Kelnas – vienas iš seniausių miestų Vokietijoje

Vokietija | Komentarų nėra

Kelnas yra vienas iš seniausių miestų Vokietijoje. Pažvelgus į Kelno istoriją, šaknis galima rasti beveik prieš 2000 metų, kai Kelnas vis dar buvo romėnų rankose. Čia gyveno imperijos valdytojai, o miestas greitai tapo viena svarbiausių prekybos ir gamybos centrų Romos imperijoje į šiaurę nuo Alpių. 2000 metų istorija įtakojo katedros miestą, šiandien tai gyvybiškai svarbus ir dinamiškas metropolis su unikalia atmosfera.

1388 m. Kelno piliečiai įkūrė pirmąjį Europos universitetą, kuris šiuo metu yra vienas didžiausių Vokietijos universitetų, kuriame dirba daugiau nei 44000 studentų.

Antrojo pasaulinio karo metais buvo sunaikinta apie 90 proc. miesto centro. Iki karo pabaigos miesto rajone gyveno apie 40000 žmonių. Po pradinių minčių atsisakyti senojo rajono, 1947 m. pradėjo darbus, siekiant atkurti senamiesčius. Pokarinė architektūra šiandien vis dar būdinga Kelno įvaizdžiui. Reino metropolis dabar yra ketvirtas pagal dydį Vokietijos miestas ir vienas iš žymiausių kelionių vietų Vokietijoje ir Europoje.

Kelno muziejai  yra  vieni iš geriausių pasaulio vietų ir patrauklūs turistams. Taip pat Kelnas tampa vis populiaresnis kaip muzikos ir renginių miestas.

Netelpa automobilis į lagaminą? Keliaukite su „Stena Line” keltais į Travemundę, nes nuo Travemundės iki Kelno 5 valandos kelio automobiliu.

Parengta pagal: https://bit.ly/2MZFjCk ir https://bit.ly/2TP4Fpq