TOP 10 lankytinų vietų Liepojoje

Latvija | Komentarų nėra

Liepoja – Latvijos miestas, kuris siejamas su senovinėmis siauromis gatvelėmis, balto smėlio paplūdimiais ir jūros dvelksmu, tampa vis populiaresnė tarp turistų. Žemiau pateikiamas Liepojos traukos objektų ir lankytinų pramogų vietų sąrašas.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29E58m6

  1. Šiauriniai fortai

Šiauriniai fortai yra apsauginių įtvirtinimų grupė, pastatyta Baltijos jūros pakrantėje prieš Pirmąjį pasaulinį karą. Fortų liekanos, kurių dalis buvo pašalinta, o dalį sunaikino laikas ir erozija, vis dar laikomi įdomiu istoriniu reginiu. Tai ne tik puiki vieta apsilankyti istorijos mėgėjams, bet taip pat visiems, kas norėtų paįvairinti savo gyvenimą įdomiu pasivaikščiojimu pakrante. Į fortus organizuojamos ekskursijos su gidu. Taip pat lankytojams siūlomas linksmas komandinis žaidimas „Pabėgimas iš TSRS“: žaidimo tikslas – veikiant komandoje surasti draugą, kuris buvo paimtas į nelaisvę sovietų armijos pasieniečių, ir nugabenti jį arba ją iki povandeninio laivo.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29Jw48E

  1. Jūrmalos parkas

Šis gražiausias parkas, įsikūręs nuostabioje vietoje – palei Baltijos jūros krantą – yra objektas, kurį visi besilankantys Liepojoje turėtų aplankyti. Tai didelis, gražiai sutvarkytas parkas, esantis tarp paplūdimio ir miesto. Jame lankytojams siūloma daugybė viliojančių pasilinksminimų ir pramogų, įskaitant tenisą, boulingą, futbolą ir mini golfą. Vaikai taip pat turės ką veikti, kadangi parke yra įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, taip pat galima išsinuomoti minamus kartingus. Parke galėsite pasigrožėti sodais, fontanais, trinkelėmis grįstais takeliais bei nuostabiais antikiniais statiniais. Čia taip pat rasite kelis restoranus ir kioskus su gėrimais ir užkandžiais.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29E7eCy

  1. Šventosios Trejybės katedra

Nors iš išorės ši katedra atrodo gana paprastai, įeiti vidun tikrai verta. Šventosios Trejybės katedros bokštas yra aukščiausia Liepojos vieta. Pakilę į bokštą, lankytojai gali pasigrožėti nuostabiais miesto vaizdais, nes miestą iš vienos pusės juosia Baltijos jūra, o iš kitos – Liepojos ežeras. Katedros viduje taip pat yra dalykų, kuriais galėsite pasigrožėti, tokių kaip vitražai, senovinės freskos ir senovinis laikrodžio mechanizmas bokšto viduje.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29FNO12

  1. Liepojos muziejus

Geriausia vieta apsilankyti turistams, kurie norėtų daugiau sužinoti apie miesto kultūrą ir istoriją, yra Liepojos muziejus. Šiame muziejuje, esančiame netoli Liepojos universiteto ir miesto centro, galėsite susipažinti su didžiule klasikinio ir modernaus Latvijos meno kolekcija ir istoriniais eksponatais. Ekspozicija supažindina su senovės Latvijos istorija, kurią pristato unikalūs archeologiniai eksponatai, miesto istorija viduramžiais, 19-ojo ir 20-ojo amžiaus daiktais, pietų Kuržemės krašto etnografija, parodančia to laikotarpio žmogaus gyvenimo būdą, taip pat medžio skulptoriaus Mikelio Pankuoko gyvenimu ir menu. Muziejuje yra įrengta viena didžiausių Liepojos parodų salių, kurioje nuolat rengiamos įvairios parodos.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29E7LEN

  1. Karostos kalėjimas

Karostos kalėjimas – tai unikali vieta. Galbūt tokie objektai ne visiems patinka, bet tie, kam patinka lankytis niūresnėse ir tamsesnėse vietose, tiesiog privalo ten pabuvoti. Šiame sovietinių laikų kalėjime su jo autentiška aplinka ir labai įdomiomis istorijomis pasijusite tarsi būtumėte grįžę atgal laiku, taip pat galėsite pamatyti autentiškus daiktus, likusius kalėjime po karo. Šiame objekte esantys gidai (apsirengę kaip kalėjimo tarnautojai) yra labai draugiški ir maloniai suteiks Jums reikalingą informaciją. Jei esate linkę į nuotykius, galite net pernakvoti kalėjime kaip tikrasis kalinys (neįprastas viešbutis, švelniai tariant!) arba sudalyvauti ekskursijoje, kurios metu su Jumis bus elgiamasi kaip su kaliniu. Taip pat galite sudalyvauti siūlomuose vaidinimuose, kurie atrodo bauginantys dėl niūrios aplinkos.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29Jw08X

  1. Latvijos muzikantų Garbės alėja

Kas galėtų pagalvoti, kad Latvijoje atsiras nuosava Šlovės alėja? Ši alėja, esanti prie pat miesto centro, supažindina lankytojus su įžymiais Latvijos muzikantais į šaligatvį įmontuotų muzikinių natų pagalba. Alėjoje yra daug bronzinių plokščių su muzikantų delnų atspaudų liejiniais, skirtų pagerbti dabartinėms ir ankstesnėms muzikos grupėms bei muzikantams, tarp kurių yra jau iškeliavusių anapus.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29S0tmE

  1. Švento Nikolajaus stačiatikių Jūros cerkvė

Ši nuostabi cerkvė yra stačiatikių bažnyčios ir carinės monarchijos monumentalus simbolis. Cerkvės statyba baigta 1903 metais. Ji buvo pašventinta paties Nikolajaus II. Cerkvės požiūriai prieštaravo komunistiniam režimui sovietinės okupacijos Latvijoje metu. Todėl Sovietų valdžia naudojo ją kaip sandėlį, sporto salę ir susirinkimų salę. Šiuo metu ji vėl yra stačiatikių bažnyčia ir architektūrinė brangenybė sovietinių laikų betoninių daugiabučių jūroje.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/2abUmFU

  1. Skede Dunes Memorialas

Skede Dunes Memorialas, skirtas holokausto aukoms Latvijoje, yra pastatytas Baltijos jūros pakrantėje. Memorialas buvo pastatytas 7.500 nacizmo aukoms atminti, nužudytoms Skede kopose 1941 metais, kurių dauguma buvo žydai. Holokausto memorialas pastatytas 2005 metais. Tai yra didžiulė menora, ant kurios yra išgraviruoti užrašai ir posakiai, kurie pasakoja apie tai, kas įvyko. Taip pat yra pastatytas atskiras memorialas sovietų armijos kariams. Tai yra gyva istorijos dalis, suteikianti informaciją turistams, kadangi prie memorialo yra įrengtos informacinės lentelės keliomis kalbomis. Šis objektas yra gana toli nuo miesto centro, todėl norintiems jį aplankyti reikės automobilio.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29L6DD3

  1. Liepojos teatras

Liepojos teatras yra svarbi kultūrinio laisvalaikio praleidimo vieta vietiniams gyventojams ir lankytojams. Tai yra seniausias profesionalus teatras Latvijoje, įkurtas 1907 metais. Neseniai teatras buvo restauruotas, tačiau gražus 20-ojo amžiaus pradžios antikos stilius buvo išlaikytas. Teatro salė yra prabangi ir vintažinė, kokia ir turėtų būti, su dominuojančiais auksiniais, baltais ir raudonais dekoro atspalviais bei ilga teatro sceną dengiančia uždanga. Teatras siūlo platų aukštos kokybės repertuarą, kuriame gerbiamos muzikos tradicijos, kartu atsižvelgiant į šiuolaikinę auditoriją. Siūlomi vaidinimai tik latvių kalba, bet jei Jūs tikrai mėgstate teatrą ir spektaklius, kalbos barjeras nėra lemiama kliūtis.

Capture

Nuotrauka paimta iš tinklalapio http://bit.ly/29S0sik

  1. Restoranas „Senasis kapitonas“ (Vecais Kapteinis)

Restoranas „Senasis kapitonas“ yra įsikūręs labai gražiame sename name, kuris dekoruotas paprastu kaimišku stiliumi. Tai yra tradicinę virtuvę ir kultūrą puoselėjanti vieta. Restorane yra platus patiekalų pasirinkimas, taip pat didelis švediškas stalas ir „a la carte“ valgiaraštis. Švediškas stalas kainuoja 12 € asmeniui, už kuriuos klientai gali valgyti tiek, kiek panorės. Vienas iš geriausių dalykų šiame restorane yra tai, kad penktadieniais ir šeštadieniais čia groja gyva muzika, o atlikėjai džiugina svečius latviškomis ir užsienietiškomis dainomis.

 

Norite keliauti Baltijos jūra? Gal Jus domina kelionė į Švediją ar Vokietiją iš Latvijos?

Trumpiausias reisas keltu – tik 8,5 val. į Švediją iš Latvijos!

Užsisakykite kelionę keltu čia.

Laikas keliauti su „Stena Line“!

Iki pasimatymo kelte!