10 IDĖJŲ, KAIP ĮŽIEBTI KELIONIŲ AISTRĄ

Švedija | Komentarų nėra

Visi mėgstame Kalėdų laikotarpį praleisti užsienyje, tačiau kaip dėl laikotarpio nuo sausio iki kovo? Kelionė šiais žiemos mėnesiais iš tiesų gali būti ekstremaliai įkvepianti – tobulas būdas „persikrauti“. Juk yra tiek daug puikių žiemos veiklų, renginių ir vietų, kurias galima pasiekti „Stena Line“ keltais Šiaurės Europoje. Perskaitykite mūsų siūlomas idėjas ir atraskite savo žiemos kelionių įkvėpimą!

Slidinėjimas žiemos mėnesiais, be abejo, yra viena populiariausių veiklų, ypač atsižvelgiant į tai, kad dauguma šalių, į kurias plaukia mūsų keltai, turi šiai sporto rūšiai skirtų kurortų. Tačiau tikrai ne visi mėgsta slidinėti. Laimei, yra daugybė kitų įkvepiančių žiemos pramogų.

Kaip prognozavome mūsų kelionių tendencijų prognozėje, žiemos nuotykiai įgauna populiarumo! Mes norime pasiūlyti 10 netikėtų idėjų, kad kaip galėtumėte patirti nepakartojamų snieguotos Šiaurės Europos siūlomų įspūdžių.

1.STUMBRŲ STEBĖJIMAS SENOJE BELOVEŽO GIRIOJE LENKIJOJE

Rytinėje Lenkijos dalyje stūkso didingas Belovežo giria – paskutinysis Europos pirmykštis miškas. Kviečiame akis į akį susidurti (ar verčiau… pažiūrėti patogiu atstumu) su stumbrais – europietiškaisiais bizonais. Išvykos į laukinę gamtą vyksta visus metus, o naktį galite praleisti Belovežo kaime giliai miške.

Susijęs maršrutas: Karlskrona–Gdynė

Atstumas nuo uosto: 491 km, maždaug 6 valandos 40 minučių kelio automobiliu.

2.LATVIJOS NACIONALINIS OPEROS IR BALETO TEATRAS

Ieškote labiau kosmopolitinės žiemos veiklos? Tuomet kviečiame į Rygą – didžiausią Baltijos valstybių sostinę ir tikrą lobių skrynią. Persikelkite laiku į praeitį Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre, į kurį bilietas kainuoja vos apie 25 eurus.

Susijęs maršrutas:                     Nineshamnas–Ventspilis

Atstumas nuo uosto: 186 km, maždaug 2 valandos 30 minučių kelio automobiliu.

3.LINKSMYBĖS IR MIDUS VIKINGŲ FESTIVALYJE JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

Niekas taip nesušildo, kaip iš rago geriamas midus aplink skambant būgnams – taip, į miestą atvyko vikingai. Didžiojoje Britanijoje organizuojamas nuostabus vikingų festivalis Jorke, vadinamas „Jorvik“ festivaliu, kuriame pristatomos kovų rekonstrukcijos, kovų spektakliai ir net puikios vikingų puotos. Atkreipkite dėmesį į šį festivalį kitą vasario mėnesį!

Atitinkamas maršrutas: Belfastas–Liverpulis

Atstumas nuo uosto: 161 km, maždaug 2 valandos kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Huk van Holandas– Haridžas

Atstumas nuo uosto: 372 km, maždaug 4 valandos 20 minučių kelio automobiliu.

4.DŽIAZO KONCERTAI DANIJOJE

Jei mylite džiazą, tuomet tikriausiai mylite ir Daniją! Kiekvienais metais „Vinterjazz“ festivalis sudrebina šalį saksofonų garsais ir 500 koncertų, kurie vyksta 100 skirtingų vietų visoje Danijoje. Patarimas: Orhusas, antras pagal dydį miestas po Kopenhagos, yra labai patogus kelionėms pėsčiomis.

Susijęs maršrutas: Varbergas–Grenas

Atstumas nuo uosto: 63 km, maždaug 1 valanda kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Geteborgas–Frederikshaunas

Atstumas nuo uosto: 182 km, maždaug 2 valandos kelio automobiliu.

5.ČIUOŽYKLOS NYDERLANDUOSE

Galbūt kanalai Nyderlanduose ir nebeužšąla kiekvieną žiemą, tačiau čiuožinėjimas – tai pramoga, įsišaknijusi olandų sąmonėje. Kiekvieną žiemą Amsterdamo Museumplein įkuriamas „Ledinis Amsterdamas“, kur galite čiuožinėti priešais populiarųjį Instagram socialiniame tinkle „Aš myliu Amsterdamą“ ženklą. Taip pat jūsų paslaugoms „Sportium“ – uždara ledo čiuožykla, kur galite čiuožinėti urvuose ir pasijusti Šiaurės ašigalio tyrinėtojas.

Susijęs maršrutas: Haridžas–Huk van Holandas

Atstumas nuo uosto: 84 km, maždaug 1 valanda 15 minučių kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Geteborgas–Kylis

Atstumas nuo uosto: 550 km, maždaug 4 valandos 40 minučių kelio automobiliu.

6.SNIEGUOTIEJI SNOUDONIJOS KALNAI VELSE

Jums nebūtinai reikės ledo kirtiklių, kad žiemos metu galėtumėte mėgautis kalnais – yra ir kitų, subtilesnių būdų, kaip patirti kalnų keliamą jaudulį. Snoudonijos smailės yra išskirtinai fotogeniškos, o nepastovus kintantis žiemiškas oras suteikia galimybę padaryti neįtikėtinų nuotraukų. Taip pat galite nufotografuoti puikiąsias Caernarfon ir Harlech pilis.

Susijęs maršrutas: Dublinas–Holihedas

Atstumas nuo uosto: 46 km, maždaug 40 minučių kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Huk van Holandas– Haridžas

Atstumas nuo uosto: 528 km, maždaug 6 valandos kelio automobiliu.

7.SAMIŲ KULTŪROS TYRINĖJIMAS ŠVEDIJOJE

Susipažinkite su viena iš seniausių Žemėje kultūrų Švedijos Laplandijoje. Kelionė į tolimąją šiaurę, kurs turėsite galimybę susipažinti su išskirtinėmis samių tradicijomis, meno formomis ir gyvenimo būdu, kurio istorija siekia 10 000 metų, taps pačia neįprasčiausia jūsų keline. Kiekvieną vasarį Jokkmokk kaime vyksta šiaurės elnių festivalis, į kurį įeina beveik visi su elniais susiję dalykai, tradicinis mados šou ir kitos pramogos. Mūsų patarimas: tai taip pat gali tapti galimybe išvysti Šiaurės pašvaistę!

Kadangi kelionė ilga, todėl siūlome pakeliui pasinaudoti proga aplankyti Estešundą – žiemos miestą (7 val. kelio automobiliu nuo Nineshamno, 7,5 val. nuo Oslo ir 10 val. nuo Geteborgo). Šis žavusis miestas yra įsikūręs prie Švedijos penktojo didžiausio ežero Storsjön, priešais gražią Frösön salą.

Įdomus faktas: neseniai Londone, „Emirates Stadion“ stadione Estešundo futbolo komanda „Östersunds FK“ nugalėjo „Arsenal“ 2-1.  Nepaisant šio didvyriško pasiekimo, „Arsenal“ nukeliavo toliau, o „Östersund“ tai nepavyko (4-2).

Susijęs maršrutas: Ventspilis–Nineshamnas

Atstumas nuo uosto: 1000 km, maždaug 12 valandų 30 minučių kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Frederikshaunas–Oslas

Atstumas nuo uosto: 1172 km, maždaug 15 valandų kelio automobiliu.

Susiję maršrutai: Kylis– Geteborgas arba Frederikshaunas–Geteborgas

Atstumas nuo uosto: 1380 km, maždaug po 16 valandų.

8.PASAKŲ KLAUSYMAS AIRIJOJE

Folkloras ir Airija iš esmės yra sinonimai. Pasakojimų tradicija vis dar yra paplitusi, kurią plėtoja šiuolaikiniai po šalį keliaujantys airių bardai bei daugybė amatininkų. Visoje šalyje vyksta pasakų vakarai baruose – tiesiog pasidomėkite Google. Galite pradėti nuo pasakų vakaro „Brazen Head“ Dubline, „Moth & Butterfly“ Golvėjuje ir „Roundy“ Korke.

Susijęs maršrutas: Holihedas–Dublinas

Atstumas nuo uosto: 0 km iki Dublino, 266 km ir maždaug 3 valandas automobiliu iki Korko

Atitinkamas maršrutas: Fišgardas–Rosleras arba Čerburgas–Rosslare

Atstumas nuo uosto: 175 km ir maždaug per 2 valandas 20 minučių kelio automobiliu iki Dublino, 202 km ir maždaug per 3 valandas iki Korko

    

 

9.IŠVYKA Į ŽĖRINTĮ UŽŠĄLUSĮ TARPEKLĮ VOKIETIJOJE

Kai kitą kartą slidinėsite nepaprastai vaizdingame Garmišo-Partenkircheno miestelyje, sudalyvaukite naktinėje išvykoje viename iš Bavarijos gamtos stebuklų – Partnacho tarpeklyje. Nušvieskite liepsna žėrintį ledą ir 80 metrų aukščio užšalusius krioklius.

Susijęs maršrutas: Geteborgas–Kylis

Atstumas nuo uosto: 987 km, maždaug 9 valandos 20 minučių kelio automobiliu.

Susijęs maršrutas: Haridžas–Hukvan Holandas

Atstumas nuo uosto: 918 km, maždaug 9 valandos 15 minučių kelio automobiliu.

     

10.NORVEGIJSO VIDAUS IR IŠORĖS ARCHITEKTŪRA

Norvegijos gamtos grožis su jos kalnais ir fiordais ištirpdys jūsų širdį. Vis dėlto Norvegijoje formuojasi architektūrinis stilius, leidžiantis išlaikyti tvirtą ryšį su gamta, tuo pačiu patogiai jaučiantis patalpoje. Dideli, ištisiniai angai atitinka šiaurietiškąjį minimalizmą. „Juvet Landscape“ viešbutis yra vienas iš tokių pavyzdžių. Tokios konstrukcijos taip pat egzistuoja gamtoje, pavyzdžiui, „Laukinių elnių paviljonas“ Tverrfjellhyta.

Susijęs maršrutas: Frederikshaunas–Oslas

Atstumas nuo uosto: 372 km ir maždaug 5 valandos kelio automobiliu iki Tverrfjellhytta, 548 km, maždaug 7,5 valandos kelio automobiliu iki „Juvet“.

Sausio, vasario ir kovo mėnesiai neturi jūsų įkalinti namuose. Juk taip lengva juos pagyvinti jaudinančiu pabėgimu. Tikimės, kad rasite kažką tinkamo sau, kad galėtumėte pasimėgauti paskutinėmis žiemos dienomis, jei ji sugalvotų sugrįžti kovo mėnesį, kaip kad įvyko pastaraisiais porą metų. 😉