5 faktai, kurių nežinojote apie jūrų kiaules!

Kita Stena Line istorija Švedija | Komentarų nėra

Jos gyvena mūsų vandenyse. Jos turi puikią klausą. Jos drovios ir rūpinasi savo keliais jaunikliais, kuriems gali suteikti gyvenimą. Jos bendrauja virpesių kalba. Jos ne delfinai, nors daugelis iš mūsų dažnai juos painiojame. Mes kalbame apie jūrų kiaules. Ir kodėl gi, turbūt galvojate… Na, mes nusprendėme jūrų kiaulę Linksmuolę (Happy) paversti naujuoju mūsų talismanu. Pateikiame 5 priežastis, kodėl mes pasirinkome būtent jūrų kiaulę ir kodėl Jus tai turėtų dominti. 🙂

Kai pradėjome kurti savo naująją vaikišką idėją Linksmuolis (Happy), nenorėjome savo pagrindinio veikėjo įvardinti kaip įsivaizduotino ar egzotinio gyvūno. Vietoje to mes norėjome talismano ir istorijos, kuri būtų susijusi su mumis. Taigi, pasirinkome jūrų žinduolį, kiaulę, kuri gyvena žemos temperatūros Šiaurės Atlanto ir Baltijos jūros vandenyse, būtent ten, kur vyksta visas mūsų veiksmas.

Nuotrauka Florian Graner

 

  1. Jūrų kiaulės yra mūsų kaimynai
    Jūrų kiaulės gyvena tuose vandenyse, kuriuose plaukiojame ir mes, dažnai pakrantėse, kur jos maitinasi žuvimi ir kalmarais. Taip sakant, jie yra mūsų kaimynai. Nuo pat vaikystės visiems mums buvo sakyta, kad su savo kaimynais turime elgtis gražiai, ir tą kartoja ne tik tėvai, bet ir daugelis religijų.
  2. Jūrų kiaulės turi puikią klausą
    Jūrų kiaulių klausa yra labai jautri ir jos gali girdėti nuo žemiausių iki itin aukštų garsų. Jos naudoja savo klausą, kad įsiklausytų į aplinką, o taip pat ir į savo pačių skleidžiamų virpesių atgarsius, lygiai taip pat kaip ir šikšnosparniai.
  3. Jūrų kiaulės echolokuoja (skleidžia garso pliūpsnius), kad rastų maisto
    Echolokacija joms padeda rasti maisto, bendrauti, ir plaukioti savo povandeniniame pasaulyje. Paprastai jos yra drovios ir vengia stiprių garsų.
  4. Jūrų kiaulės rūpinasi savo mažyliais
    Jūrų kiaulės retai aptinkamos didelėse grupėse, bet jos rūpinasi savo mažyliais. Jūrų kiaulės jauniklis yra vadinamas veršiuku, o motina rūpinasi juo beveik metus. Bet laisvę jie mėgsta daug labiau nei kompaniją, o tai reiškia, jog gyvenimas nelaisvėje jiems ne prie širdies. Ar kas galėtų jas kaltinti?
  5. Jūrų kiaulės yra nykstantis gyvūnas
    Kai kurias jūrų kiaulių ir delfinų rūšis Pasaulio gamtos fondas įtraukė į nykstančių gyvūnų sąrašą. Būdamos rūšimi-indikatoriumi maisto grandinės viršūnėje, jos itin svarbios mums, todėl, jog nurodo bendrą jūrų aplinkos sveikatos lygį. Žvejyba, tarša ir plastikas jūroje yra vienos iš problemų, kurios paveikia jūrų kiaulių gyvenimą.

 

Jei dar turite  kitų įdomių faktų apie šiuos gyvūnus, būtinai pasidalinkite su mumis!  ????

Laikas keliauti su „Stena Line“!