Kaip išmaniau susikrauti lagaminą?

Lietuva | 2 komentarų

Pasaulyje yra dviejų rūšių keliautojai: tie, kurie susipakuoja lengvai ir tie, kurie norėtų būti tai padarę. Norėdami įtraukti viską, kas reikalinga, naudojant kiek įmanoma mažiau vietos, vadovaukitės šiais naudingais pakavimo patarimais, kuriuos pateikia ASTA (Amerikos kelionių agentūrų asociacija). Vieni iš išmintingiausių žmonių kelionių atžvilgiu, tai ASTA, kurių nariai žino veiksmingo pakavimo metodus ir patarimus visiems kelionių tipams.

nuotrauka1

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/1V3xLJH

PAKAVIMO SĄRAŠAS – SUSIDARYK PLANĄ IR JO LAIKYKIS!

Taip pat kaip ir architektas planuojantis pastatą, jūs turite planuoti savo lagamino turinį, sudarant pakavimo sąrašą. Jis padeda pašalinti pakavimosi paskutinę sekundę paniką, praverčia kaip patogus vadovas perpakuojant daiktus kelionei jau einant į pabaigą, ir, tuo pačiu, gali būti naudingas tuo atveju, jei pamesite lagaminą arba jis bus pavogtas.

Planuojant savo drabužių spintos turinį, pagalvokite apie renginius, kuriuose dalyvausite tiek dieną, tiek naktį ir užsirašykite galimus drabužių komplektus kiekvienai veiklai. Patikrinkite šį pakavimo sąrašą ir nuspręskite, ar vienas rūbas pasitarnaus daugiau nei vienam renginiui. Atsižvelgiant į spalvas, išsirinkite tokius drabužius, kurie gerai derinasi kartu.

Pasidomėkite jūsų kelionės tikslo orų prognozėmis ir atitinkamai planuokite. Be to, įsitikinkite, kad žinote vietos tradicijas. Marškinėliai vakarienėje galbūt gali būti apmaudi klaida, o pliki pečiai bus pagrindinė priežastis, kodėl negalėsite apsilankyti viešose vietose, tokiose kaip Šventojo Petro bazilika Vatikane. Beveik visuomet būnant atvirame ore, rinkitės drabužius, kuriuos būtų galima sluoksniuoti.

Pamirškite puošnius drabužius kiekvienai progai. Visame pasaulyje aprangos kodas buvo gerokai sušvelnintas, taip parodant visuotinį atlaidumą turistams. Tamsios spalvos – juoda suknelė ar mėlynas švarkas – padės jums patekti į daugumą oficialių vakarienių ar spektaklių.

nuotrauka2

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2gjRGJx

PAKAVIMO PATARIMAI: PAKUOTI AR NEPAKUOTI? ŠTAI KUR KLAUSIMAS!

Dabar, kai drabužių spintos turinys yra kruopščiai suplanuotas, nepamirškite jo laikytis. Pakuojant, išsidėliokite daiktus, kuriuos ketinate vežtis su savimi ir pakartotinai peržiūrėkite savo pakavimo sąrašą. Jei įmanoma, atsikratykite vienkartinio naudojimo daiktų ar kitų menkniekių.

Atsidėkite į šoną daiktus, kuriuos tikrai ketinate pasiimti su savimi ir užtikrinkite, jog jie yra švarūs ir parengti pakavimui. Susisiekite su savo kelionių agentu dėl viešbučio kambaryje esamų patogumų – tokių kaip plaukų džiovintuvas, lygintuvas ir lyginimo lenta, muilas, šampūnas ir kt. – kad žinotumėte, ką galite palikti namuose.

Papuošalai – neimkite to, ko nenorite prarasti ir palikite prašmatnius daiktus, kurie gali pritraukti vagis. Makiažui skirkite mažiausiai dėmesio, jei norite sutapyti vietos, ir palikite kvepalus, kadangi kvapnūs losjonai puikiai juos pakeis.

Kai kalbama apie tualeto reikmenis, kelioniniai rinkiniai praverčia visada. Toks rinkinys, sandariai supakuotas į vandeniui atsparų dėklą, leis sutaupyti pakavimo laiko prieš kelionę ir palengvins lagamino svorį grįžtant namo. Dauguma tualeto reikmenų pagal dydį pritaikytų kelionėms yra parduodami nebrangiai, tad kai tik juos pamatysite, būtinai nusipirkite, kad nereikėtų vykti su pustuščiu savo labiausiai mėgstamu plaukų gelio buteliuku. Taip pat nepripildykite buteliukų iki pat viršaus, nes slėgis lėktuve tiesiog gali padidinti turinio kiekį ir taip priversti jį išsilieti.

Įsivaizduokite, kaip kiekvieną daiktą, kurį ketinate pasiimti, galėtumėte sumažinti, pavyzdžiui nufotografuokite tam tikrus puslapius ir žemėlapius iš kelionės vadovo tam, kad nereikėtų temptis visos knygos. Supaprastinkite savo kasdienius įpročius. Vežkitės tik vieną universalų losjono butelį vietoj daugybės kitų, skirtų rankoms, veidui ar kūnui. Pasirinkite įprastą dantų šepetėlį ar skustuvą vietoje elektrinių modelių.

Filmus ar kitus reikmenis galima įsigyti visame pasaulyje ir dažnai tai padaryti labai paprasta, todėl sutaupykite pakavimo vietos juos paliekant namuose. Apsižvalgykite ir sužinokite daugiau apie lankomą vietovę nusipirkdami vietinio prekės ženklo dezodorantą ar losjoną.

Kai kalbama apie nenumatytus atvejus, keletas daiktų pravers, kaip itin naudingi. Tai yra pirmosios pagalbos rinkinys, aspirinas, preparatas nuo saulės nudegimo ir, kritiškoms padėtims, nedidelis buteliukas Woolite skalbiklio. Be to, Šveicarijos armijos peilis jus nustebins savo praktiškumu ir lupant vaisius, ir atkemšant vyno butelį. Atminkite – į lėktuvą jo įsinešti jums niekas neleis, todėl supakuokite jį ir įsidėkite į bagažą, kurį atiduosite patikrai.

Kai tik jūsų kelioninių daiktų rinkinys paruoštas, būtinai sukraukite visa tai į savo rankinį bagažą tam, kad išvengtumėte netvarkos lagamine ir turėkite jį po ranka skrydžio metu.

nuotrauka4

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2g2Xx4Z

PAKAVIMO MENAS

Dabar jūs jau žinote, ką reikia vežtis, tad pradėkime pakavimą. Išlyginkite viską prieš dedant į lagaminą. Jei viskas bus gaivu ir švaru, tuomet bus žymiai daugiau šansų, jog išpakuojant daiktus jie tokie ir liks. Užsekite visus segtukus ir užtraukite visus užtrauktukus.

Išmokite lankstyti. Pasipraktikuokite lankstyti drabužius taip, kaip tai daroma drabužių parduotuvėse – jie naudoja šį metodą ne be priežasties. Kuo geriau sulankstysite, tuo mažiau raukšlių liks. Visi drabužiai gali būti sulankstyti įvairiais būdais – marškinėliai, džinsai, sijonai ir sportiniai apsiaustai gali būti suvynioti ir strategiškai išdėstyti (t. y. sugrūsti) kelioniniame krepšyje ar kuprinėje.

Blokavimo metodas lankstant drabužius idealiai tinka lagaminams. Lygiai, vienas ant kito uždėkite du drabužius ir tuomet sulankstykite juos kartu, taip apsaugodami nuo raukšlių susidarymo rizikos. Tarp kiekvieno drabužių sluoksnio padėdami popierines nosinaites taip pat išvengsite raukšlių.

Jei naudosite tokį daiktų krovimo ir lankstymo metodą, pabandykite galvoti chronologiškai, susipakuodami drabužius pagal dėvėjimo eiliškumą. Tai leis išvengti knisimosi po lagaminą padarant netvarką ieškant konkretaus daikto.

Visada pakuokite glaudžiai. Pakuojant laisvai iššvaistote šiuo atveju labai brangią erdvę ir tai priverčia drabužius susiraukšlėti. Panaudokite paliktą nenaudojamą vietą, pavyzdžiui, batų vidų, kuris puikiai tinka kojinėms ar apatiniams.

Visada turėkite kelionės dokumentus, vaistus, papuošalus, kelionės čekius, raktus ir kitus vertingus daiktus savo rankiniame bagaže. Tokie daiktai niekada neturėtų būti supakuoti į lagaminą, kurio tam tikrą laiką neturėsite su savimi.

Prie kiekvieno lagamino, tiek viduje tiek išorėje, prikabinkite kortelę su savo vardu ir telefono numeriu, bet ne namų adresu. Jei, vis dėl to, adresas yra reikalingas, tada užrašykite savo biuro adresą. Ir pašalinkite senus patikrinimo čekius, kad būtų išvengta painiavos.

Atvykę į viešbutį išpakuokite viską kaip įmanoma greičiau, kad išvengtumėte tolimesnių raukšlių. Perpakuojant nepamirškite, kad susukti nešvarūs skalbiniai užima daugiau vietos, nei kruopščiai sulankstyti drabužiai, todėl supakuokite savo dėvėtus drabužius naudojant tą patį pakavimo metodą.

nuotrauka5

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2fQSQh0

PABAIGAI

Pagrindinė idėja: būkite kontroliuojami savo bagažo, o ne savo gailestingumo. Šiek tiek kelioninio pojūčio, keletas pakavimo principų ir naudingų patarimų, ir lengvas būdas keliauti bus jūsų pagrindinis planas.

 

Norite keliauti Baltijos jūra? Gal Jus domina kelionė į Švediją ar Vokietiją?

Trumpiausias reisas keltu – tik 8,5 val. į Švediją!

Užsisakykite kelionę keltu čia.

Laikas keliauti su „Stena Line“!

Iki pasimatymo kelte!


  • onsike says:

    Labai naudingas ir informatyvus straipsnis, pritariu, kad dažnai prisidedame daug nereikalingų daiktų, taip pat geras pastebėjimas apie kvepalus ir jų iškeitimą į kvapnų losijoną ar kūno purškiklį, kurį bus lengva perpilti į mažesnę tarą

    • Simona says:

      Sveiki 🙂 Dėkojame už Jūsų gražius žodžius. Tikimės, kad mūsų patarimai pravers Jums keliaujant 🙂