Taupome Vokietijoje!

Vokietija | Komentarų nėra

Daugiau pinigų galima turėti trim būdais: daugiau uždirbti, priversti pinigus dirbti arba tiesiog mažiau išleisti. Būtent pastarąjį mes ir aptarsime! Keliausime į Vokietiją ir ten taupysime!

 

Pirmiausia mums reikia žinoti pagrindines kainas dalykų, kurie mums bus būtini keliaujant:

 

APGYVENDINIMAS – Vokietijoje pakankamai pigus, palyginus jas su kitomis kaimyninėmis Europos šalimis. Nakvynės namų kainos svyruoja nuo 10 iki 30 eurų už naktį bendrabučio tipo kambaryje. Privatus kambarys kainuoja apie 50 eurų – maždaug tiek pat kainuoja ir paprasto viešbučio kambarėlis.

tuukka_ervasti-hotel-2220

 

MAISTAS – labai pigus. Lauke dirbantys maisto pardavėjai iš Jūsų už maistą paprašys 2-4 eurus. Paprasti karšti sumuštiniai kainuoja apie 5 eurus. Greitas maistas – 7 eurai. Už skanų Pinta alų dažniausiai sumokėsite apie 5 eurus. Jei nuspręsite valgyti alaus salėse, tradicinis patiekalas + alus kainuos apie 14 eurų. Už visą savaitę Jums maistas turėtų atsieiti apie 35-65 eurus.

tina_stafren-seafood-5088

 

TRANSPORTAS – greitieji traukiniai yra labai brangi transporto priemonė. Bilietas iš Berlyno į Miuncheną gali kainuoti virš 180 eurų! Dauguma kitų tarpmiestinių traukinių bilietų kainos svyruoja nuo 40 iki 70 eurų už II-os klasės bilietą. Jei važiuotumėte naktiniu lėtuoju traukiniu – sutaupytumėte dar daugiau, kadangi Jums nebereiktų mokėtį už nakvynę kitur. Už vieną viešojo trasnporto bilietėlį sumokėsite apie 1-3 eurus.

simon_paulin-accessibility-5277

 

VEIKLA – patekti į muziejų Jums kainuos 1-15 eurų. Įvairūs turai dviračiais ar pasiplaukiojimai upėmis gali kainuoti nuo 24 iki 40 eurų. Išsinuomoti dviratį kainuoja apie 18 eurų visai dienai.

simon_paulin-bike_ride-4980-2

 

Pradėkime taupyti!

 

Maistą pirkite iš lauko pardavėjų – jie gali pasiūlyti skanių bei pigių valgių. Šie greiti patiekalai atsieis tik porą eurų. Taip pat, patiekalai alaus salėse aplink mietsą Jums kainuos TIK apie 9-15 eurų.

simon_paulin-old_town_selfie-4919

 

Kitų šalių virtuvių maistas – Vokietijoje galite rasti turkiškos bei vidurio rytų virtuvių patiekalų, kurie ne tik skanūs, bet ir pigūs! Už 5 eurus galite gauti žymiai daugiau, nei gautumėte eilinėje vokietijos kavinėje.

tuukka_ervasti-asian_cooking-507

 

Pasinaudokite nemokamu turu – didieji miestai Vokietijoje turi nemokamus pažintinius turus, kurių metu galite ne tik apsižvalgyti po miestą, bet ir išgirsti šių istoriją. Neišleisite nė cento!

simon_paulin-old_town_selfie-4919

 

Gerkite pigų alų – Vokietijoje gamintas alus dažnai būna labai stiprus bei… pigus. Dažniau alų gerkite vietiniuose baruose ir sutaupyse daug pinigų.

faramarz_gosheh-summer_chill-5521

 

Užsisakykte kelionę traukiniu anksčiau – keliauti traukiniu Vokietijoje yra brangu, tačiau užsisakius bilietą bent savaite anskčiau – sutaupysite 40-50%. Šių bilietų kiekis yra ribotas, tad savo kelionės planą turite kruopščiai suplanuoti.

melker_dahlstrand-stockholm_subway-1690

 

Tikimės, kad keliaujantiems pagelbėjome, o keliausiantieji – visą šią informaciją turės omenyje! Geros kelionės! 🙂