Liverpulis – miestas, kurį aplankyti verta

Didžioji Britanija | Komentarų nėra

Liverpulis – Anglijos šiaurės vakaruose esantis miestas ir antras pagal dydį Didžiosios Britanijos eksporto uostas. Istorinė uosto dalis bei garsusis Alberto dokas, 2004 metais įtraukti į UNESCO Pasaulio paveldą. Visame pasaulyje Liverpulis yra žinomas dėl savo istorinių futbolo klubų „FK Everton“ ir  „FK Liverpool“ bei legendinės grupės „The Beatles“, pradėjusios koncertuoti čia 60-aisiais metais, tėvynė. 2008 metais Liverpulis kartu su Norvegijos Stavangerio miestu  gavo kultūros sostinės statusą.

Alberto dokas.

Pati reikšmingiausia Liverpulio įžymybė, be abejonės, yra Alberto dokas, kurį iškilmingai daugiau nei prieš 150 metų atidarė princas Albertas ir kuris yra miesto, kažkada buvusio tarptautinės reikšmės uostu, simbolis. Šiandien didžiuliame Alberto doko statinių komplekse galima atrasti pačių įvairiausių parduotuvių, kavinių, barų, restoranų ir muziejų, tokių kaip šiuolaikinio meno galerija „Teit“ ir „Merseyside“ jūrų muziejus. Visai netoli Alberto doko yra „Head “prieplauka, kurioje įžymūs „Royal Liver Buildings ir legendinis „Layver“ paukštis –  Liverpulio simbolis. Čia galima pakeliauti keltu ir pasigrožėti nuostabiu miesto vaizdu.

Liverpulį galite patogiai ir greitai pasiekti „Stena Line keltais iš Belfasto.

 

„Merseyside“ jūrų muziejus.

Merseyside jūrų muziejuje galite rasti visą informaciją, susijusią su laivybos ir uosto gyvenimu, apie didžiausius pasaulio uostus ir apie tai, kokie reikšmingi jie buvo tuo metu gyvenusiems žmonėms. Muziejus yra Alberto doko komplekse. Įėjimas nemokamas.

 

Liverpulio stadionas.

Tai futbolo klubo Liverpool arena – vienas žinomiausių pasaulio stadionų. Kasdien čia vyksta ekskursijos, kurių metu kartu su 49 laimingaisiais galima apžiūrėti persirengimo kambarius, konferencijų sales ir pereiti futbolo aikštę. Ekskursiją geriausia užsisakyti iš anksto, kadangi jau prieš savaitę visos vietos būna užimtos. Stadiono muziejų galima aplankyti bet kuriuo metu, o nusipirkti bilietą į varžybas, gaila, bet beveik neįmanoma.

Iki susitikimo Liverpulyje! 🙂