APLINKĄ TAUSOJANTI IR SAVO DARBĄ MYLINTI LAIVŲ ARCHITEKTĖ

Keltai Kita Švedija | Komentarų nėra

Viskas prasidėjo nuo baigiamojo darbo ateities kuro tema. Tuomet iš laivų architektės pareigų „Stena Teknik“ padalinyje Lillie perėjo dirbti su tvarumo projektais AB „Stena“ įmonėje. Dėl savo turimų techninių žinių ir domėjimusi laivais ji tapo puikia kandidate atsakyti į mūsų laidos „Kaip tai veikia?“ klausimus. Taigi, Lillie mums pasakoja, ką reiškia būti laivų architekte ir dalyvauti „Kaip tai veikia?“ laidoje.

„Esu Lillie Wittrup ir AB „Stena“ dirbu su tvarumo projektais. Pagal profesiją esu laivų architektė. Neseniai dirbau „Stena Teknik“. KTH rašiau magistro darbą ateities kuro tema, o dirbti „Stena Teknik“ pradėjau tik tam, kad galėčiau dirbti su alternatyvaus kuro projektais. Taip pat dalyvavau keliuose kituose projektuose, įskaitant renovacijos ir naujos statybos projektus Singapūre ir Kinijoje.

Mano darbe smagiausia tai, kad galiu prisidėti prie „Stena“ kelionės į ateitį. Laivai yra nuostabūs. Mane visada domino technologijos ir aplinka, todėl labai džiaugiuosi dirbdama su „Stena“ tvarumo projektais bei technologijomis. Atėjau iš „Stena Teknik“, todėl jaučiuosi pajėgi spręsti technines problemas, tačiau dar reikia daug išmokti kitose svarbiose srityse, pavyzdžiui, socialinio tvarumo srityje.

Manau, dalyvavimas „Kaip tai veikia?“ laidoje yra labai svarbus, nes negaliu įkvėpti vaikus ir jaunus žmones. Tikiuosi laida padidins susidomėjimą laivais ir jų statyba.

Kasdieniame gyvenime, kai nefilmuojame, manau įdomu pamatyti, kaip verslas nuolat evoliucionuoja, pritaikant naujas technologijas. Smagu būti šio proceso dalimi.

Didžiavausi dirbdama „Stena“ bendrovėje, kai „Stena Germanica“ tapo pirmuoju pasaulyje metanoliu varomu keleiviniu keltu. Smagu būti kompanijos dalimi, kuri nebijo išsiskirti, būti pirma ir dirbti laikydamasi vertybių, kuriomis tiki. Mūsų darbas su metanoliu pritraukė viso pasaulio dėmesį. Susitikusi su kolegomis iš kitur visada apie tai susilaukiu klausimų.

Visada nutinka kas nors įdomaus, tačiau šiuo metu norėčiau paminėti svarbų tvarumo proceso tarp visų bendrovių skatinimo darbą. Daugelis Getenborge gyvenančių žmonių pagalvoję apie „Stena Line“ nežino, kiek daugybę darbų mes darome. Tai galėtų būti puiki pokalbio tema.“

Dėkojame Lillie už jos atsakymus ir tikimės, kad „Kaip tai veikia?“ Jums patiks tiek pat, kiek ir mums. Nedvejodami užduokite klausimus apie laidą.

Norite pajusti, kaip viskas veikia jūroje, užsisakykite kelionę “Stena Line” tinklapyje!

Tikimės susitikti ant denio.