, kadangi būtent iš čia galima išvežti namo geriausius Bavarijos „žemės produktus“.

 

Artėjant Kalėdoms, „Viktualienmarkt“ turgus virsta ypatingu pasakų pasauliu: šviečia apšvietimas, visur parduodami saldumynai ir skanėstai. Šaltu oru savo teises pareiškia glintveino pardavėjai.

Alaus kioskuose parduodama daug šio svaiginančio gėrimo rūšių, kurias galima padegustuoti čia pat, prie baro. Degistaciją neabejotinai verta papildyti karštomis dešrelėmis, kurios gaminamos šalia esančiuose kioskuose, bulvių kukuliais arba tikrais Artimųjų Rytų falafeliais. „Viktualienmarkt“ turgaus centre yra graži aikštė su fontanu ir staliukais su suoliukais, kur galima atsisėsti ir surengti improvizuotą iškylą gryname ore, valgant turguje nupirktus produktus.

 

Restoranas-kavinė „Nordsee“ – tai tikrai įžymi „Viktualienmarkt“ turgaus vieta. Čia tiekiami skaniausi žuvies patiekalai – nuo demokratiškos silkės iki didingo omaro.

Prekybos namai „KaDeWe“ Berlyne

 

Savo laikotarpio kulto vieta, vienas iš didžiausių prekybos centrų, legendinis „KaDeWe“.

 

„KaDeWe“ – tai septyni aukštai aukščiausios klasės apsipirkimo vietų, nuostabus gastronomas, kuriame galima rasti 500 duonos rūšių, geros kokybės aprangą, aksesuarus, avalynę, patalynę, sporto inventorių prieinamomis kainomis.

 

Prekybos namų, įsikūrusių gražiame ir žaliame Charlottenburg rajone, pirmą aukštą užima prabangios supirktuvės, madingų drabužių ir reikmenų parduotuvės bei liukso klasės prekės ženklų parduotuvės. Tai yra pavyzdinis aukštas, todėl čia yra visos brangiausios ir gražiausios prekės. Antras aukštas atiduotas vyrams. Čia rasite kelnes, švarkus, marškinius, džinsus, „Chinos“ kelnes, polo bei dar gerą šimtą pavadinimų, pagamintų įvairių prekės ženklų – nuo demokratiškų iki brangių. Moterys patogiai įsikūrė iš karto dvejuose aukštuose. Trečiame aukšte yra pagrindinis drabužių asortimentas, ketvirtame galima rasti apatinius, aksesuarus/reikmenis, drabužėlius kūdikiams ir visokias malonias buitines smulkmenas. Kituose aukštuose, rodos, galima rasti viską: techniką, sporto prekes, ir net „duty free kampelį“. Tačiau patraukliausia „KaDeWe“ ypatybė – aukštas su maisto prekėmis. Štai kur gali pasireikšti gurmano vaizduotė ir išprotėti jo uoslė. Rečiausi delikatesai ir šimtai įprastų produktų rūšių, kuriuos galima pagaminti čia pat vienoje iš specialiai įrengtų „atvirų“ kavinių. Čia pat, be abejo, galima užsisakyti šviežio gintarinio alaus, kuris padės suvirškinti ne tik tai, ką Jūs suvalgėte, bet ir tai, ką pamatėte.

 

Have you found your personal @ctilburymakeup favourites at #KaDeWe already? Happy friday #Berlin!

A post shared by KaDeWe Berlin (@kadewe_berlin) on

 

Verta pažymėti, kad apsipirkimas Vokietijoje visada garantuoja aukštą įsigytų drabužių ir avalynės kokybę.

Sudomino? Tada plaukiam su Stena Line į Vokietiją! 🙂 🙂 🙂