Žalia oazė Hamburgo centre!

Vokietija | Komentarų nėra

Hamburgas ateityje gali tapti žaliausiu Europos miestu. Įvairių rūšių parkai, žaliosios zonos, dviratininkams pritaikyta infrastruktūra – Hamburgo aplinka tampa draugiška ir atpalaiduojanti – mažėja tarša ir kasdienis triukšmas.

Didžiausias Europoje japoniškas sodas

Sodas buvo sukurtas siekiant sukurti žmonėms apsaugos nuo gatvių triukšmo vietą, ramybės, harmonijos ir poilsio salą. Tarp vaizdingų peizažų vingiuojantys keliukai, egzotiški medžiai ir vandens kriokliai sukuria būtent tokią aplinką. Kuriant sodą dalyvavo japoniško peizažo architektas Yoshikuni Araki. Šio darbo rezultatas – didžiausias japoniškas sodas Europoje. Centrinis sodo objektas yra tradicinis japoniškas arbatos namelis. Laikotarpiu nuo gegužės iki rugsėjo čia rengiami įvairūs renginiai, kuriuose supažindinama su Japonijos tradicijomis, pavyzdžiui, arbatos paruošimo ceremonijomis, kaligrafijos pamokomis, Taiko bungu meistrystės klasėmis ir daugybe kitų įdomių užsiėmimų. Visus renginius bei patį japonišką sodą galima aplankyti nemokamai.

Tie, kurių širdis labiau linksta prie sportinės veiklos, čia gali išmėginti jėgas minigolfo lauke, vasarą ridinėti ritulį, o žiemą čiuožinėti. Šis įspūdingas sodas yra tik maža dalis platesnio parko – Planten un Blomen, kuriam Hamburge skirtas 47 hektarų plotas, esantis tiesiai priešais Hamburgo senamiestį. Idealiai dienos pabaigai verta sulaukti Planten un Blomen vandens atrakciono darbo laiko, kuris prasideda kiekvieną vasaros vakarą, 22.00 val., ir trunka 30 minučių. Parko fontanai nuspalvinami kintančios muzikos ritmu.

Nuotrauka: Karsten Bergmann (pixabay.com)

 

Stadpark

Parkas yra Hamburgo Winterhude rajone. Stadtpark – puiki vieta futbolo žaidimams, iškyloms ar mėgavimuisi saulės atokaita. Viename parko pakraštyje yra įrengta milžiniška žaidimų aikštelė su supynėmis ir čiuožimo kalneliais – tai tikras rojus vaikams. Parko teritorija užima net 150 hektarų! Centriniai parko apžiūros objektai yra planetariumas ir lauko plaukymo baseinas.

Dažni parke festivaliai ir koncertai atvirame ore. Gastronominių malonumų suteiks gausios kavinės bei restoranai. Iš jų populiariausi: Schumachers Biergarten, Landhaus Walter ir Café Sommerterrassen.

 

Hamburgas ir žaliasis mastymas

Parkai, žaliosios zonos, miškai ir vandens telkiniai sudaro beveik 50% bendrojo miesto ploto. Tačiau ne vien parkai daro miestą žaliu!  Tai kruopščiai parengta Hamburgo miesto strategija, pradėta įgyvendinti jau prieš keletą metų, o projektas vis dar tęsiamas. 2011 m. metais dėl šio projekto Hamburgui suteiktas „žaliojo miesto“ statusas! 2010 m. šį titulą įgijo Stokholmas.

Naujausia Hamburgo tendencija – žalieji miesto stogai. Artimiausiu metu bus rekonstruotas Šv. Pauliaus Bunkerio ekologinis stogas. Tegul bus Hamburgas yra žalias!

Nuotrauka: Marcus Trapp (www.pixabay.com)

 

Pavasarį, kai bunda ir žydi gamta, pats tinkamiausias laikas aplankyti Hamburgo parkus! Pasidžiaukite žydinčių vyšnių festivaliu Hamburge gegužę. Jis nustebins ne mažiau nei Japonijos vyšnių žydėjimas!

Nuotrauka: Karsten Bergmann (www.pixabay.com)

 

 

Keliaukite „Stena Line“ keltais iš Liepojos į Travemiundę. Hamburgas nuo Travemiundės nutolęs tik 2 valandų kelionės atstumu.

Daugiau apie keltų grafiką ir kainas sužinokite „Stena Line“ interneto svetainėje!