8 vietos Pietų Švedijoje, kurias rekomenduoja patys švedai!

Švedija | Komentarų nėra

 

Kai už lango jau beveik įpusėti spėjusi vasara, o planuoti atostogas nekyla ranka – esame mes, kurie turi įvairiausių pasiūlymų – tik reikia išsirinkti! Jei per atostogas mėgstate ir “pajudėti”, nebijote greičio, aukščio ir pan.- šis straipsnis būtent Jums! 🙂 Šį kart siūlome keliauti į Pietų Švediją ir aplankyti, galbūt ne visas iš kart, bet bent kelias iš 8 mūsų Jums siūlomų vietų.

 

Pramogų ir nuotykių parkas „High Chaparral“

„High Chaparral“ yra 1870-tųjų metų nostalgija dvelkiantis amerikietiško vesterno tipo „miestelis“. Patekę į šį pramogų parką pasijusite lyg kine. Visa jame esanti atributika primena laukinių vakarų laikus: šerifai, kaubojai, banditai, Zoro, meksikiečiai, indėnai… Čia galite ne tik pramogauti dienos ir vakaro metu, bet ir rinktis apgyvendinimą viešbutyje, namelyje ar kempinge.

Pramogos, siūlomos šiame parke:

Pasivažinėjimas garų traukiniu (nemokamas įėjimas vaikams, kurių ūgis nesiekia metro);
Plaukiojimas gariniu laivu;
Aukso ieškojimas, rinkimas, valymas;
Jodinėjimas poniais;
Pasivažinėjimas diližanu (karieta);
Jodinėjimas žirgais;
Šaudykla;
Ekskursija po „Bengt“ muziejų (nemokamas įėjimas vaikams, kurių ūgis nesiekia metro). 

Be išvardytų pramogų, atvykę į parką galėsite stebėti įvairiausius pasirodymus: nuo muzikinių programų, kankano šokių iki vesterniškų kovų. Čia taip pat veikia net keletas restoranų, vienas nuo kito besiskiriančių ne tik maisto pasiūla, bet ir savo koncepcija, atmosfera. Norintiems save įamžinti su to laikmečio charakteringais drabužiais ir atributais, rekomenduojame užsukti į ten pat veikiantį fotosaloną.

 

Astridos Lindgren pasaulis

Tai Pietų Švedijoje esantis teminis pramogų parkas, sukurtas pagal žymiosios švedų vaikiškų knygų autorės A. Lindgren aprašyto pasaulio atmosferą. Tai lyg švediškas „Disneilendas“, kuriame gausių įvairiausių pramogų – nuo spektaklių, susitikimų su A. Lindgren personažais, iki žaismingų vaikų žaidimų aikštelių. Įėjimas į šį „miestelį“ (priklausomai nuo asmens amžiaus bei sezono meto) gali kainuoti nuo 18,92 iki 57,29 Eur.

Šis pramogų kompleksas taip pat siūlo apgyvendinimą mediniuose kotedžuose. A. Lindgren „miestelyje“ galima apsistoti ir tiems, kurie keliauja su palapinėmis ar kemperiais.

 

Mokslo centras Gothenburge – „Universeum“

„Universeum“ yra vienas didžiausių mokslo centrų Skandinavijoje. Šio centro tikslas – supažindinti vaikus ir jaunimą su mokslu bei technologijomis, sudominti juos įvairiomis mokslinėmis šakomis bei matematiniais tyrimų laukais. „Universeum“ teigimu, visos ekspozicijos šiame centre yra paremtos realiais moksliniais tyrimais. Mokslo centro lankytojai čia gali susipažinti su gyvuoju povandeniniu pasauliu, nykstančiomis gyvūnų rūšimis, pasivaikščioti po atogrąžų mišką, sužinoti plačiau apie kosmonauto kasdienybę bei daugybę įvairių gamtos mokslų sričių.

Mokslo centras veikia kasdien ištisus metus nuo 10 iki 18 val. Įėjimas į „Universeum“ vaikams ir paaugliams 3–16 metų amžiaus kainuoja 12,61 Eur, suaugusiems – 18,40 Eur. Vaikams iki 3 metų įėjimas nemokamas. Atvykstantys su šeima, gali įsigyti šeimos bilietą, kurio kaina – 57,29 Eur.

 

„Liseberg“ atrakcionų parkas

Keliaujantiems atostogauti su šeima būtų nuodėmė neapsilankyti Geteborgo centre esančiame pramogų parke Liseberg. Trokštantiems adrenalino tai – geriausia vieta visoje Švedijoje ar net Skandinavijoje: ypatingą jaudulį keliantys linksmieji kalneliai, laisvas kritimas iš 116 m aukščio, vandens bobslėjų primenantis pasivažinėjimas rąstu 60 km/h greičiu ir aibė kitų jaudinančių išbandymų ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems nuotykių ieškotojams.

Ši vieta yra labai mėgstama ir dėl botanikos sodo, kuriame gausu krioklių, meno darbų bei spalvingų augalų.

Pilnas atrakciono parko pramogų paketas asmeniui (visai dienai) kainuoja 46,34 Eur.

 

Ronneby Brunn kurortas

Šiame kurorte verta apsilankyti dėl keleto priežasčių. Pirmiausia, dėl nuostabaus „Brunnspark” parko, kurio istorija siekia 300 metų. 2005 m. šis parkas pelnė gražiausio Švedijos parko titulą. Tai puiki vieta poilsiu ir meditacijai – sode pagal Dzen budizmo tradicijas įrengti arbatos kambariai. Rekomenduojama apsilankyti balandžio mėnesį, kai žydi rododendrai. Antroji priežastis – SPA kompleksas su vandens parku, pritaikytas įvairių amžiaus grupių lankytojams. Čia gausu vandens pramogų ne tik komplekso viduje, bet ir po atviru dangumi. Šalia komplekso yra įsikūręs viešbutis, tad tie, kurie nuspręstų dieną skirti Ronneby Brunn kurorte, visą paslaugų paketą galės įsigyti vienoje vietoje.

 

„Eriksberg“ safari parkas

Visai šalia Karlshamno, 15 km į rytus nutolęs Safari parkas veikia jau daugiau nei 80 metų. Čia, tipiškos Pietų Švedijai gamtos apsuptyje, gyvena elniai, danieliai, šernai, bizonai, kalnų ožkos bei kiti gyvūnai. Norintys pamatyti šiuos parko gyventojus, gali vykti savo mašina (arba vietoje išsinuomoti džipą) nurodytu maršrutu.

Rekomenduojama pažintinį safarį pasirinkti vakarinėmis valandomis, kai gyvūnai nesislepia nuo saulės kaitros, o laisvai vaikštinėja tiesiog jums ant kelio. Maršrute poilsio aikštelės įkurtos tokiose vietose, kuriose galima stabtelėti ne tik užkąsti, bet ir grožėtis tipišku, Pietų Švedijos pakrantėms būdingu kraštovaizdžiu bei salų archipelagu.

Parkas veikia ištisus metus, tačiau vasarmečiu, kuomet turistų pagausėja, lankymo valandos gali būti apribotos.

Parke galite pasirinkti ir nakvynę su poilsiu vilų komplekse, įsikūrusiame nuostabaus gamtovaizdžio apsuptyje su nepakartoja parko panorama.

 

Lašišų namai „Laxen Hus“

„Laxen Hus“ – 10 km nuo Karlshamno esantis žvejų rojus, siūlantis puikias sąlygas lašišų žvejams. Lašišų namai yra įsikūrę ant didžiausios pietų Švedijos upės Morrum krantų. Atvykę čia galėsite apsirūpinti ne tik gardžiomis, tradiciniu būdu rūkytomis lašišomis, bet ir aplankyti šalimais esantį lašišų muziejų, kuriame sužinosite viską apie šių žuvų gyvenimo ciklus.

 

Pasivažinėjimas haskių kinkiniu

Pramoga, kurios veikiausiai negalėsite išmėginti niekur piečiau Europoje – galimybė pakeliauti haskių varomų kinkiniu. Tai – kelias valandas trunkanti ekspedicija, kurios metu susipažinsite su laukine Švedijos gamta.

 

Tikimės, kad dabar, perskaičius visas šias siūlomas idėjas, Jums atostogas planuoti tapo kur kas lengviau! 🙂
Linkime daug nuotykių, įspūdžių, bei, žinoma, gerų ir nuotaikingų vasaros atostogų!