Įspūdingoji Vokietija

Vokietija | 2 komentarų

5 kartus per savaitę komfortiški „Stena Line Group“ keltai plaukia į Vokietiją. Atvykę į Travemiundę iš karto pajusite vokiškos kultūros dvasią. Netoli Travemiundės įsikūręs Liubekas – kvapą gniaužiantis viduramžių gotikos miestas – Hanzos pirklių sostinė, nuo seno garsėjanti marcipanais.

Liubeko senamiestis, kuriame rasite daugiau nei 1 000 unikalių gotikinių pastatų, įrašytas į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Visą miestą juosia upė, o jį puošia net 7 bažnyčios bokštai. Nepraleiskite progos pamatyti  Šv.Marijos, Šv.Petro, Šv.Egidijaus, Šv.Jokūbo ir kitas bažnyčias, savo bokštais rėžiančias dangų.

 

Žinoma, skirkite bent kelias valandas romantiškam pasivaikščiojimui unikaliame senamiestyje ir išgerkite kavos kavinukėje arba pavakarieniaukite elegantiškame restorane. Ir būtinai apsilankykite „Niederegger“marcipanų parduotuvėlėje. Tai seniausia žinoma marcipanų parduotuvė Europoje. Saldainiai ir tortai apsuks galvą net tiems, kurie nemėgsta saldumynų. Būnant Liubeke negalima neparagauti šio gardumyno!

Kitas Vokietijos miestas, kurį su Liubeku jungia Travės upė, yra Travemiundė. Iš mažo žvejų miestelio jis išaugo į didžiulį uostą. Šis miestas gali didžiuotis ne tik istoriniu paveldu, bet ir naujomis tradicijomis. Kasmet liepą čia susirenka daugiau nei 3 000 buriuotojų iš viso pasaulio. Įspūdingą reginį būtina pamatyti kiekvienam!

Ką pamatyti ir paragauti Vokietijoje?

• Pasivaikščiokite po unikalų senamiestį, kuriame daugiau nei 1 000 pastatų saugo UNESCO paveldo fondas. Tai tikras gotikinės architektūros lopšys;

• Apsilankykite seniausioje marcipanų parduotuvėje „Niederegger“ ir, žinoma, būtinai jų paragaukite;

• Pasigrožėkite išskirtiniais gotikinių bažnyčių bokštais ir aplankykite bent vieną iš jų;

• Nepraleiskite progos išvysti buriuotojų šventę, kuri vyksta kasmet liepą Travemiudnėje;

• Išgerkite kavos vienoje iš Liubeko kavinukių besigrožėdami įspūdingu senamiesčiu;

• Pasilepinkite saule Travemiundės paplūdimiuose ir nepraleiskite progos nuotraukų albume turėti senojo uosto švyturio atvaizdą.

 

Straipsnio autorinės teisės priklauso www.Mieste.lt