ATRAKCIONŲ PARKAS LEGOLAND® DANIJOJE

Danija | Komentarų nėra

Visi tėvai ir visi vaikai yra girdėję apie sėkmingų ir populiarių žaidimo kaladėlių gamintoją Lego®. Tačiau retas kuris žino, kad „Lego“ kaladėlių gimtinė yra Danija, kurioje yra didelis atrakcionų parkas „Legolend“. Šis parkas įrengtas Danijos mieste Bilunde ir yra trečias pagal lankomumą Danijos turizmo objektas po „Tivoli“ sodų ir „Dyrehavsbakken“ atrakcionų parko.

Per sezoną Danijos miestą Bilundą aplanko daugybė turistų, todėl sunku patikėti, kad Bilunde gyvena viso labo apie 6 tūkstančius nuolatinių gyventojų. Šiuolaikinis Bilundas yra mėgstamas galutinis turistų tikslas, nes jame įsikūrusi pagrindinė „Lego“ būstinė, gamykla ir atrakcionų parkas „Legolend“. Atrakcionų parkas lankytojams atvertas 1968 m., kai prasidėjo sparti miesto plėtra.

Nuotrauka: www.legoland.dk

Nuotrauka: www.legoland.dk

Svajonių išsipildymas

Nors atrakcionų parkas apibūdinamas kaip smagių pramogų vieta bet kurio amžiaus lankytojams, tačiau daugiausiai džiaugsmo jis teikia 2–12 metų amžiaus vaikams. Prie kiekvieno atrakciono pateikta informacija, kur pateikti skirtingi paaiškinimai, ar šis atrakcionas skirtas vaikams, ar pritaikytas tik tėvų prižiūrimiems mažyliams. Taigi, mieli tėvai, ar esate pasirengę ir patys pasimėgauti pramogomis, karuselėmis ir išgyventi begalinės fantazijos teikiamą džiaugsmą.

„Legolend“ atrakcionų parkas yra sukurtas iš daugiau kaip 45 milijonų „Lego“ kaladėlių ir yra suskirstytas į 9 temines zonas. Galima eiti į mažiausiems vaikams skirtą „Duplo“ žemę, „Ninjago“ zoną, „Piratų“ zoną, kurioje reikia būti pasirengusiems sušlapti drabužius, plaukiant ant „Lego“ kaladėlių matytu tikru piratų laivu, arba net atsidurti „Poliarinėje“ zonoje su tikrais pingvinais. Kiekvienoje šių zonų sukurtos įvairių formų karuselės – vienos greitai sukasi, kitos kyla aukštyn, dar kitos privers jus spiegti iš jaudulio, o kitos suteiks progą į apylinkes pasižvalgyti iš aukštai! Atskirai minėtinas „Minilandas“, kuriame galima pasižvalgyti į sumažintas įvairių valstybių žymiausių pastatų kopijas.

Nuotrauka: www.legoland.dk

Nuotrauka: www.legoland.dk

„Legolend“ pilies apartamentai

Jei svarbu ne paslaugos pigumas, o didelis džiaugsmas – pasinaudokite galimybe ir pernakvokite greta esančiame „Legolend“ pilies viešbutyje, kuriame galima pasirinkti bet kurį iš 142 pasakų numerių: karališkuosius princesių apartamentus; riterių kambarį arba slėpiningąjį nindzių numerį. Viskas sutvarkyta taip, kad išsipildytų vaikų svajonės.

Nuotrauka: www.legoland.dk

Nuotrauka: www.legoland.dk

„Lego“ namas

2017 m. pabaigoje buvo atidarytas „Lego“ namas (Lego House), kuriame vaikai gali rinktis iš 6 nenutrūkstamo džiaugsmo ir žaidimų vietų. Šiame name galima apžiūrėti didžiulius meno kūrinius iš „Lego“ kaladėlių, pvz., spalvotą „Lego“ kaladėlių krioklį ar tris milžiniškus dinozaurus, o taip pat ir patys lankytojai gali užsiimti konstravimu. Spalvų šėlsmas ir modernus požiūris į fantazijos ugdymą – štai kas yra „Lego“ namas. Didelis Bilundo pranašumas, palyginti su kitais „Legolend“ parkais – visa veikla vykdoma uždarose patalpose.

Helovino nuotaika „Legolend“

Aplankykite į Legolendą rudenį, kai turistų srautas bus sumažėjęs ir dienos metu galėsite išbandyti atrakcionus nestovėdami ilgose eilėse. Be abejo, turėsite pasiruošti tinkamus drabužius atsižvelgdami į tai, kad dauguma atrakcionų įsikūrę po atviru dangumi. Kaip sakoma, nebūna netinkamų oro sąlygų, būna tik netinkami drabužiai! 🙂 Lapkričio mėnesį atrakcionų parkas visiškai uždaromas, todėl spalio mėnesį, moksleivių atostogų metu, yra puiki proga apsilankyti šiame nuostabiame parke. Tad siūlome įtraukti šį parką į savo šeimos didžiųjų 2020 m. kelionių sąrašą. Be to, nuo spalio 6 d. iki lapkričio 6 d. „Legolend“ vyksta Helovino šventė – vaiduokliai, vorai ir šimtai oranžinių moliūgų kviečia mažuosius lankytojus švęsti kartu!

Nuotrauka: www.legoland.dk

Nuotrauka: www.legoland.dk

Kaip nukeliauti į Daniją?

Mes Jums padėsime nukeliauti į „Legolend“ karalystę! Pasirinkite „Stena Line“ kelionės maršrutą iš Liepojos į Travemundę, o kelionė į Bilundą (Danijoje) tetruks maždaug 3 val. Daugiau informacijos apie šį maršrutą rasite mūsų tinklapyje. 

Danija yra pripažinta viena laimingiausių šalių pasaulyje. Tad praleiskite atsotogas su šeima Danijoje ir parsivežkite namo šios laimės dalelę! 🙂