MŪSŲ 5 ŽINGSNIŲ GIDAS Į LAIMINGĄ VAIKYSTĘ!

Keltai | Komentarų nėra

Pasaulinio masto tyrime daugiau nei 5000 tėvų buvo paprašyti atsakyti į klausimą, ko jie linki savo vaikams. Kai kurie atsakė, kad linki sveikatos, kiti – patogaus gyvenimo, tačiau didžiosios daugumos tėvų atsakymas buvo vienareikšmiškas – 64 % tėvų atsakė, kad linki tiesiog laimingo gyvenimo. Birželio 17-tą dieną, šeštadienį, mes pristatėme naują projektą – „Happy at Sea“ – mielą, apsikabinimus mėgstantį personažą – “Porpoise”, kuris nenustygsta vietoje, nes nori dainuoti, šokti, žaisti ir tiesiog būti su draugais. Svarbiausia, kad tai nėra tiesiog mielas personažas – jo mėgstama veikla yra gyvybiškai būtina laimingai vaikystei. Pristatome 5 žingsnių gidą į laimingą vaikystę.

1. APSIKABINIMAI!

Visiems žinoma, kad artumo jausmas skatina „laimės hormono“ oksitocino išskyrimą. Šis hormonas stiprina imuninę sistemą ir sumažina skausmo bei streso jausmą, nuo kurio vaikai nėra apsaugoti. Keli apsikabinimai per dieną palaiko gerą vaiko savijautą, skatina protinę veiklą ir netgi augimą. Be to, niekas taip „neišvaro vaiko ožiukų“, kaip mamos ar tėčio apkabinimas.

2. ŽAIDIMAI!

Jau nuo seno žinoma, kad žaidimai yra labai svarbūs vaiko vystymuisi. Atliktas tyrimas, kuris tyrė smegenų veiklą žaidimo metu atskleidė, kad žaidžiant formuojasi nauji nervai. Be to, žaidimai padeda atskleisti vaiko talentus, kurti socialinius ryšius ir vystyti mokymosi įgūdžius. Geriausia tai, jog vaikai mėgsta žaisti, tad reikia išnaudoti šią galimybę.

3. ŠOKIAI!

Jei bent kada nors esate buvę šalia vaiko, turėjote pastebėti, jog jie mėgsta judėti. Judesio metu išskiriami geros savijautos hormonai endorfinai. Šokant patiriamas džiaugsmas ir priklausymo bendruomenei jausmas, gerėja gebėjimas išlaikyti pusiausvyrą, kyla pasitikėjimas savimi. Šokis taip pat padeda išmokti greičiau spręsti problemas. Vaikai mėgsta šokti, o šokis gali jiems padėti labiau pasitikėti savimi ir gerinti bendravimo įgūdžius.

4. DAINAVIMAS!

Dainavimas vaikui ar kartu su juo stiprina tarpusavio ryšį. Dainos nuo senų senovės buvo pasitelkiamos kaip bendravimo su vaiku priemonė. Dainuojama buvo įvairiose situacijose: tiek siekiant vaiką nuraminti prieš miegą, tiek siekiant linksmomis dainelėmis su juokingais judesiais ir šmaikščiu tekstu pakelti jam nuotaiką. Dainavimas taip pat lavina atmintį ir yra puikus būdas plėsti žodyną, generuoti naujas idėjas.

5. BŪKITE KARTU!

Kokybiškas dėmesys vaikui atlieka svarbų vaidmenį vaiko gerovei ir vystymuisi. Negavę pakankamai dėmesio ir bendravimo vaikai negali vystyti savo socialinių įgūdžių. Negalvokite, kad būtina skirti valandų valandas. Ar Jums sunku suderinti laiką vaikui ir namų ruošą? Mūsų patarimas – namų ruošos darbus atlikite kartu su vaiku. Bus laimingi visi!

Taigi, ko laukiate? Prisijunkite prie mūsų, susipažinkite su Happy, dainuokite, žaiskite, šokite, mėgaukitės apkabinimais ir tiesiog būkite kartu!

 

Laikas keliauti su „Stena Line“!

Šaltiniai:
https://www.psychologytoday.com/blog/litlife/201307/10-ways-raise-happy-child
http://www.lifehack.org/articles/featured/5-ways-to-spend-time-with-your-kids-when-you-have-no-time.html
http://www.livestrong.com/article/354530-football-teams-for-kids/https://health.clevelandclinic.org/2016/02/dancing-good-kid-infographic/http://edition.cnn.com/2017/06/08/health/health-benefits-of-dancing/index.html
http://www.bakadesuyo.com/2014/02/happy-kids/http://www.bakadesuyo.com/2012/09/why-do-we-play/